Stand van zaken De Lelie Hilversum

Hallo ouders en verzorgers van de LelieDisco-gangers

Ik heb een aantal ouders  beloofd om een update te sturen over wat de stand van zaken is, en hoe de toekomst er op dit moment uitziet.
Dat wil ik hierbij doen, en dan maar gelijk aan iedereen versturen.

STAND VAN ZAKEN
De laatste puinhopen, met asbest, worden nu eindelijk opgeruimd en volgende week komt er een bouwkundig onderzoek naar de de staat van het gebouw en in hoeverre de bouwkundige staat van de resten het toestaat om de voorzijde te behouden of dat alles plat moet. Spannend dus, omdat dit ook een financieel plaatje wordt. De achterzijde is al helemaal gesloopt.

ONDERZOEK
Maar wat heel erg belangrijk is op dit moment : er wordt op dit moment vanuit de gemeente extra inzet gepleegd om nog voor de vakantie in de buurt onderzoek te doen naar het draagvlak voor een Nieuwe Lelie. Vind de buurt het belangrijk dat dit er weer komt, en wat zou er dan in terug te vinden moeten zijn, en wie wil zich hierbij actief opstellen ? Dit is dus ook erg belangrijk en spannend. Want ja, als niemand reageert, kan de conclusie zijn dat de activiteit ook elders kan draaien.
 Er zijn ouders die gevraagd hebben hoe zij hun stem kunnen laten horen. Er zijn 3 manieren :
-1- Op de website http://www.hilversumzuid.nl staat een digitaal formulier wat je in kunt vullen. Gemakkelijker kunnen we het niet maken.
-2- Jullie kunnen jullie standpunt laten weten door een kort mailbericht naar mij te sturen (of naar u.hoogeveen@hilversum.nl) , wat dan wordt  meegenomen in de grote lijst. Waarom vinden jullie het belangrijk dat er een Nieuwe Lelie komt . In de bijlage vinden jullie de brief vanuit de gemeente. ( Bellen is minder handig !!)
-3- Er komt een Ideeën-markt. Donderdag 29 juni is er van 17.00-20.00 een Inloop in de Clemenskerk, Bosdrift, bij de Lelie waar iedereen zijn haar ideeën kan delen, en hierover met ons en mensen van de gemeente in gesprek te gaan. Ook hier kunnen mensen hun stem laten horen. Er is koffie, en een ijsco-kar zou worden geregeld. Ik hoop jullie daar te zien. De uitnodiging zit in een bijlage. Mail het door.
-4- Een brief afgeven op de Hilvertsweg 131, bij ons WIJKINFORMATIEPUNT DE LELIE. We hebben kantoorruimte gekregen op de Hilvertsweg 131 en iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur is er een Spreekuur van het Zorgnetwerk Zuid aldaar. Maar in de vakantie zijn we regelmatig afwezig, dus is een mailbericht het beste.
 
NIEUW DISCO-SEIZOEN (want ja, we gaan door !!)
We hebben 2 maal gedraaid in de Koepel, en dat is een goed tijdelijk alternatief voor “onze” eigen Lelie. We blijven daar ook het komende seizoen zitten. Het zit op de Kapittelweg 399a, naast het Winkelcentrum Kerkelanden.  We zagen al iemand die gelijk de weekend-boodschappen bij de Appie ging halen. Goed te combineren.
De discodata voor het komende seizoen :
2017 : 9 september, 14 oktober, 11 november, 9 december,
2018 : 13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, de data in mei en juni zijn nog onzeker.
 
Wij hopen jullie of binnenkort of in september te zien en te spreken.
Groeten mede namens de vrijwilligers van de disco.

Inloopspreekuur MEE Hilversum

Het Inloopspreekuur van MEE heeft een nieuwe plek gevonden nu Buurthuis de Lelie voorlopig niet beschikbaar is.
Vanaf 27 juni is men op dinsdag van 13.30-15.00 uur te vinden in het Wijkinformatiepunt De Lelie, Hilvertsweg 131.

Seniorweb Computerinloop Hilversum

29 juni 9.30-11.00 uur

Op donderdag 29 juni is er de laatste Computerinloop voor de zomervakantie. Een vrijwilliger is aanwezig om u te helpen. bij het oplossen van knelpunten bij het gebruik van uw computer, laptop of tablet.  
Het is van 09.30-11.00 uur. 
Het is gratis, maar neem evt. wel uw eigen laptop/tablet mee.
Zorgcentrum Carolushuis, Bosdrift 96 Hilversum.

Repair Café Hilversum – Weggooien? Mooi niet!

Heb je iets te repareren, of wil je gewoon even langskomen voor een kopje koffie op je wilt advies om zelf iets te fixen?
Je bent van harte welkom.
 
Repair Café Hilversum  –  Weggooien? Mooi niet!
 
Het Repair Café-seizoen is voorbij, de laatste bijeenkomst is geweest. Dank voor uw komst en wij hopen u in september weer te ontmoeten.
9 september, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
7 oktober, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
4 november, Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg Kerkelanden
9 december, Wijkcentrum Riebeeck, Van Riebeeckweg 50
(telkens op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur)        

 Schema Repair Café Hilversum        

Buurtgeluk.nl verbindt bewoners in de wijken Huizermaat, Bovenmaat en Vierde Kwadrant

Gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn zijn gestart met de website www.buurtgeluk.nl.
De nieuwe website biedt een overzicht van alle activiteiten in de wijk, bijvoorbeeld als u anderen wilt ontmoeten, meer wilt bewegen, aan uw gezondheid wilt werken of u verder wilt ontwikkelen. Ook uw eigen ideeën en initiatieven kunt u hier delen met andere wijkbewoners.

Op buurtgeluk.nl staan alle activiteiten die Versa Welzijn en andere organisaties en verenigingen organiseren, variërend van een wekelijks buurtontbijt tot typeles voor kinderen. Op de website staat wat het inhoudt, waar en wanneer het wordt gehouden, wat het eventueel kost en hoe u zich kunt aanmelden. Ook als particulier kunt u hier uw ideeën delen.
Wilt u een keer voor andere koken? Vindt u het gezellig om regelmatig met een groepje mensen te wandelen? Meld het aan bij buurtgeluk.nl.
Buurtgeluk.nl sluit aan bij het project Zelf aan Zet. In dit project werken Gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn samen aan een actiever, socialer en gezonder Huizen. Buurtgeluk is nu gestart in de wijken Huizermaat, Bovenmaat en Vierde Kwadrant. Jan Willem Gort, directeur gezondheidscentra Huizen: ‘De website buurtgeluk.nl verbindt mensen in de wijk. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe platform voor meer levensgeluk kan zorgen.’


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.