Kinderwerk Bussum

Wat is kinderwerk van Versa Welzijn?

Kinderwerk is sociaal werk voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderwerkers van Versa Welzijn helpen kinderen bij het zelfstandig worden en het opbouwen van zelfvertrouwen. Zo gaan ze goed voorbereid naar de tienerfase. Er is extra aandacht voor kinderen die het moeilijk hebben, thuis of op school of in de wijk.

Onze kinderwerkers doen van alles voor én met kinderen. Een paar voorbeelden:

Als je dat nodig vindt, helpen we jou als ouder natuurlijk ook bij het opvoeden. Lees meer onder Hulp bij opvoeding.

De kinderwerkers werken samen met andere organisaties zoals Omgevings Educatie, buurtsportcoaches, Jeugd & Gezin, bibliotheek, kunstenaars, muziek- en dansscholen.

Hoe werkt kinderwerk?

Met kinderwerk helpt Versa Welzijn kinderen op weg naar zelfstandigheid. Tijdens de activiteiten ontdekken ze wat ze goed kunnen en hoe ze daarin verder kunnen komen. Ook leren ze hoe ze respectvol met elkaar en hun omgeving kunnen omgaan. Daarvoor hebben de kinderen een veilige en vertrouwde plek nodig. Kinderwerk zorgt daarvoor.

Belangrijk om te weten: bij alles wat we doen gaan we uit van positieve aandacht!

(Vakantie) Activiteiten in Bussum

Wat jouw kind waar en wanneer kan doen, vind je op deze website onder Activiteiten, Facebook, whatsapp en in de lokale media. De activiteiten zijn meestal gratis.

Speel-mee-ochtend voor peuters

Iedere maandagochtend kunnen ouders en hun kinderen van 18 maanden tot 4 jaar komen spelen in Wijkcentrum Uit-Wijk .

OpStap of Opstapje (2 tot 6 jaar)

Voor hulp bij de (taal)ontwikkeling van je kind. Kijk voor meer informatie op de pagina’s over Opstap(je).

Extra ondersteuning

Kinderwerk Bussum organiseert ook activiteiten voor kinderen en gezinnen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een gratis kledingbeurs of gratis meubels en huishoudelijke spullen. We leren ouders ook hoe zij hun kind kunnen helpen bij zijn of haar huiswerk.

Kids Clean Up Day

Iedere jaar trommelen we kinderen en ouders op om hun eigen straat en wijk schoon te maken en rommel op te ruimen. Dat doen we samen met Gooise Meren Afvalvrij, het GAD en Samen Sneller Duurzaam. Wil jij dat jouw eigen straat of buurt schoon is? Nodig ons uit en wij komen naar je toe!

Meer informatie en contact

De kinderwerkers in Bussum zijn:

Volg het kinderwerk in en om Uit-Wijk op Facebook: Kinderwerk Bussum of kijk op Instagram: @versawelzijn.kidsclub