Maatschappelijk Werk

Waarmee kun je terecht bij Maatschappelijk Werk?

Soms zijn er situaties waar je zelf niet uitkomt. Ook niet met hulp van familie of anderen uit je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:

Het rijtje kan nog veel langer zijn. Twijfel je of jouw zorg of probleem bij het Maatschappelijk Werk hoort? Neem dan alsnog contact met ons op. Heb je gewoon een luisterend oor nodig? Ook dan kun je terecht bij het Maatschappelijk Werk van Versa Welzijn.

Voor wie is Maatschappelijk Werk?

Ons Maatschappelijk Werk is er voor iedereen die ergens mee zit. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. Met welk probleem je ook zit: laat het niet te hoog oplopen, kom er liever op tijd met ons over praten.

Hoe werkt Maatschappelijk Werk?

Je hebt contact met ons opgenomen en kunt met jouw probleem terecht bij Maatschappelijk Werk. Je krijgt allereerst een persoonlijk gesprek met een maatschappelijk werker. Je vertelt aan hem of haar waar je mee zit en wat je anders zou willen.

De maatschappelijk werker overlegt samen met jou:

Maatschappelijk werkers hebben veel ervaring met het helpen van mensen met problemen of moeilijke situaties. Ze kunnen ook goed samenwerken met andere hulp- en dienstverleners. De maatschappelijk werker gaat altijd zorgvuldig om met jouw privacy.

Relaties

Als je problemen hebt met je vriendin, of met je man, dan is het goed om daarover te praten. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt met je ouders, of als je maar niet lijkt door te dringen tot je kinderen. En ook buiten je gezin/familie kun je problemen hebben met anderen. Misschien heb je wel ruzie met een hele goede vriend of vriendin. Ook dat noemen we relatieproblemen. En met al die problemen kun je aankloppen bij Maatschappelijk Werk. De gesprekken zijn met jou en soms met degene(n) met wie je vastloopt. De maatschappelijk werker zorgt dat het gesprek goed verloopt.

Cursussen en gespreksgroepen

Bij Maatschappelijk Werk van Versa Welzijn kun je meedoen met verschillende cursussen en gespreksgroepen. Het voordeel van een gespreksgroep is dat je mensen ontmoet die met hetzelfde probleem zitten als jij. Dit zorgt voor herkenning en extra steun.

Deze gespreksgroepen en trainingen bieden we aan:

Kosten

Je hoeft niet te betalen voor gesprekken met een maatschappelijk werker.

Waar?

De gesprekken vinden plaats in jouw eigen woonplaats of gemeente.

Aanmelden en meer informatie

Voor een afspraak met een maatschappelijk werker heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Je kunt zelf een afspraak maken bij de maatschappelijk werker in jouw woonplaats of gemeente. Op werkdagen kun je tussen 08.30 tot 17.00 uur ook een afspraak maken via 035 623 11 00.

Inwoners van Weesp / Driemond kunnen terecht bij het Buurtteam Weesp voor individueel maatschappelijk werk. Voor informatie over groepswerk in Weesp kun je contact opnemen met Annabel Sol, asol@versawelzijn.nl, 06 13 96 56 25.

Wil je graag direct praten? Je kunt 24 uur per dag voor een vertrouwelijk gesprek bellen naar de Luisterlijn: 088 0767 000, of ga naar de website van de Luisterlijn.