Kom erbij - Weesp

Vandaag de dag lijkt iedereen maar druk, druk, druk. Iedereen heeft zo zijn drukke agenda, afspraken en verplichtingen. Als je je eenzaam voelt, kun je het gevoel hebben dat niemand je ziet. Een begrijpelijke gedachte, maar niet waar. Aan eenzaamheid is meestal wat te doen. Ook als je erg of al langere tijd eenzaam bent. Lees op deze pagina wat voor jou kan werken.

Met iemand praten kan je helpen

Je worstelt met jezelf of met de opvoeding van je jonge kinderen. Of je brengt je dagen alleen door, omdat je weinig contacten hebt. Je weet het zeker: je situatie is uitzichtloos. Vind je het eng om met mensen om je heen in vertrouwen te nemen? Is er niemand bij wie je terecht kunt? 

Schakel een hulplijn in

Je kunt bellen of mailen met ‘hulplijnen’ in de buurt. In Weesp vind je achter deze hulplijnen professionals uit de omgeving: speciaal voor jongeren, (alleenstaande) ouders, volwassenen en ouderen. Samen kunnen jullie kijken naar wat jou kan helpen. 

Voor jongeren in Weesp (12-18 jaar)

Jongeren in Weesp kunnen terecht in Trainspotting. Trainspotting heeft een gezellige huiskamer met zithoek, flatscreentv en een grote tafel om aan te eten, te kletsen of een spelletje te spelen. Je mag altijd binnenlopen aan de Sportparklaan 2.

Voor ouders met jonge kinderen (basisschoolleeftijd)

Een mooie tijd op de basisschool, dat wenst elke ouder zijn of haar kind toe. Misschien heb je twijfels of zorgen over de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind. Je hoeft het niet alleen op te lossen. De schoolmaatschappelijk werker biedt hulp. Het kan gaan om problemen thuis, problemen binnen de school of vragen over de opvoeding:

Het Ouder- en kindteam Weesp/Driemond is er voor informatie en advies over de gezondheid, het opgroeien en opvoeden van je kind(eren): vanaf de zwangerschap tot jongvolwassene.

Voor volwassenen in Weesp

Er zijn veel organisaties in Weesp die activiteiten, cursussen, een luisterend oor en ontmoetingsplekken aanbieden. De sociaal werkers van Versa Welzijn kunnen je hiermee in contact brengen:

Voor ouderen in Weesp

Kunt u praktische hulp gebruiken bij dagelijkse dingen of bent u op zoek naar een maatje om samen erop uit te gaan? Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan.

U kunt ook uitstapjes maken met de PlusBus van Versa Welzijn, plusbus@versawelzijn.nl, 0294 41 06 39 (ma en vrijdag 10-12u)

Soms is het prettig om zelf in beweging te komen: met een wandelgroep, lotgenotencontact, voor iemand anders zorgen of vrijwilligerswerk. Neem contact op met een van de sociaal werkers van Versa Welzijn: 

Voor iedereen: de buurtsportcoach

Voor iedereen in Weesp die nieuwe contacten wil opbouwen op een sportvereniging of beweegclub. Buurtsportcoach Laura Anderies weet wat er gebeurt en helpen om de juiste activiteit te vinden: 

Zie ook Sporten voor ouderen in Weesp

Meer informatie en handige links

Tot slot hebben we een aantal handige websites verzameld:

Over ons: Kom Erbij in Weesp

In de gemeente Weesp vinden actieve burgers en organisaties elkaar op het gebied van het vergroten van de sociale cohesie. Dit doen zij door activiteiten te initiëren die verbindend kunnen werken in de Weesper samenleving.

Heb je suggesties voor Kom Erbij Weesp of wil je actief mee doen, dan kun je contact opnemen met Susan Wognum, werkgroeplid Kom erbij, 06 20 31 18 67.