Feest voor de vrijwilligers van de Belbus, PlusBus en ANWB AutoMaatje – Huizen

Op 4 augustus jl. heeft Versa Welzijn de 75 vrijwilligers van de Belbus, de PlusBus en ANWB AutoMaatje in Huizen/BEL in het zonnetje gezet en de jubilea van deze vervoersdiensten gevierd. Samen met de wethouders uit Huizen en de BEL-gemeenten, de ANWB en het Nationaal Ouderenfonds werd een proost uitgebracht op de vrijwilligers.

De vrijwilligers maken het al jaren mogelijk dat ouderen en mensen met een beperking minder afhankelijk zijn van familie, buren en vrienden voor vervoer. Ook kunnen de ouderen dankzij hun inzet gezellig op pad en anderen ontmoeten.

Jubilea
De Belbus bestaat inmiddels 35 jaar. De vrijwilligers rijden de mensen uit Huizen met de bus van A naar B in Huizen en omgeving. Dit kan individueel of in groepsverband, bijvoorbeeld naar het Geheugenhuis in de Draaikom.

De PlusBus bestaat nu 15 jaar. Deze vrijwilligers gaan met de deelnemers naar musea, maken een rondvaart, bezoeken een voorstelling en gaan lekker lunchen met elkaar. Iedere 2 maanden zijn er nieuwe activiteiten waar men zich voor in kan schrijven.

Inwoners van Huizen én Blaricum/Eemnes/Laren kunnen sinds 5 jaar gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Deze vrijwilligers rijden op aanvraag door het hele land met hun eigen auto en krijgen daarvoor een onkostenvergoeding.

Voldoening
De vergrijzing zorgt ervoor dat ook velen van ons de hulp in moeten gaan schakelen van anderen.
En wat is het dan fijn als er vrijwilligers zijn die hier tijd voor maken en hun steentje willen bijdragen. Aan voldoening ontbreekt het hun niet. De passagiers en contactpersonen laten regelmatig weten dat ze enorm blij zijn met al die vrijwilligers die zo rustig mee willen denken en helpen.

Vrijwilliger worden?
Heb jij af en toe, of geregeld, tijd om iets voor een medebewoner te doen? Kom dan ons team vrijwilligers versterken. Dit kan als chauffeur, begeleider, kantoormedewerker of medewerker van het programmateam bij een van de 3 vervoersdiensten. Een aantal vrijwilligers is op vaste dagdelen inzetbaar, maar veel vrijwilligers juist op wisselende tijden wanneer het uitkomt. De grote groep van vrijwilligers maakt een flexibele inzet mogelijk. Wel zo makkelijk in verband met ander (betaald) werk, vakanties of zorg voor (klein)kinderen.

Wil je meer informatie of wil je eens meekijken? Neem dan contact op met José Warmerdam, coördinator van de vervoersdiensten. Zij is vanaf 23 augustus te bereiken op 06-51730655 of jwarmerdam@versawelzijn.nl

Lees hier ook het artikel uit de Gooi en Eemlander over deze bijeenkomst: