GeheugenHuis Huizen

Wat is het GeheugenHuis van Versa Welzijn?

Het Versa GeheugenHuis in Huizen is ontstaan uit een samenwerking tussen Versa Welzijn en Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en omstreken. Wij werken ook nauw samen met andere organisaties en met professionals, zoals huisartsen, casemanagers dementie en geriatrisch verpleegkundigen.

Het GeheugenHuis is een ontmoetingsplek voor én door mensen met (beginnende) geheugenproblemen/vergeetachtigheid/dementie en hun mantelzorgers. Je kunt er voor van alles terecht:

Ook als je je eenzaam voelt, een GGZ-achtergrond of een verstandelijke beperking hebt, ben je van harte welkom.

Waarom het GeheugenHuis?

Iedereen wil het liefst in zijn of haar eigen omgeving blijven wonen. Dat geldt zeker als je geheugenproblemen hebt. Thuis ken je het beste de weg en is alles vertrouwd.

Als je steeds vaker iets vergeet, moet je ook vaker hulp vragen aan mensen in je omgeving. Je partner, bijvoorbeeld. Of je buren, of vrienden. Zij worden dan jouw mantelzorger. Door de hulp van mantelzorgers kun jij langer thuis blijven wonen. Maar ook een mantelzorger heeft aandacht, informatie en steun nodig. Daarom kunnen zij én jij terecht bij het GeheugenHuis van Versa Welzijn. Daar staan lotgenoten, vrijwilligers en professionals voor jullie klaar. In een warme omgeving en dicht bij huis.

Hoe werkt het GeheugenHuis?

Als dat kan, is het fijn als jij en je mantelzorger samen naar het GeheugenHuis komen.
Je komt bij het GeheugenHuis terecht in een groep met mensen die in grote lijnen hetzelfde meemaken als jij. Elke week als je naar de groep komt, bepaal jij zelf wat je gaat doen. Dat kan iets zijn dat je helemaal zelf doet of met hulp van een medewerker, vrijwilliger of lotgenoot. Voorbeelden van wat je bij ons kan doen:

Soms kun je ook een gesprek hebben met een medewerker. Die praat met jou alleen, of met jou en iemand anders uit de groep, of met nog meer mensen. Je krijgt dan extra informatie, of we beantwoorden vragen die je misschien hebt.

Tijdens de gesprekken kun je steun vinden bij elkaar als lotgenoten en bij de medewerker. Juist het steun krijgen van professionals én van mensen die in dezelfde situatie zitten, werkt. Dat weten we, omdat het op nog veel meer plekken met succes zo wordt gedaan.

Hoe weet ik of het GeheugenHuis iets voor mij is?

Je kunt gewoon een keer langskomen bij het GeheugenHuis. Je mag zelf weten of je iemand meeneemt of niet. De coördinator of een van de deelnemers heet je welkom en vertelt wat er zoal gebeurt in het GeheugenHuis.

Lijkt het je wel wat? Dan maken we een afspraak om te kijken of wat jij zoekt echt past bij wat wij jou en je eventuele mantelzorger kunnen bieden. Ook spreken we af wanneer en hoe vaak je wilt komen.
Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen als je eerst nog wat meer informatie wilt.

Waar en wanneer?

GeheugenHuis Huizen
Wijkcentrum De Draaikom
Draaikom 2 Huizen

Geopend op maandag t/m donderdag: 10.00 -15.00 uur en vrijdag: 10.00 – 13.30 uur.

Je kunt één of meer dagdelen komen. Lunch je gelijk gezellig mee? Voor de activiteiten en de lunch vragen we per keer een kleine bijdrage.

Meer informatie of aanmelden

Volg ons op social media:

Met dank aan: