Buurtbemiddeling - Onpartijdige hulp bij ergernissen en burenruzies

Een oplossing is vaak dichterbij dan je denkt…

Buren kunnen goud waard zijn. Maar soms zijn ze je vooral tot last. En dat kan lelijk uit de hand lopen. Dan loopt een kleine ergernis uit op een hevige burenruzie. En daar wordt niemand blij van.

Wil jij voorkomen dat je ruzie krijgt met je buren? Of heb je dat al, maar wil je werken aan een oplossing? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling van Versa Welzijn. Onze onafhankelijke buurtbemiddelaars bespreken graag met jou hoe je (toch weer) in gesprek kunt gaan met je buren. Als je dat wilt, kunnen zij ook bij dat gesprek aanwezig zijn en meehelpen bij het vinden van een oplossing.

Wat is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling van Versa Welzijn helpt buren of buurtgenoten die een conflict met elkaar hebben of last van elkaar hebben. Onze buurtbemiddelaars luisteren naar jouw verhaal en naar dat van je buren. Dat doen ze zonder te oordelen. Het is belangrijk dat ze een compleet beeld hebben van wat er aan de hand is. Daarvoor hebben ze van beide kanten de verhalen nodig. Daarna kan de buurtbemiddelaar jou en je buren helpen om samen een oplossing te bedenken waar iedereen zich in kan vinden.

Onze buurtbemiddelaars doen hun werk vrijwillig. Ze kunnen goed luisteren en hebben een opleiding gevolgd om mensen te helpen bij oplossen van ruzies en meningsverschillen. De bemiddelaars trekken nooit partij en hebben een geheimhoudingsplicht.

Waarmee kun je bij Buurtbemiddeling terecht?

Bijna alle ergernissen en ruzies lenen zich voor buurtbemiddeling. Een paar voorbeelden:

Waar is Buurtbemiddeling niet voor bedoeld?

Je kunt voor heel veel zaken terecht bij Buurtbemiddeling, maar niet voor alles. Waar onze bemiddelaars niet bij helpen zijn conflicten tussen familieleden en problemen met instanties. Ook als de ruzies het gevolg zijn van verslaving of criminaliteit kan Buurtbemiddeling niets doen. Uiteraard kunt je je wel bij ons melden. Graag zelfs, want we helpen graag mee aan een oplossing. Als wij die niet zelf kunnen bieden, vertellen we je graag waar je dan moet zijn.

De projectcoördinator bij Buurtbemiddeling bepaalt wanneer er wel of niet bemiddeld kan worden in buur(t)conflicten.

Voor wie is Buurtbemiddeling van Versa Welzijn?

Alle inwoners van Hilversum, Wijdemeren, Huizen en Gooise Meren kunnen hulp inroepen van buurtbemiddelaars.

Kosten?

Buurtbemiddeling kost jou niets.

Wil jij ook graag een einde maken aan ruzie met je buren? Bekijk hier hoe wij je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over Buurtbemiddeling, wil je goede raad of heb je bemiddeling nodig? Bel tijdens kantooruren naar (035) 623 11 00 of stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@versawelzijn.nl.
Extra informatie vind je ook op de website www.problemenmetjeburen.nl.