Burendag 2018 in Weesp

22 september 11.00-15.00 uur

Versa Welzijn organiseert samen met Weesp Marketing op zaterdag 22 september a.s. tussen 11.00 – 15.00 uur op het pleintje bij Blokker ter gelegenheid van Burendag een inspirerende ontmoeting in het centrum van Weesp.
Daar presenteren in het kader van verbinden en kennismaken de volgende culturen zich: Syrië, Eritrea, Somalië, Marokko, Turkije etc.
Kom gerust langs voor een kopje koffie of thee met iets lekkers uit bovengenoemde landen. Wees welkom.

Daarnaast heeft de vacaturebank van Versa een standje waarin we allerlei vacatures voor maatjes hebben. In samenwerking met Weesp Marketing hebben wij namelijk het project ‘Weesp doet goed’ uitgerold. Onze doelstelling is om voor het eind van het jaar, 100 nieuwe maatjes onder de inwoners van Weesp te werven voor met name flexibel vrijwilligerswerk, waarbij jezelf kunt bepalen wanneer je wat doet.
Laat u informeren.

Wilt u ook meedoen met dit initiatief bijvoorbeeld door het maken van hapjes (onkosten worden vergoed)? Graag, neem gerust even via de mail contact op met vcweesp@versawelzijn.nl

Syrië in Oranje

Op zaterdag 7 juli jl. organiseerden Versa Welzijn en de Vredeswandeling groep in de kerk van het Apostolisch genootschap in Gooise Meren een feestelijke bijeenkomst: Syrië in Oranje. Op deze bijeenkomst konden inwoners van Gooise Meren kennis maken met de achtergrond, cultuur, historie en muziek van Syrië. In Gooise Meren wonen inmiddels zo’n 450 Syrische statushouders. De Syrische statushouders kwamen samen met hun buren naar het feest.

Gooi TV was aanwezig op deze bijeenkomst. Bekijk hier de impressie die Gooi TV gemaakt heeft:

Meer informatie
Zaineb Toama
ztoama@versawelzijn.nl
035 623 11 00

Alzheimer Café – Hilversum en Wijdemeren

08 augustus 19.00 - 21.00 uur

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U staat er niet alleen voor!

WOENSDAG 8 AUGUSTUS
ROL VAN DE HUISARTS
Als iemand steeds meer vergeetachtig wordt, of moeite krijgt met de gewone dagelijkse handelingen ontstaat bezorgdheid. Is er misschien sprake van beginnende dementie? Dan wordt meestal een afspraak gemaakt met de huisarts om de problemen te bespreken. Wat doet een huisarts bij vermoeden van dementie?  In welke mate blijft de huisarts betrokken als de diagnose is gesteld? Welke medicijnen kan hij voorschrijven? En wat kan de huisarts betekenen voor de mantelzorger?
Kortom: wat kunnen en mogen we verwachten van de huisarts? Gastspreker: Dr Luderhoff, huisarts

Datum: Iedere 2e woensdag van de maand
Tijd: 19.30–21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).
Plaats: Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum
(parkeren, entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis)
Informatie: Arlyanne Kuipers 06-2095.1875
www.alzheimer-nederland.nl/gooi / alzheimercafe.hilversum@gmail.com
 
Het Alzheimer Café Hilversum wordt georganiseerd door: Alzheimer Nederland, Amaris Zorggroep, HilverZorg, Inovum, Versa Welzijn

Volgende data:
12 september Feestje: 10 jaar Alzheimer Cafe
10 oktober: Plotseling in de war : een delier ??
14 november: Muziek, Dementie en Beweging  
12 december: Omgaan bij verlies en rouw bij dementie

Ontmoetgroep weduwen & weduwnaars – Hilversum

Voor mensen rond de 50 jaar uit de omgeving van Hilversum die behoefte hebben om leuke dingen samen te doen.

Samen wandelen, elkaar ontmoeten of eens in de zoveel tijd met elkaar eten; dit is de bedoeling van deze groep. De initiatiefneemster van deze groep is 54 jaar en verloor 2 jaar geleden haar echtgenoot: “Ik sta midden in het leven, werk nog en heb kinderen die op het punt staan uit huis te gaan. Ik ervaar dat binnen Hilversum nog geen aanbod is dat aansluit bij mijn behoefte. Er zijn wel gespreksgroepen gericht op verliesverwerking, maar ik heb behoefte om met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, op een ongedwongen manier, er op uit te gaan. Ik neem aan dat ik daarin niet de enige ben. Je hebt immers raakvlakken met elkaar en kunt daarbij wellicht praktische tips uitwisselen. Dat hoeft niet elke week, maar kan ook eens in de 4 weken. De voorkeur gaat uit naar de zondag, omdat mijn persoonlijke ervaring is dat juist deze dag zo ‘leeg’ voelt na het verlies van mijn partner.”

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met Jaco van der Velden, opbouwwerker: jvelden@versawelzijn.nl of 06-13 96 65 30

Lees hier de flyer Ontmoetgroep weduwen en weduwnaren Hilversum

 

NAH café in Hilversum

Iedere 2e vrijdag van de maand vindt in wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum (Lopes Diaslaan 213) het NAH café plaats van 19.00 – 22.00 uur. Het eerste NAH café is op 14 september a.s.

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, hun familie en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. De entree is gratis.

Meer informatie kunt u krijgen via nahcafehilversum@gmail.com

Lees hier de flyer NaH café Lopes Dias Hilversum

Vrijwilligers (16+) gezocht voor Kinder Vakantie Avonturen Hilversum

Vrijwilligers (16+) gezocht voor Kinder Vakantie Avonturen Hilversum
In de zomervakantie organiseert Versa Welzijn Hilversum voor kinderen van 4 t/m 12 jaar de Kindervakantie Avonturen Hilversum. Elke dag is er een mooi afwisselend programma. In de 4 dagen bouwen de kinderen een mooie hut met vriendjes en vriendinnetjes en elke dag zijn er allerlei andere activiteiten zoals bosspelen, speurtochten of een heerlijke waterdag! Het thema van dit jaar is Detective.

Dit jaar zijn de vakantie avonturen van dinsdag 24 juli t/m vrijdag 27 juli, (Paulusschool, Irisstraat 2 Hilversum) en van dinsdag 28 t/m 31 augustus rondom wijkcentrum Lopes Dias; (Lopesdiaslaan 213 Hilversum). Elke dag van 10:00 – 16:00 uur.  Om deze weken in goede banen te kunnen leiden, ben ik op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om mee te helpen als vrijwilliger tijdens deze weken. Als vrijwilliger draait u mee in een gezellig en gevarieerd team en begeleidt u de kinderen tijdens de activiteiten.

Lijkt het u leuk om blije gezichten van de kinderen te zien? En daar zelf voor te zorgen? Meldt u dan aan als vrijwilliger voor één of meerdere dagen in de zomervakantie!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kinderwerker, Jet van der Wal, email: jwal@versawelzijn.nl, tel: 06-13965981. www.versawelzijn.nl

Kinderen kunnen zich niet meer inschrijven voor beide weken.

Hilversumse raadsleden bezoeken wijken en wijkcentra

Fietsend door een aantal wijken en wijkcentra heeft een aantal Hilversumse raadsleden op 26 juni jl. kennis gemaakt met professionals, bewoners en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het versterken van de gemeenschappen in buurten en wijken en zo een sociale basis realiseren waar iedereen vanuit kracht en talent mee kan doen. Lees hier het Journaal werkbezoek raadsleden Hilversum aan Versa 26-06-2018.

Meer informatie
Houriya Harrane
hharrane@versawelzijn.nl
06 27 09 24 85