Vrijwillige Thuishulp/Maatjes

Voel je je wel eens eenzaam? Zoek je een vriendschappelijk maatje? Wil je graag iets gezelligs doen met iemand? Of vaker bezoek krijgen? De Vrijwillige Thuishulp (VTH) van Versa Welzijn kan je in contact brengen met een ‘maatje’. Maatjes bieden gezelschap én een luisterend oor. Er zijn maatjes voor mensen die zich eenzaam voelen, een beperking hebben, of mantelzorger zijn.

Kosten

Een maatje kost jou niets. Alleen als je er met een maatje op uitgaat, zijn de kosten voor jou. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het toegangskaartje voor de voorstelling, het kopje koffie als jullie ergens gaan wandelen, het treinkaartje als je ergens naartoe reist, etc.

Als jij anderen ook een maatje gunt, kun je een vrijwillige bijdrage doen. Jouw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL56INGB0000381677 t.n.v. Versa Welzijn, o.v.v. bijdrage vrijwillige thuishulp. Heel veel dank!

Praktische hulp nodig?

Onze Vrijwillige Thuishulp biedt ook vrijwilligers voor praktische klussen in en om huis. Klik hier voor meer informatie over Vrijwillige Thuishulp/Praktisch.

Wie zijn onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn allemaal mensen met het hart op de juiste plaats, die tijd willen maken voor een ander. Vaak hebben ze zelf ervaring met hoe het is om niet altijd iemand om je heen te hebben. Zij willen dus graag iets voor iemand betekenen met hun Vrijwillige Thuishulp. Ook voor jou!

Onze vrijwilligers gaan niet zomaar op pad, ze krijgen van Versa Welzijn begeleiding en scholing.

Zelf vrijwilliger worden? Ook dat kan. Graag zelfs! Je kunt zelf aangeven wat je wilt doen, wanneer en hoe vaak. Kijk voor actuele vacatures op www.versavrijwilligerscentrale.nl of neem contact met ons op. De gegevens staan hieronder.

Meer informatie en aanmelden

Heb je sociale hulp nodig of wil je eerst meer weten over maatjes? Neem gerust contact op met de Vrijwillige Thuishulp in jouw gemeente.

Zie ook de website van het Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren of lees de folder van het Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren.