Bedrijfsmaatschappelijk werk

Eén op de zeven werknemers had in 2014 burn-outklachten, blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. Dit kan leiden tot langdurig verzuim of slechter functioneren. Het bedrijfsmaatschappelijk werk van Versa Welzijn ondersteunt bedrijven om te voorkomen dat mensen uitvallen of om medewerkers te begeleiden bij re-integratie.

Om te voorkomen dat uw medewerkers uitvallen is het belangrijk tijdig aandacht te besteden aan eerste signalen en hiernaar te handelen. En mocht een medewerker onverhoopt toch uitvallen, dan hebben u en uw medewerker baat bij een spoedige terugkeer. Het bedrijfsmaatschappelijk werk van Versa Welzijn helpt hierbij. Het is pragmatische hulpverlening, erop gericht dat mensen zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. We bieden korte trajecten van maximaal 5 sessies, die sterk oplossingsgericht zijn.

Begeleiding, cursussen en advisering

Naast het begeleiden van medewerkers die die een te hoge werkdruk ervaren en stress- of burn-outklachten hebben, bieden we ook in-company cursussen aan. Bijvoorbeeld over stresssignalering, omgaan met werkstress of assertiviteitstrainingen. Ook kunnen bedrijven bij ons terecht voor advies, bijvoorbeeld over problematische samenwerking binnen een team. Deze diensten richten zich op het optimaliseren van het welzijn van uw medewerkers en het creëren van gezonde arbeidsverhoudingen. Meer welzijn betekent immers beter functioneren, betere prestaties en meer resultaat. Het UWV heeft berekend dat verzuim een organisatie tussen de 200 en 250 euro per dag kost. Wanneer een interventie het verzuim met twee dagen helpt reduceren, haalt u als werkgever uw investering in het bedrijfsmaatschappelijk werk er al uit.

Waarom kiezen voor Bedrijfsmaatschappelijk werk van Versa Welzijn?

  • Versa Welzijn is de grootste professionele welzijnsorganisatie in de regio Gooi en Vechtstreek. 
  • Indien nodig maken we gebruik van de expertise van andere diensten van Versa Welzijn, bijvoorbeeld rondom mantelzorg of schuldhulpverlening. 
  • Versa Welzijn heeft een breed netwerk van samenwerkingspartners binnen zorg en andere dienstverlening. Hierdoor kunnen we snel doorverwijzen.

Privacy gewaarborgd

In de werkwijze hanteren we de Beroepscode voor de Maatschappelijk Werker, en bijgaand privacyreglement.

Contact

Han Baeten
(035)
750 41 78
hbaeten@
versawelzijn.nl

 

Kunnen wij je helpen?