Mantelzorgwaardering Hilversum

Naar schatting zijn er zo’n 8.000 mantelzorgers in Hilversum. Wat zij doen voor iemand die hulp nodig heeft is van onschatbare waarde, maar vaak ook zwaar. Bent u mantelzorger? Dan kunt u bij het Sociaal Plein terecht voor hulp. Bijvoorbeeld als het u teveel wordt. De medewerkers van het Sociaal Plein gaan op zoek naar een geschikte oplossing. Dat doen zij samen met u, de mensen in uw omgeving en organisaties die hulp kunnen bieden. Verder lezen →

Juist nu kunt u terecht bij Versa Welzijn

Versa Welzijn laat zich niet stoppen door corona. Ook nu in deze lichte, tweede lockdown kunt u goed terecht bij onze sociaal werkers. Ze zijn altijd in de buurt, letterlijk. De wijkcentra zijn zoveel als mogelijk open en de meeste diensten zoals maatschappelijk werk, de sociaal-juridische dienstverlening en wonen/welzijn/mantelzorg-ondersteuning zijn op afspraak bereikbaar. Ook de activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen meestal doorgaan, soms met kleine aanpassingen.
Verder lezen →

Pilot JeJo van jongerenwerk Versa ontvangt 17.500 euro van Oranje Fonds

Het jongerenwerk van Versa Welzijn in Hilversum-Oost heeft een mooi succes geboekt: het ingediende project JeJo is onlangs gehonoreerd door het Oranje Fonds. JeJo staat voor: Jij en je ontwikkeling. Het unieke van dit project zijn de verschillende invalshoeken van waaruit hulp aan jongeren wordt geboden: huiswerkbegeleiding, sport en mentoren/coaches voor de jongeren. En dat onder één naam, vanuit één visie en vanuit één organisatie. Het initiatief hiertoe lag bij jongerenwerker Mert Kilickaya van Versa Welzijn en stagiair Jasper Gerritsen.

Verder lezen →

Campagne Aandacht voor Elkaar

De coronacrisis staat voor velen van ons voor een zeer moeilijke periode in ons leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommige mensen verliezen hun baan. Diploma-uitreikingen, familiebijeenkomsten en andere zaken die het leven mooi maken gaan niet door. Tegelijkertijd zijn er sinds de uitbraak van corona door het hele land hartverwarmende initiatieven waarbij Nederlanders er voor elkaar zijn. Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis, en trapt op 6 oktober een periode af waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar‘ hebben.

Verder lezen →

Elkaar leren kennen in de Week tegen Eenzaamheid – Huizen

Ook in Huizen zijn er activiteiten in het kader van de Week tegen eenzaamheid. Lees het artikel hieronder uit het Nieuwsblad voor Huizen van wo 30 sep 2020:

Even een praatje, zwaaien als je langsloopt of even een stukje wandelen samen. Deelnemers aan de Week tegen eenzaamheid zijn het er over eens: “Het gaat niet om grote acties, maar juist om de kleine, elkaar leren kennen”, aldus participant Versa Welzijn. Daarom worden vanaf 2 oktober diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de Buurbloem.

Verder lezen →

Versa en de gemeente Hilversum slaan de handen ineen tegen eenzaamheid

Lees hieronder het artikel dat daarover verscheen op Gooi en Eembode Extra: Hilversum en Versa Welzijn komen met brede beweging tegen eenzaamheid

Politiek gezien is de roep om eenzaamheid te bestrijden in Hilversum al tijden hoorbaar. Daar maakt de gemeente nu in samenwerking met Versa Welzijn dan ook echt werk van. Met een zogeheten ‘brede beweging’ tegen eenzaamheid pakken de twee dit probleem aan. Dat doen zij onder meer met de publiekscampagne ‘Samen is leuker!

Verder lezen →