Verlies van uw partner en hoe dan verder? - Cursus ‘Omgaan met rouw’

Als je je partner verliest, heeft dat grote gevolgen. Hoe ga je om met je verdriet en het gemis? Van welke dingen moet of wil je afscheid nemen? Hoe pak je je leven weer op?

In de cursus ‘Omgaan met rouw’ kun je praten met mensen die hetzelfde meemaken. Je leert lotgenoten kennen en hoort hoe zij omgaan met het gemis van hun partner. Daardoor zie je vaak nieuwe mogelijkheden hoe je met jouw emoties en verlies om kunt gaan. De professionele begeleiding vanuit Versa Welzijn helpt je daar ook bij.

Hoe werkt de cursus Omgaan met rouw?

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een terugkombijeenkomst. In de groep zitten 5 tot 8 deelnemers. Er zijn 1 of 2 sociaal of maatschappelijk werkers die de cursus begeleiden.

Tijdens de bijeenkomsten praat je met mensen die in grote lijnen hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Door die herkenning voel je je vaak al minder alleen. Je leert van elkaar, en ook van de deskundige begeleiders. Zij geven je allerlei informatie die je kan helpen bij het omgaan met je verlies.

De cursus Omgaan met rouw is er voor jou. Stel dus vooral de vragen die jij wilt stellen en geef aan wat jij nodig hebt. De ander deelnemers vragen we dat ook te doen.

Waar gaan we het over hebben?

Onderwerpen die vaak aan de orde komen zijn:

De cursus ‘Omgaan met rouw’ leert je ook weer te kijken naar de toekomst. Je komt weer een stap verder in het omgaan met het verlies van je partner. En dat niet alleen: je vindt ook nieuwe kracht(en).

Voor wie is de cursus?

Is jouw partner minder dan 3 jaar, maar meer dan 3 maanden geleden overleden en heb je het nog moeilijk met het gemis? Deze cursus van Versa Welzijn kan jou misschien helpen. Als je je aanmeldt of meer informatie aanvraagt, bespreken we of deze cursus iets voor je kan zijn.

Kosten

De gemeente in jouw regio vindt de gespreksgroep belangrijk. Daarom betalen zij het grootste deel van de kosten. Dat betekent dat jij zelf € 40,- betaalt voor het cursusmateriaal.

Wanneer en waar?

De cursus kan op verschillende plaatsen in de regio worden gegeven. Soms moet je even wachten tot we genoeg deelnemers hebben om een groep te kunnen starten. Als dat zo is, zeggen we dat bij je aanmelding.

Meer informatie en aanmelden

Wil je eerst nog meer weten over de cursus? Bel dan naar Versa Welzijn, 035 623 11 00 of stuur een mailtje naar groepswerk@versawelzijn.nl. Aanmelden kan op dezelfde manier.