Vrijwillige thuishulp

U woont zelfstandig en dan kan het gebeuren dat u hulp nodig heeft, maar niet terug kunt vallen op iemand uit uw omgeving. Neem dan contact op met Versa Vrijwillige Thuishulp, wij kijken graag of een van onze vrijwilligers u kan helpen.

Welke hulp kunt u krijgen?

Praktische hulp

Als andere hulp niet haalbaar of betaalbaar is.

 • Vervoer/begeleiding bij bezoek aan familie, huisarts, ziekenhuis e.d.
 • Boodschappen doen (ook samen mét u).
 • Eenvoudige klusjes in of om het huis en lichte tuinwerkzaamheden.
 • Hulp bij computervragen.
 • Hulp bij administratie.

Voor een aantal diensten betaalt u de vrijwilliger een kleine vergoeding.

Maatjescontact

Een maatje/buddy voor mensen met een beperking door bijvoorbeeld ouderdom, een chronische ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking en hun mantelzorgers (zie ook Maatjes en buddies).

 • Regelmatig bezoek.
 • Samen activiteiten ondernemen.
 • Sociale emotionele steun.
 • Gezelschap voor de zorgvrager, zodat de mantelzorger even vrijaf
  heeft (respijtzorg).

Contact via handmassage (alleen in Hilversum)

Handmassage is een goed instrument om – letterlijk en figuurlijk – contact te maken. Hierdoor wordt een gesprek over moeilijkere onderwerpen zoals eenzaamheid vergemakkelijkt.
Lees meer in de flyer: folder VTH Hilversum – Handmassage _ okt 2021 – def

Zit uw hulpvraag hier niet bij? Bespreek het met ons, vaak weten we een oplossing. Als wij u niet kunnen helpen verwijzen wij u graag naar de juiste organisatie.

Kosten

Voor sommige praktische hulp betaalt u de vrijwilliger een kleine vergoeding. Aan maatjescontact zijn geen kosten verbonden, behalve wanneer u samen met een vrijwilliger iets wilt ondernemen. Dan zijn de kosten daarvoor voor u, bijvoorbeeld km kosten, toegangskaartje, consumpties, etc.

Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom op rekeningnummer IBAN:NL56INGB0000381677 t.n.v. Versa Welzijn, o.v.v. bijdrage vrijwillige thuishulp.

Wie zijn de vrijwilligers?

Mensen met het hart op de juiste plaats die tijd willen maken voor een ander. Ze willen graag iets betekenen, vaak uit eigen ervaring. Ook voor u! Zij krijgen van Versa Welzijn begeleiding en scholing aangeboden.

Zelf vrijwilliger worden? Ook dat kan. Graag zelfs! U kunt zelf aangeven wat u wilt doen, wanneer en hoe vaak. Kijk voor actuele vacatures op www.versavrijwilligerscentrale.nl of neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens. 

Meer informatie en aanmelden

Heeft u hulp nodig of wilt u eerst meer weten over de Vrijwillige Thuishulp? Neem gerust contact op met de Vrijwillige Thuishulp in uw gemeente:

Blaricum, Eemnes, Laren: Annemiek van den Ban, aban@versawelzijn.nl, 06 57 83 00 12 (di, do en vr van 9.00 tot 12.00) of (035) 625 00 00 (ma t/m vr 10-13 u), vthbel@versawelzijn.nl 

Hilversum: (035) 625 00 00 (ma t/m vr 10-13 u), vthhilversum@versawelzijn.nl

Gooise Meren: (035) 694 74 55 (10-12 u), vthgm@versawelzijn.nl

Weesp: 06 13 96 56 25 (ma t/m do bereikbaar van 9-17 u) of asol@versawelzijn.nl

Huizen: (035) 623 11 00, vthhuizen@versawelzijn.nl
Voor praktische thuishulp (klusjes, vervoer, tuinonderhoud) verwijzen wij inwoners van Huizen naar de Vrijwilligerscentrale Huizen, 035 526 75 53.

Wijdemeren: Voor maatjescontact, Lesley Elskamp, 06 82 04 09 92, lelskamp@versawelzijn.nl
Voor praktische hulp kunt u contact opnemen met De Appelboom: www.deappelboom.nl

 

Kunnen wij je helpen?