Vrijwillige Thuishulp/Praktische hulp

Je woont zelfstandig en dat gaat prima. Maar soms heb je toch ergens hulp bij nodig. Je kunt niet terugvallen op iemand in je omgeving. En beschikbare hulp in en om huis is gewoon te duur. Geldt dat voor jou? Neem dan contact op met Versa Vrijwillige Thuishulp (VTH). Misschien kan een van onze vrijwilligers je helpen.

Waarbij kun je praktische hulp krijgen?

Heb jij een andere vraag? Bespreek het met ons, vaak weten we een oplossing. Als wij je niet kunnen helpen, verwijzen wij je graag naar wie dat wel kan.

Wij bieden ook sociale hulp door vrijwilligers, dat wil zeggen een maatje. Klik hier voor meer informatie over Vrijwillige Thuishulp/Maatjes.

Kosten

Voor sommige praktische hulp betaal je een kleine vergoeding.

Wie zijn de vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn allemaal mensen met het hart op de juiste plaats, die tijd willen maken voor een ander. Vaak hebben ze zelf ervaring met hoe het is om alles zelf te moeten doen. Zij willen dus graag iets voor iemand betekenen met hun Vrijwillige Thuishulp. Ook voor jou!

Onze vrijwilligers gaan niet zomaar op pad. Voordat ze aan de slag gaan dienen ze een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te vragen. Ze krijgen begeleiding vanuit van Versa Welzijn.

Zelf vrijwilliger worden? Ook dat kan. Graag zelfs! Je kunt zelf aangeven wat je wilt doen, wanneer en hoe vaak. Kijk voor actuele vacatures op www.versavrijwilligerscentrale.nl of neem contact met ons op. De gegevens staan hieronder.

Meer informatie en aanmelden

Heb je praktische hulp in en om huis nodig of wil je eerst meer weten? Neem gerust contact op met de Vrijwillige Thuishulp in jouw gemeente.

Zie ook de website van het Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren of lees de folder van het Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren.