Nieuwe diners in 2020 van ‘de Smaak van Syrië’

Na 5 succesvolle diners eerder dit jaar, bereiden we op 21 december a.s. de laatste Syrische maaltijd van 2019. Inschrijven voor dit jaar is helaas niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn al gereserveerd. In 2020 gaan we vanaf februari weer van start met een nieuwe serie diners. Zodra de data voor 2020 bekend zijn, laten wij u dat uiteraard weten.

Bijgaand treft u een (voor)inschrijfformulier februari 2020.

Wij wensen u fijne feestdagen en hopen u in 2020 als gast te mogen begroeten.

De kracht van groepswerk

Wil je steviger in je schoenen staan? Je stress eindelijk de baas worden? Beter uitkomen met je geld? Goed door je echtscheiding heen zien te komen? Dan kan het groepswerk van maatschappelijk werk je helpen. Meedoen aan een groep van sociaal werk is vaak een prettige manier om ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaar te steunen. Je ontmoet anderen die eenzelfde soort probleem hebben. Het kan een hele opluchting zijn om te merken dat je niet de enige bent die ergens mee zit. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaren sociaal werkers.

Verder lezen →

Nomineer jouw favoriete Hilversumse sporters van 2019

Ook dit jaar organiseert de gemeente Hilversum de ‘Hilversumse Sportverkiezing’. Ken je iemand die in aanmerking komt voor de titel Hilversumse sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger of special sporter van 2019? Schroom dan niet en nomineer jouw favoriete sporters. Welke sporters de ‘Hilversumse Sportverkiezing 2019’ uiteindelijk gaan winnen, ligt in de handen van een deskundige jury. Tijdens een feestelijke verkiezingsavond op 5 maart 2020 in het Raadhuis, worden de winnaars bekend gemaakt.

Verder lezen →

Nieuwjaarsbijeenkomst De Malbak – Blaricum

05 januari 16-18u

Voor alle buurtbewoners, vrijwilligers, bezoekers en andere belangstellenden van wijkcentrum De Malbak in Blaricum organiseert een aantal vrijwilligers een gezellige nieuwjaarsreceptie op zondag 5 januari. Tussen 16.00 en 18.00 uur kunt een onder het genot van een drankje en hapje met elkaar het nieuwe jaar gaan inluiden. Neemt gerust je buren, vrouw, man, kinderen, opa en oma ook gezellig mee! Wijkcentrum De Malbak kunt u vinden aan het plein in de Bijvanck, Burg.Tydemanplein 3 (tomtom is Wetering 122). Voor verder informatie kunt u bellen met De Malbak, 035-526 29 02
Komt u ook? Verder lezen →

KinderzwerfboekStation op Taalschool Hilversum

Op de Taalschool Hilversum in het Riebeeck-kwartier, wordt lesgegeven aan kinderen die nog maar net in Nederland en specifiek in Hilversum en nabije omgeving zijn komen wonen. Voor deze kinderen is Nederlands (leren) lezen een heel belangrijk en ook best moeilijk onderdeel van hun nieuwe leven hier. Omdat niet alle kinderen zomaar even een boek kunnen kopen en de bibliotheek soms nog een “stap” te ver is het Kinderzwerfboeken-station opgericht. Dit is een centraal in school geplaatste boekenkast, waaruit de kinderen gratis een boek mogen uitzoeken en mee naar huis mogen nemen om te lezen. Daarna kunnen ze het weer terug in de kast zetten óf het boek verder laten zwerven en het doorgeven aan een klasgenootje, (buur)vriendje of -vriendinnetje, neefje of nichtje. Verder lezen →