Uitkomen met je Inkomen – Cursus omgaan met geld

Je boodschappen worden duurder, de energieprijzen stijgen en misschien krijg je wel allerlei rekeningen die je niet had verwacht. Dan moet je keuzes maken: waar geef ik mijn geld aan uit?

Hoe kun je in deze tijden kalm blijven en overzicht houden? Je leert het in de cursus ‘Uitkomen met inkomen’ van Versa Welzijn.

Hoe werkt de cursus ‘Uitkomen met je inkomen’?

Je komt 4 weken lang elke week naar de cursus. Een bijeenkomst duurt 2 uur.
Na deze eerste weken kom je nog 3 x om de maand naar een bijeenkomst van 2 uur. Daarin bespreken we met iedereen hoe het gaat. In de groep zitten 6 tot 8 personen. Zo is er genoeg tijd en aandacht voor iedereen. De cursus wordt begeleid door een of twee maatschappelijk werkers.

Wat ga je leren?

In de cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ leer je hoe je je inkomsten en uitgaven in balans krijgt. Anders gezegd: je leert hoe je de eindjes aan elkaar knoopt.
We bespreken ook wat de financiële beperkingen en eventuele financiële zorgen met je doen en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.
Omdat de andere deelnemers ook vragen hebben over hoe je uit kunt komen met je inkomen, is er herkenning. Daardoor kun je elkaar ook steunen en tips uitwisselen.

Waar gaan we het over hebben?

De begeleiding zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk handige informatie over geld en inkomen krijgt. Een paar voorbeelden van onderwerpen die we kunnen gaan bespreken zijn:

Voor wie is de cursus ‘Uitkomen met je inkomen’?

Je vindt het moeilijk om rond te komen met je geld. Je wilt best zuinig aan doen, maar je wilt ook wel meedoen met wat anderen doen. Daardoor geef je misschien meer uit dan er binnenkomt. Herken jij dit? Dan is deze cursus iets voor jou.

Kosten

Deelname is gratis.

Wanneer en waar?

Versa Welzijn biedt deze cursus aan op verschillende plekken in de regio Gooi en Vechtstreek. Soms moet je even wachten tot we genoeg deelnemers hebben om te kunnen starten. Als dat zo is, zeggen we dat bij je aanmelding.

Meer informatie en aanmelden

Wil je eerst nog meer weten over de training? Bel dan naar Versa Welzijn, 035 623 11 of stuur een mailtje naar groepswerk@versawelzijn.nl. Aanmelden kan op dezelfde manier.