Landelijke burendag zaterdag 28 september

28 september

Zaterdag 28 september is het Burendag! 

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Zin om iets te ondernemen met je buren? Kijk op www.burendag.nl !! 

Nationaal integratiediner St. Joseph

01 oktober 17.00 - 18.30 uur

Dinsdag 1 oktober organiseert St Joseph het integratiediner. Je wordt van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. 
Neem zelf ook eten mee, bijvoorbeeld uit je eigen cultuur. 

Het Nationaal Integratiediner is een feestje om te organiseren of om voor uitgenodigd te worden, iedereen mag meedoen. Tijdens het Integratiediner geniet je van elkaars eigengemaakte gerechten om elkaar beter te leren kennen. Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is groter.

Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen, daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken: niet polariseren, maar samenwerken. De succesformule luidt dan ook: 

Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Locatie:
Wijkcentrum St Joseph
Minckelersstraat 71
Hilversum
Aanmelden vooraf niet nodig

Wijkcentrum St Joseph viert 15-jarig jubileum

Wijkcentrum St Joseph, in Hilversum, vierde vrijdag 13 september haar 15-jarig jubileum. Wethouder Karin Heerschop vertelde hoe het wijkcentrum in die 15 jaar is uitgegroeid tot het kloppend hart van de wijk door de energie die er ontstaat door de betrokkenheid van medewerkers, vrijwilligers, netwerk-partners en bewoners. Iedereen krijgt de kans zijn talenten te benutten en creativiteit in te zetten.
Naast wethouder Karin Heerschop waren ook voormalige wethouders Erik Boog, Patrick van den Brink en Ton Roerig aanwezig.

De prachtige mozaïek-bank, de Sociaal Sofa, is hier een sprekend voorbeeld van. Deze werd tijdens het geslaagde jubileumfeest onthuld door een regenboogvlag op te tillen. Hierbij was ook de oudste bewoonster uit de buurt aanwezig, mevrouw Van den Bosch en de langst wonende bewoners Ria en Cor van Ouwerkerk.

En ook de nieuwe naam van Grand Café Sherpa in St Joseph werd onthuld. ‘Bij Jooz’ is de plek waar omwonenden voor een schappelijk bedrag van een kop koffie of thee of een maaltijd kunnen genieten.

Daarna brachten alle aanwezigen een toost uit werd een ieder uitgenodigd voor iets lekkers op het plein. Het bleef nog lang gezellig die dag aan de Minckelersstraat 71.

Bekijk hier een impressie van deze feestelijke bijeenkomst.

Relax Mama Live

07 oktober 19.30-21u

Een workshop om te lachen en te relativeren. Voor alle ouders met jonge kinderen. Door Elsbeth Teeling.

Bibliotheek Huizen
Maandag 7 oktober
19:30 – 21:00 uur
Inloop vanaf 19:00 uur

Gratis toegang, aanmelden verplicht via: opvoedladder@versawelzijn.nl

Aangeboden door de Bibliotheek, Versa Welzijn en Jeugd & Gezin

Zie ook 07 10 Relax Mama Live

Doe mee met World Clean-Up Day in Weesp

21 september 10.00 - 12.00 uur

Op zaterdag 21 september is World Clean-up Day, een event die begint in Fiji en eindigt op Hawaii. Weesp is erbij!!

Samen met de PartyPrikkers starten we om 10:0 uur bij de bastions (Wollenweversbuurt, hoek nieuwstad) en lopen al schoonmakend langs de Vecht tot de theetuin waar we afsluiten (12:00 uur) met een gratis kop koffie!

NATUURLIJK doet u dat niet met de uw blote handen, wij nemen genoeg prikstokken en vuilniszakken mee!

Aanmelden via willemijn@recyclevalley.nl.

Rivieren staan dit jaar extra in de belangstelling!
Dus heeft u een boot, WIJ HEBBEN EEN SCHEPNET
(bel hiervoor 06-22377340)

Oudercursus over het opvoeden van peuters – Peuter in zicht

In september organiseert Versa Welzijn een cursus voor ouders van peuters. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt op twee verschillende momenten gegeven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opvoeden betekent als ouder dat je meegroeit met de ontwikkeling van je kind. Je sluit aan bij wat je kind al kan of juist moet leren. In de peutertijd verandert er veel, je peuter gaat op onderzoek uit, kan steeds meer zelf en krijgt een duidelijke eigen wil. Leuk, maar niet altijd makkelijk voor ouders. Veel ouders vinden het prettig om hier met andere ouders over te praten. Herken je dat? Dan is de cursus Peuter in Zicht misschien iets voor jou. Verder lezen →