Buurtwerk en Opbouwwerk

Net als iedereen woon jij graag in een buurt waar je je prettig voelt. Maar wat maakt eigenlijk dat je ergens graag woont? Behalve nette straten, een bushalte om de hoek of winkels in de buurt, is dat vooral: een fijn contact met je buurtgenoten. Een gezellige buurt en je veilig voelen waar jij woont.

Bij dat contact en dat gevoel van veiligheid helpen buurt- en opbouwwerkers. Dit doen ze samen met bewoners. Ze hebben daar ook jou en je buurtgenoten voor nodig. Want een buurt maak je met elkaar.

Opbouwwerk

Opbouwwerkers zijn vaak buiten in de wijk te vinden. Ze werken samen met heel veel anderen:

Buurtwerk

Buurtwerkers werken meestal in en vanuit de wijkcentra. Zij organiseren echt van alles in de wijk of buurt, zoals:

Zelf iets organiseren of doen?

Heb je zelf een goed idee voor een activiteit in de buurt? Of hoe je de leefbaarheid in jouw wijk kunt verbeteren? Bespreek het dan eens met de buurt- of opbouwwerker. Als zij denken dat jouw idee kans van slagen heeft, helpen ze je met het organiseren.

Door samen te werken in je eigen wijk, maak je die nog mooier en prettiger. En het is ook nog eens gezellig! Heb je zin om mee te doen? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Maak gerust een afspraak! Kijk hieronder bij wie je moet zijn.

Kosten

De hulp van een buurtwerker of opbouwwerker is gratis. Voor activiteiten die zij organiseren wordt soms een kleine bijdrage gevraagd. Als dat een probleem voor je is, geef dit dan aan bij de buurt- of opbouwwerker.

Contact met een buurtwerker of opbouwwerker

Buurtwerk:

Opbouwwerk Muiden & Muiderberg:

Opbouwwerk Naarden:

Buurtwerk Bussum:

Opbouwwerk per wijk/postcodegebied:

Opbouwwerkers:

Opbouwwerker: