’t Praathuis Hilversum

Bij ’t Praathuis van Versa Welzijn in de Hilversumse Meent kun je in een vertrouwde omgeving anderen ontmoeten en samen dingen doen. Dat zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor ritme in de dag. Als je lekker bezig bent, voel je je gelijk actiever en vrolijker.

Behalve iedereen die meedoet, is er altijd een team van vrijwilligers voor de ontvangst en de activiteiten. Ook is er altijd een professional van Versa Welzijn aanwezig.

Voor wie is ’t Praathuis?

Als je in de Hilversumse Meent woont en gezelligheid mist, kun je bij ons andere mensen uit de wijk ontmoeten. Mensen die er al lang wonen, of juist mensen die er pas net zijn. Mensen die uit een andere stad zijn gekomen, of uit een ander land.

Bij ’t Praathuis hebben we extra aandacht voor mensen met geheugenproblemen. Maar ook als je door iets anders moeite hebt om je dag in te vullen of om contact te maken met anderen, ben je van harte welkom. Partners, vrienden of mantelzorgers trouwens ook.

Of je nou wat ouder of wat jonger bent: het maakt niet uit. Vaak denken mensen bij dagbesteding of vergeetachtigheid aan ouderen. Maar ook als je jonger bent, kun je hobbels tegenkomen. We vinden het juist fijn als we een mix hebben van mannen, vrouwen leeftijden, culturen, enzovoort. Kom gewoon eens langs om te proberen of het wat voor je is!

Ontspannen en actief

Natuurlijk is het bij ‘t Praathuis van Versa Welzijn gezellig en ontspannend. Met de beentjes omhoog op de bank, een filmpje kijken of muziek luisteren. Maar we gaan ook actief aan de slag. Rustig bewegen, je geheugen trainen, een stuk wandelen en kijken of je contact kan leggen met mensen uit jouw buurt. Jullie bepalen wat we gaan doen. Heb je een idee? Stel het voor! Dan kijken we wat mogelijk is.

Waar

Wijkcentrum De Kruisdam, De Meent 5, Hilversum

Wanneer?

Maandag en woensdag van 9:30 tot 15:00 uur.

We lunchen tussen half 1 en 1 uur. Eet je mee? Als je wilt mag je ook mee boodschappen doen en helpen met klaarmaken van het eten.

Kosten

Wij vragen per keer € 3,00 voor onbeperkt koffie en thee. Als je meeluncht, kost dat € 2,00.
Wil je je partner, familielid of buur meenemen? Dat kan!

Kennismaken is gratis. Kom je de eerste keer liever niet alleen? Neem dan vooral iemand mee.

Vervoer

Weet je niet hoe je naar ‘t Praathuis kunt komen? Wij denken graag met je mee. Je kunt bijvoorbeeld een WMO‐taxi nemen. Of er kan een vrijwilliger met je meelopen. En als het echt niet anders kan, kijken we of we je thuis kunnen ophalen.

Contact

Tamira Scheerder, Coördinator Welzijnsontmoeting ‘t Praathuis
06 25 49 25 55 tamira.scheerder@hilversumsemeent.nl