Energietransitie

In 2050 moeten alle huizen in Nederland ‘van het gas af’ zijn. In de regio Gooi en Vechtstreek gaat het om 113.000 woningen. Omdat er nu nog heel veel mensen op gas koken of met gas stoken, is dit een enorme verandering. Daarom heet dit de Energietransitie. En die valt of staat met hoe wij daar allemaal aan meehelpen.

Hulp bij de Energietransitie

Versa Welzijn werkt met opbouwwerkers. Zij helpen bijvoorbeeld bewoners van een buurt om daar de leefbaarheid beter te maken. Onze opbouwwerkers hebben alles in huis om jouw buurt te helpen bij de Energietransitie.

Hoe kunnen de opbouwwerkers jou helpen?

De opbouwwerkers kunnen je inzicht geven in je energierekening. Wat zie je daar nu precies op? Waar kun jij op besparen? Minder energie gebruiken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. En het is vaak helemaal niet zo moeilijk. Je kunt al beginnen met een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en ledlampen. Dat zijn maatregelen die niet zoveel hoeven te kosten. Maar vaak kun je al besparen zonder dat je er iets voor betaalt: een graadje minder warm stoken, minder lang douchen, licht uit in de kamer waar je niet bent; het helpt allemaal mee.

Hulp voor jouw buurt of wijk

Willen jullie als buurt of wijk zelf iets in gang zetten? Zwerfvuil aanpakken door te gaan afvalwandelen? Een tuinteam oprichten om de buurt wat fleuriger te maken? Ook dan kun je hulp vragen van de opbouwwerkers van Versa. Zij gaan graag in gesprek!

Meer informatie

Wil je weten wat Versa Welzijn voor jou(w buurt) kan betekenen bij de Energietransitie? Neem dan contact op met Jerrel Oron, Opbouwwerker Duurzaamheid/Energietransitie, joron@versawelzijn.nl, 06 82 86 04 23

Lees hier onze folder: