De week van de palliatieve zorg – 12 t/m 17 okt 2019

Van 12 t/m 17 oktober (rond de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg) organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg een hele week met publieksactiviteiten: de Week van de Palliatieve Zorg. Er staat een prachtig en gevarieerd programma op stapel, aangeboden door Hospice Kajan, Hospice Huizen, C’est La Vie-Huis, VPTZ, Inovum de Beukenhof, Centrum voor Levensvragen en met medewerking van het Filmtheater Hilversum.

Verder lezen →

Gezelligheidssoos De Koepel – Hilversum

Vanaf vrijdag 4 oktober is er iedere week een GEZELLIGHEIDSSOOS. Dit is een gezellige ontmoetingsochtend voor koffie, praatje en een spelletje. Het is vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur. Bijdrage is 3 euro per maand. Wijkcentrum de Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum.

Informatie:

Gert Bos gbos@versawelzijn.nl – 06-19227082
sociaal werker / buurt-opbouwwerker Hilversum Zuid

Alzheimer Café Hilversum en Wijdemeren najaar 2019

Het Alzheimer Café Hilversum is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Naast de onderlinge contacten en gesprekken staat er ook iedere keer een thema centraal, dat door een deskundige inleider wordt verzorgd. Voor informatie en vragen zijn er deskundigen aanwezig, alsook een uitgebreide informatietafel. Verder lezen →

Mooie (deels gratis) activiteiten in de Dutch Media Week en Rainbow Week

In de komende 3 weken staan er mooie activiteiten op stapel in Hilversum.
Van 4 tot en met 13 oktober is het Mediafestival ‘Dutch Media Week’ en van vrijdag 11 oktober tot en met vrijdag 18 oktober is het ‘Rainbow Week’.

Tijdens de Dutch Media Week draait het in heel Hilversum om de impact van media op ieders leven. Een festival voor jong tot oud en van gebruiker tot mediamaker waarin bijzondere en actuele verhalen van en over media verteld en ontdekt worden.

Verder lezen →

Broodje Belegd – opgroeien in armoede

Als vervolg op de inspiratiesessies afgelopen jaar staat ook dit jaar weer een lunchbijeenkomst ‘Broodje Belegd’ gepland.

Een lunch die in het teken staat van het effect van armoede op kinderen en hun cognitieve ontwikkeling.
Spreker is Mirre Stallen, senior onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam en universitair docent bij Universiteit Leiden. 

Het zesde ‘Broodje Belegd’ is op dinsdag 5 november a.s. van 12.00 – 14.00 uur in Heelo

Verder lezen →

Nieuwe website voor de Versa Vrijwilligerscentrale

Donderdag 19 september is met gepaste trots de nieuwe website van de Versa vrijwilligerscentrale gelanceerd!

In de sfeervolle infoschuur aan de Naarderweg in Hilversum keken verschillende wethouders, beleidsambtenaren en samenwerkingspartners toe hoe vlogger en sociaal werker Jelle de Boer de bijeenkomst aftrapte met een mooi verhaal over hoe filmpjes kunnen bijdragen aan verbinding tussen mensen. 

Vervolgens werd met een druk op de muisknop de website officieel geopend. Dankzij een uitgekiend matching-systeem zullen aanbieders en potentiële vrijwilligers elkaar nog beter gaan gaan vinden! 
 
Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje op versavrijwilligerscentrale.nl