Maatjes voor Elkaar – workshop Alleen maar niet eenzaam

Nieuw bij Versa Welzijn “Maatjes voor Elkaar”.  Wilt u een maatje en ook wel iets voor een ander betekenen? Maatjes voor Elkaar kan zorgen voor leuke onderlinge vriendschap, voor ouderen en chronisch zieken in Bussum. Meldt u dan aan voor de workshop “Alleen maar niet eenzaam” op 27 september 2017 13.00 – 15.00 uur in wijkcentrum Uitwijk, Dr. Schaapmanlaan 10, Bussum.
Meer informatie: Vrijwillige Thuishulp 035 694 74 55 (ma.- vr. 10.00 -12.00 uur) of mail naar
vthbussum@versawelzijn.nl

 

 

Uitnodiging vrijwilligersavond 8 september in Laren

De gemeente Laren organiseert op vrijdag 8 september samen met Versa Welzijn de jaarlijkse vrijwilligersavond. De vrijwilligersavond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. Iedereen in Laren die vrijwilligerswerk doet is van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.
De gemeente bedankt op deze avond alle vrijwilligers uit het dorp en wil haar waardering tonen voor fantastische inzet die zij bieden om van Laren dit mooie dorp te maken waar we trots op kunnen zijn.
Het belooft een leuke, gezellige avond te worden. Na het welkomstwoord van wethouder Van der Pols wordt een gevarieerd programma geboden met voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar bij te praten. En natuurlijk zullen een drankje en heerlijke versnaperingen de gezelligheid nog eens verhogen.
Aanmelden voor deze avond is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar VTHBEL@versawelzijn.nl met daarin vermeld de naam van de vrijwilligersorganisatie en de namen van de vrijwilliger(s) / uw naam.
Voor vragen kunt u terecht bij Anneke Bijleveld via het telefoonnummer 06-49377171 of door een e-mail te sturen naar abijleveld@versawelzijn.nl

Speelinloop voor (groot)ouders met jonge kinderen Lopes Dias

Speelinloop Lopes Dias gaat tijdens de vakantie door

Vanaf 25 juli is de speelinloop elke dinsdag tijdens de zomervakantie van 10.00 11.30 uur open.

Komt u ook? U vindt ons in (Hilversum) wijkcentrum Lopes Dias 3


Tijdens de speelinloop kan uw kind meedoen met verschillende activiteiten zoals:

waterspellen, verven/kleien, zingen, voorlezen en bakken.

Aanmelden is niet nodig. Kom gezellig langs!! 

Meer informatie: Eri Brouwer  06-52185918

Vredespaal 2017 naar de Gooise Daltonschool.

De Vredespaal 2017 is toegekend aan de Gooise Daltonschool in de Meent. Directeur Maurice van Kouwen neemt deze jaarlijkse prijs samen met de kinderburgermeester Willemijn de Groot in ontvangst. Het monument wordt in de Vredesweek op 21 september om 11.30 uur onthuld.

De Daltonschool is voorgedragen door Tukkie Tuk, welzijnswerker in Hilversum Oost.
Zij was de ontvanger van de Vredespaal 2016. Zij koos voor deze school omdat er in alle groepen bewust wordt gewerkt om een ‘vreedzame school’ te zijn. Om met elkaar op te trekken, zonder te pesten. Zonder elkaar te negeren, zonder het conflict te zoeken. En daar waar problemen ontstaan worden deze met elkaar in onderling overleg opgelost. De school vervult hiermee ook een verbindende functie in de buurt.

“Op een vreedzame school worden de basiswaarden van vrede jong geleerd en eigen gemaakt. Het is dan ook heel mooi dat de vierde vredespaal voor de Daltonschool in de Hilversumse Meent komt te staan” aldus Maurice van Kouwen.

De Vredespaal wordt jaarlijks aangeboden door de vrijzinnige geloofsgemeenschap
‘De Kapel’ . Eerder ontvingen naast Tukkie Tuk ( 2016 ), pastoor Jules Dresmé ( 2015 ) en burgermeester Broertjes ( 2014 ) de Vredespaal. Allen zijn bij de onthulling in september aanwezig.

De Vredespaal is een internationaal symbool en monument voor vrede. De woorden “ Moge vrede heersen op aarde “ bevinden zich in vier verschillende talen op de zijden. In Hilversum is gekozen voor de Nederlands, Engels, Hebreeuws en Arabisch. Er staan meer dan 200.000 Vredespalen ( Peace Poles ) verspreid over de wereld. De eerste vredespaal werd in Japan geplaatst door Masahisa Goi in 1955.

 

Rouwcafé Gooi en Eemland – zondag 17 september 2017

17 september 13.30-16.00 uur

Het rouwcafe Gooi en Eemland is zondagmiddag 17 september weer geopend van 13.30-16.00 uur.

Tijdens dit Rouwcafé is Maria de Greef onze gast. Maria is professional in de rouwzorg, adviseur, opleider, tekstenmaker en schrijfster. Ze heeft een aantal boeken  op haar naam staan o.a. ‘Verloren en gewonnen’, over het verlies van de oude partner en tevens het vinden van geluk met een nieuwe partner. Dit leidt vaak tot dubbele gevoelens. Ook het boek ‘Het regent in mijn toekomst’ is van haar hand, dit gaat over het dubbele verdriet van grootouders die een kleinkind hebben verloren. Het verlies van hun kleinkind en de pijn die ze voelen om hun eigen kind. Tijdens deze middag zal ze ons meenemen in haar kracht en expertise.
Rouwcafé Gooi en Eemland is een ontmoetingsplaats met de ongedwongen sfeer van een café waar praten over de dood geen taboe is. Na afloop van de lezing is er uiteraard voldoende gelegenheid om na te praten. De Toegang is gratis, een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld en iedereen is van harte welkom. Voel u zich vrij om iemand mee te brengen.
Locatie: De Schoter, Wakkerendijk 66a, 3755 DD Eemnes, parkeren is mogelijk


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.