Jeugdraad Eemnes is nu officieel benoemd

Op 14 juni is de jeugdraad van Eemnes officieel benoemd. De jeugdraad bestaat uit 12 leden en zij komen minimaal twee keer per jaar bij elkaar om te praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

De 12 leden van de jeugdraad zijn benoemd door de burgemeester in de raadzaal van het gemeentehuis. Hierbij waren familie en vrienden aanwezig, maar ook wethouder Mirjam Havinga van Jeugd en Onderwijs, medewerkers van Versa Jongerenwerk, de kinderdichter en diverse gemeenteraadsleden.

Veel gespreksonderwerpen

De jongerenraad wordt een serieuze gesprekspartner van de gemeente. Tijdens de benoeming kwamen al verschillende onderwerpen langs waar de jeugdraad over in gesprek kan gaan. Onder andere over speelplaatsen, verkeersveiligheid, klimaat en meer groen.

Jeugdraadsleden Eemnes

De leden van de jeugdraad hebben de leeftijd van 10 t/m 16 jaar. Zij komen uit verschillende buurten uit Eemnes waardoor er een mooie afspiegeling uit het dorp is ontstaan. Het jongerenwerk van Versa Welzijn zal de jeugdraad begeleiden. De vergaderingen van de Jeugdraad vinden plaats in de raadzaal. Meer informatie is te vinden op: www.eemnes.nl/jeugdraad

Kinderdichter

Na het voorstellen van de jeugdraadsleden, werd ook de kinderdichter van de gemeente voorgesteld: Roman Myatiev. Roman droeg na de benoeming een gedicht voor over de jeugdraad.

Jeugdraad Eemnes. Foto: gemeente Eemnes

 

 

 

 

 

 

Bron: https://regioonline.nl/regio-hilversum/jeugdraad-eemnes-benoemd/

 

De smaak van Syrië

25 juni 17.30 uur

De Smaak van Syrië is weer terug!
Graag willen wij u kennis laten maken met de Syrische keuken.
We bereiden een echte Syrische maaltijd. Het menu wisselt per keer. 

Reserveren
Heeft u interesse om te komen? Vul dan snel het inschrijfformulier in want bij het reserveren geldt ‘vol is vol’.

Wanneer
Op zaterdagavond om 18.00 uur (inloop vanaf 17.30 uur):
25 juni – 23 juli — 27 augustus — 24 september —
22 oktober — 26 november — 17 december 2022.

Waar
In wijkcentrum de Uit-Wijk Dr. Schaepmanlaan 10 in Bussum

Meer info over o.a. het menu op de flyer.

‘De Twist’ nieuwe naam jongerencentrum Naarden

‘De Twist’ is de nieuwe naam geworden van het vernieuwde jongerencentrum in wijkcentrum de Plataan in Naarden. De naam is tijdens de discoavond onlangs onthuld. Jongeren uit Naarden hebben de naam gekozen uit vele inzendingen.  In de Twist kunnen jongeren uit Naarden terecht voor verschillende activiteiten van Versa Welzijn rondom diverse thema’s als huiswerk, vrijetijdsbesteding, seksualiteit, bijbaantje etc.   Verder lezen →

ZIN bijeenkomsten – over ouder worden en zingeving

Versa Welzijn in Gooise Meren organiseert in het najaar een aantal ZIN bijeenkomsten die in het teken staan van ontmoeten en zingeving. We delen wat gedeeld wil worden en genieten samen van een kop koffie met iets lekkers. U bent van harte welkom!

Thema’s
• Zin en vreugde, plezier in het leven
• Contact en verbondenheid
• Huis van verhalen
• Verdriet en troost
• Op pad

Wanneer: woensdagen 2 nov, 9 nov, 16 nov, 23 nov en 30 november

Tijd: 10:00- 12.00 uur

Waar: De Uit-Wijk
Dr Schaepmanlaan 10 Bussum

Meer informatie en/of aanmelden bij

Linda van den Abeelen 06 133 065 90
Sociaal Werker Versa Welzijn

Informatiemarkt Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren

28 juni 14.30 en 17.30 uur

Het Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren is een samenwerkingsverband van organisaties in Gooise Meren die vrijwilligershulp bieden aan inwoners van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg.

Bent u benieuwd naar wat deze vrijwilligersorganisaties nu precies doen? Zij stellen zich graag aan u voor op de informatiemarkt op dinsdag 28 juni 2022 tussen 14.30 en 17.30 uur in het gemeentehuis van Gooise Meren, Brinklaan 35 in Bussum.

Lees hier meer informatie over de informatiemarkt: Flyer netwerk vrijwillige hulp GM infomarkt 28 juni 2022

Bekijk hier de folder van het netwerk: Folder Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren_ okt 2020_def

Rijbewijskeuring Huizen

De rijbewijskeuringen in Huizen voor 75+ zijn op de eerste woensdagmiddag van de maand in Wijkcentrum ’t Vuronger, Schoolstraat 6 in Huizen. Voor het maken van een afspraak kunt u voortaan bellen met Regelzorg: 088-23 23 300. Kosten (gereduceerd): € 50,=.

Meer meldingen van discriminatie door coronamaatregelen

Vandaag zijn de landelijke cijfers bekend gemaakt over de meldingen en registraties van discriminatie bij anti-discriminatievoorzieningen in 2021. Deze cijfers zijn voor het derde jaar op rij gestegen. In 2021 kregen de landelijke anti-discriminatievoorzieningen in totaal bijna 7 duizend meldingen, een kwart meer dan in 2020. De toename is grotendeels toe te schrijven aan mensen die zich uitgesloten voelen door de coronamaatregelen. Regionaal zien we eenzelfde beeld. Verder lezen →

In 2021 meer burenoverlast door corona

Maar liefst 21.000 meldingen van burenoverlast stroomden vorig jaar binnen bij organisaties die buurtbemiddeling aanbieden. Het aantal meldingen blijft daarmee op een hoog niveau. De coronamaatregelen zoals de maandenlange lockdown zorgden voor meer ergernissen en ruzie tussen buren. Dit blijkt uit de benchmark van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Ook de Buurtbemiddeling van Versa Welzijn kreeg in 2021 opnieuw te maken met een stijging van het aantal meldingen in de gemeenten Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Wijdemeren en Weesp.

Verder lezen →

Kunnen wij je helpen?