De Ontmoeting Eemnes

Vind jij het moeilijk om je dag in te vullen? Om te bedenken wat je graag wilt doen, en hoe? Of mis je gezelschap? Je bent lang niet de enige. Versa Welzijn heeft speciaal voor mensen zoals jij De Ontmoeting opgezet. Deze plek past goed bij het idee dat iedereen moet kunnen (blijven) meedoen met de samenleving. Ook als je daarbij een steuntje in de rug nodig hebt.

Wat is dagontmoeting De Ontmoeting?

De Ontmoeting is een plek in het Huis van Eemnes waar je samen leuke of nuttige dingen kunt doen. Of gewoon gezellig kan kletsen. Dit noem je ook wel dagontmoeting. Bij De Ontmoeting maak je er met de andere bezoekers een zinvolle en gezellige dag van. Maak een puzzel, doe een spelletje, brei een warme sjaal, maak een kleurig schilderij… Of ga lekker samen naar buiten, herfstgeuren opsnuiven, mee boodschappen doen voor de lunch of naar een lezing bij de bieb.

Je dag actief vullen is belangrijker dan je misschien denkt. Je traint ongemerkt je geheugen, je beweegt, je ontmoet mensen, en zo meer. Daardoor voel je je fitter en vrolijker. En dat maakt je weer sterker.

Voor wie is De Ontmoeting?

Niet iedereen is even goed in het zelf invullen van zijn of haar dag. Jij misschien ook niet. Omdat je een lichamelijke beperking hebt. Of omdat je gezelschap mist, of wat vergeetachtig begint te worden. Of er is nog iets anders. Belangrijk is in elk geval dat je geen verwijzing van een arts nodig hebt voor De Ontmoeting.

Er zijn veel mensen die in dezelfde situatie zitten als jij. Heb jij zin om er samen met hen een leuke dag van te maken? Dan zit je goed bij De Ontmoeting. En wat extra fijn is: jouw mantelzorger heeft even ruimte om iets voor zichzelf te doen.

Hoe werkt De Ontmoeting in Eemnes?

We hebben al wat voorbeelden gegeven van wat je bij ons kunt doen. Wil jij iets heel anders, dan bespreken we dat. Als het maar een beetje kan, gaan we het doen. Jij bepaalt dus zoveel mogelijk zelf hoe je dag bij De Ontmoeting eruitziet. Wat je ook gaat doen, er is altijd begeleiding door een medewerker en/of vrijwilliger(s).

Wanneer?

Iedere dinsdag van 10.30 – 15.00 uur.

Kosten

We vragen een kleine bijdrage voor De Ontmoeting. Als je ook gezellig meeluncht, betaal je iets meer. Vraag gerust wat de kosten zijn.

Waar?

Huis van Eemnes, Noordersingel 4, Eemnes.

Meer informatie en aanmelden

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met: