Alzheimer Café

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie en voor hun partners, familieleden en vrienden. In het café kun je kennismaken met anderen of gezellig een kopje koffie drinken met wie je hebt meegenomen.

Elke bijeenkomst vertelt een deskundige iets over een onderwerp dat te maken heeft met vergeetachtigheid en dementie. Een paar voorbeelden:

Er staat ook altijd een tafel met folders en andere informatie. Als je vragen hebt, kun je die stellen aan de deskundigen die die avond aanwezig zijn.

Voor wie is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is niet alleen voor mensen met Alzheimer. Wat voor geheugenproblemen je ook hebt, je bent altijd welkom. Vrienden, partners, familieleden en mantelzorgers mogen uiteraard mee. Zij kunnen natuurlijk ook zelf naar het Café komen als ze vragen hebben of willen kennismaken met anderen.

Jonger met geheugenproblemen

Om problemen te hebben met je geheugen hoef je niet per se ouder te zijn. Er zijn meer mensen dan je denkt die bijvoorbeeld nog gewoon volop werken en moeten stoppen omdat ze te vergeetachtig worden. Ben jij iemand die op jongere leeftijd geheugenproblemen heeft? Voel je dan welkom! Juist als je wat jonger bent, begrijpen veel mensen waarschijnlijk niet wat er aan de hand is. Bij het Alzheimer Café kun je erover praten. Ook als het geen Alzheimer is!

Alzheimer Cafés in de buurt

In de Gooi & Vechtstreek zitten verschillende Alzheimer Cafés. Hieronder vind je wanneer je waar terecht kunt. Op de websites van de cafés kun je zien wat er te doen is.

Algemene informatie

www.alzheimer-nederland.nl