GoldenSports

Samen buiten bewegen in de Riebeeck, Hilversum

Waar: Riebeecktuin, Elsplein, Hilversum
Wanneer: Vanaf 2 juli 2024! Elke dinsdag van 10 tot 11 uur, na afloop mogelijkheid om koffie te drinken in buurthuis ZO-samen
Kosten: de hele maand juli 2024 gratis!
Per augustus 2024: per keer € 3,50 / strippenkaart 11 keer (1x gratis) € 35,-
Trainers: Majanka van den Barselaar / Jos Mooten
Aanmelden: bij opbouwwerker Sandra Zamir, szamir@versawelzijn.nl

Ben je 55 jaar of ouder dan kun je meedoen aan onze trainingen. Ook als je lichamelijke klachten hebt. Wel is het belangrijk dat je zonder stok kunt lopen. Kom gewoon naar de training en je kunt het uitproberen.

Kleding

Je hoeft geen speciale kleding aan te schaffen. Makkelijk zittende kleding met iets warms voor na afloop is genoeg. Sportschoenen zijn wenselijk maar niet verplicht.

Begeleiding

De trainingen worden gegeven door een fysiotherapeut of een professionele trainer met een sportachtergrond. Soms worden zij geholpen door stagiaires.  De trainers gebruiken aangepaste sport- en spel materialen die veilig zijn in gebruik. 

Kosten

GoldenSports uitproberen? In de introductiemaand (juli 2024) kun je gratis deelnemen. Met ingang van augustus 2024 betaal je per keer of kun je een strippenkaart (11 keer) kopen die onbeperkt geldig is. De kosten per training zijn € 3,50 per keer. Bij aanschaf van een strippenkaart is de elfde keer gratis. Wanneer je niet meedoet, hoef je ook niet te betalen.

De inhoud van de training

We starten met een gezamenlijke warming-up: we maken de spieren los en werken aan conditie. Daarna doen we drie verschillende activiteiten, 15 minuten balans en coördinatie, 15 minuten  spierkracht en lenigheid en 15 minuten sport en spel. We doen steeds verschillende sport- en spelactiviteiten. We sluiten af met een cooling down.

Na de training

Na afloop kun je thee of koffie drinken met elkaar in buurthuis ZO-samen.

GoldenSports

Deze ‘beweeg-activiteit’ is een initiatief van GoldenSports en enthousiasmeert mensen om samen buiten te sporten.

Mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds