PC Helpdesk BEL organiseert bijeenkomst: 50-plussers klem zonder laptop of ipad?

16 september 14.00 uur

Bent u 50 plusser en een leek met laptop, tablet of smartphone?
De (lokale) overheid en de banken dwingen mensen vaak alles via de computer of iPad te doen. Veel 50 plussers zitten dan ook vaak met vragen over het leren van alléén de belangrijkste vaardigheden. Men wil vaak wel maar durft de stap niet te nemen. Terwijl er nog zo veel vragen zijn. B.v.welk apparaat men nodig heeft? Etc. ?

Gerard de Vink, deskundig vrijwilliger bij de PC HelpdeskBEL geeft uitleg welke basisvaardigheden écht nodig zijn en waar u deze snel en goed kunt leren. Ook zal hij vertellen welke apparaten echt noodzakelijk zijn.

Dus aarzelt u niet en meldt u zich aan voor de themabijeenkomst via themabijeenkomst@pchelpdeskbel.nl. Onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres en aantal deelnemers.

De themabijeenkomst wordt gehouden in de theaterzaal van het Brinkhuis in Laren.
Kosten 6,00 euro p.p. incl. een kopje koffie/thee in de pauze. Pinnen is niet mogelijk.
Aanvang presentatie 14.00 uur

De PCHelpdesk BEL is dagelijks geopend van 10.00-12.00 uur

2e Hands kinderkleding- en speelgoedbeurs in De Malbak-Blaricum

12 oktober 10 - 12 uur

Zaterdag 12 oktober kan er tussen 10.00 en 12.00 uur weer volop gestruind gaan worden langs de ruim 35 tafels en kledingrekken.
De vrijwilligsters van deze leuke ochtend zijn er weer helemaal klaar voor en er is weer volop keus tussen de kinderkleding en het vele speelgoed.
De toegang is gratis en de vele koopjes liggen klaar!
Tot 12 oktober, de koffie staat klaar!

Locatie: De Malbak
Wetering 122, Blaricum

Bingo in De Malbak

14 september 19.30 uur

Zaterdag 14 september is het weer zover, laat maar rollen die ballen!
Inderdaad, dan is er weer Bingo.
Zaal is open vanaf 19.00 uur, waarna we zullen starten met deze gezellige bingo om 19.30 uur.
Mooie prijsjes voor jong en oud, er worden 4 ronden gespeeld en 1 extra eindronde.
Voor maar 7 euro per persoon kunt u de hele avond meespelen, voor de extra eindronde kunt meerdere kaartjes kopen van 1 euro per stuk.
Komt u ook naar deze sfeervolle bingo?
Tot 14 september in De Malbak, Wetering 122 te Blaricum.

Introductieworkshop Ademwijs

29 augustus 10 - 12 uur

Een introductieworkshop tussen 10.00 en 12.00 uur in Wijkcentrum De Malbak op donderdag 29 augustus. Deelname is 5 euro, incl. een heerlijk kopje kruidenthee.
Ervaar de helende kracht van de adem. Door een juiste ademhaling herken je de spanningen en blokkades in je ademstroom. Onregelmatig en oppervlakkig ademen kan je mentaal in de weg gaan zitten maar het kan ook lichamelijke klachten geven. Door middel van bewuste oefeningen, in combinatie met yoga, meditatie en klanken herkent je lichaam weer de natuurlijke stroom, jouw energie. Kortom.. adem bewust, dat geeft jouw rust!

Website vriendenkiezen.nl

Voel je je ook wel eens alleen of eenzaam? Op de geheel gratis toegankelijke vriendensite www.vriendenkiezen.nl kan je nieuwe mensen ontmoeten. Hoe leuk is het om samen koffie te drinken, te wandelen of te koken. Alles is mogelijk. Schrijf je in en maak nieuwe vriendschappen in de gemeente Hilversum!!!

Voor mannen, vrouwen en stellen vanaf 21 jaar. De stichting Vriendenkiezen maakt het mogelijk.

VriendenKiezen Hilversum

Zomercafé Hilversum noordwest 1217

Wilt u situaties uit uw buurt bespreken met andere wijkbewoners? Of houdt u er gewoon van met elkaar iets te drinken en te horen wat er allemaal speelt in de wijk? U kunt ook zelf thema’s inbrengen. U bent van harte welkom in het zomercafé!

Wanneer: woensdagen 7 augustus en 4 september 2019.
Tijd: 10.00 – 11.30 uur.
Waar: in Beeld & Geluid.
Kosten: €1,-

Info: Lilian Martins 06-13965784 of lmartins@versawelzijn.nl

Preventie groepen voor kind van een ouder met psychische problemen of verslaafde ouder

Direct na de zomervakantie starten er 3 KOPP/KVO* groepen in Hilversum.
Het betreft preventieve groepen voor kinderen en jongeren in de leeftijd tussen de 4 en 16 jaar. Kinderen en jongeren uit regio Gooi & Vechtstreek mogen deelnemen.

Bij iedereen is thuis weleens iets aan de hand. En dat is bij iedereen anders. Ongeveer 1 op de 3 kinderen of jongeren krijgen te maken met spanningen thuis. Bijvoorbeeld als een vader of moeder een Burn-out heeft.
Verder lezen →

Ontdek 6 juli de smaak van Syrië

In Gooise Meren zijn meer dan 250 Syrische statushouders en die houden er van om bij te dragen aan de gemeenschap en hun gastvrijheid te laten zien. Eén keer per maand organiseren ze hun  ‘Smaak van Syrië’- avond en jij kunt er bij zijn voor  € 15,-. De eerste keer was een groot succes met een goede opkomst en zeer tevreden deelnemers aan deze maaltijd. 
 
Het menu bestaat uit een voorgerecht en hoofdgerecht incl. 1 frisdrankje. De maaltijd wordt afgesloten met Syrische zoetigheden met koffie of thee. De gebruikte ingrediënten zijn veelal biologisch; je kunt kiezen uit een vlees- of vegetarisch gerecht. Bekijk hier de flyer van de smaak van syrie 6 juli 2019 met het menu. 

Datum: 6 juli 2019
Tijden: 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. 
Locatie: Wijkcentrum De Uit-Wijk, Dr. Schaepmanlaan 10, Bussum. 

Graag uiterlijk 3 juli aanmelden via het inschrijfformulier op mailadres: kabas@versawelzijn.nl of via what’s app 06 33 10 38 36.
U kunt ook een inschrijfformulier ophalen en invullen bij het centrum de Uit-Wijk.

Het diner vindt ook plaats op 14 september, 12 oktober, 16 november en 21 december (speciaal menu!).