Gezinshulp Samen Oplopen BEL

In ieder gezin speelt wel eens wat. Maar in sommige gezinnen stapelen de zorgen zich op. Van zorgen komt stress en vaak komen dan al gauw de kinderen in het gedrang. Samen Oplopen helpt deze gezinnen door de inzet van een vaste gezinsvrijwilliger.

Wil jij je graag inzetten in een gezin en samen werken aan het verminderen van stressfactoren? Of ben je die ouder die door zorgen op meerdere gebieden het overzicht is kwijtgeraakt? Dan ben je van harte welkom bij Versa Welzijn, waar Samen Oplopen actief is in Blaricum, Eemnes en Laren.

Past Samen Oplopen bij mijn gezin?

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen en ze een fijne jeugd geven. Maar soms lukt dat gewoon even niet. Je hebt bijvoorbeeld allerlei zorgen en problemen aan je hoofd die veel van je aandacht en energie vragen, zoals:

Om dan voldoende tijd en goede aandacht voor je kinderen te hebben, is erg lastig. Het is fijn om iemand te hebben aan wie je je verhaal kwijt kunt. Die zelf zijn of haar leven goed op orde heeft, naast je staat en met jou wil meedenken en doen. Zo iemand vind je bij Samen Oplopen. Als je in Blaricum, Eemnes of Laren woont kan Versa Welzijn een gezinsvrijwilliger voor jouw gezin zoeken die een half jaar tot twee jaar samen met jullie oploopt. Hij of zij komt regelmatig bij je langs om je met van alles te helpen. Zoals bijvoorbeeld met:

Gezinsvrijwilligers

De vrijwilligers van Samen Oplopen zijn betrouwbare en betrokken mensen die zich voor een tijdje verbinden aan een gezin of een alleenwonende jongere. In eerste instantie hebben het gezin en de vrijwilliger elke week of twee weken contact met elkaar of ondernemen ze dingen die zij samen leuk en nuttig vinden om te doen. Net wat een gezin nodig heeft en wat past bij de vrijwilliger. Een vrijwilliger die zich inzet voor Samen Oplopen is een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen. Deze hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het bieden van een luisterend oor, moeilijke papieren bekijken, mee gaan naar een instantie, spelen met de kinderen, meedenken en doen in de opvoeding, Nederland(s) leren begrijpen of hulp bij participeren.

Professionele aansturing

De vrijwilligers en gezinnen kunnen terugvallen op de professionele coördinator van Samen Oplopen. Deze heeft een hulpverlenersachtergrond en bekijkt of de match voor gezinnen en vrijwilligers naar wens verloopt en wat eventueel extra nodig is. Dat gebeurt door persoonlijk contact en vrijwilligersbijeenkomsten, intervisie en actuele thema’s. Waar nodig werkt de coördinator samen met andere zorgverleners die ook betrokken zijn bij het gezin.

Enthousiast?

Wil je meer informatie of je aanmelden bij Samen Oplopen als gezin, vrijwilliger of verwijzer?
Neem contact op met de coördinator van Versa Welzijn:

Contact Samen Oplopen

"*" geeft vereiste velden aan

Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met ons privacybeleid.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Meer informatie