Over Versa Welzijn

Versa Welzijn is een brede welzijnsorganisatie die actief is in de Gooi- en Vechtstreek, Eemnes en Weesp/Driemond. Een welzijnsorganisatie is een organisatie waar iedereen gratis hulp, advies en begeleiding kan krijgen. Je ziet ons in wijkcentra, in de Buurtbus en op straat. Samen bouwen we aan verbonden buurten.

Meer over Versa

Wat doet Versa voor en met inwoners en vrijwilligers? Waar zijn we actief? Wat is onze visie en missie?

Onze organisatie

Meer informatie over de organisatie, Raad van Toezicht, ANBI-status en fondsen met wie we samenwerken.

Publicaties

Hier vind je de verschillende publicaties van Versa Welzijn zoals activiteitenfolders en Versa Verantwoordt.

Vacatures

Word jij onze nieuwe collega? Kiezen voor Versa Welzijn betekent kiezen voor een organisatie waarin je alle ruimte hebt je talent in te zetten.

Positieve gezondheid

Wij werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Dit is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

Stage lopen

Ben je op zoek naar een stage in het kader van je MBO of HBO beroepsopleiding, kijk dan naar de stagevacatures die wij aanbieden. Je hebt bij ons alle ruimte om de benodigde competenties te ontwikkelen met de juiste begeleiding in een prettige werksfeer.

ABCD

Sinds enkele jaren omarmt Versa Welzijn de ABCD-werkwijze van Cormac Russell. ABCD staat voor Asset-Based Community Development. Dit is het proces dat mensen samenbrengt om in hun buurt, wijk of dorp zelf en samen verandering teweeg te brengen.

Gedragscode

Wij zijn een maatschappelijke onderneming. Dit brengt verantwoordelijk-heden voor ons gedrag met zich mee. In het gedrag tussen medewerkers en cliënten én in het gedrag tussen medewerkers. Ons gedrag moet voldoen aan waarden zoals integriteit, betrouwbaarheid, respectvolheid en fatsoen. En we kunnen elkaar hierop aanspreken.

Veelzeggende Verhalen

In Veelzeggende Verhalen vertellen inwoners van Gooi en Vechtstreek hoe ze, samen met anderen, prachtige projecten, activiteiten en diensten realiseren. Waarmee ze het (samen)leven in hun straat, wijk of dorp leuker, interessanter en duurzamer maken.