’t Bussums GeheugenHuis

Wat is ‘t Bussums GeheugenHuis van Versa Welzijn?

‘t Bussums GeheugenHuis is in 2018 opgezet vanuit een vraag en behoefte in de wijk. Het is klein gestart met enkele deelnemers, een beroepskracht en een vrijwilliger, 1 ochtend per week. Inmiddels is het GeheugenHuis in alle opzichten flink gegroeid en een vertrouwde plek die casemanagers dementie, huisartsen, psychologen, zorgorganisaties, de thuiszorg, het WMO-loket en anderen weten te vinden. Wel of niet geïndiceerd, iedereen is welkom!

Het GeheugenHuis is een ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen/ vergeetachtigheid/dementie en hun mantelzorgers. Je kunt ervoor van alles terecht:

Maar ook als je je alleen voelt en er even uit wilt, anderen wilt ontmoeten, ben je van harte welkom.

Waarom ‘t Bussums GeheugenHuis?

Iedereen wil het liefst in zijn of haar eigen omgeving blijven wonen. Dat geldt zeker als je geheugenproblemen hebt. Thuis ken je het beste de weg en is alles vertrouwd.

Als je steeds vaker iets vergeet, moet je ook vaker hulp vragen aan mensen in je omgeving. Je partner, bijvoorbeeld. Of je buren, of vrienden. Zij worden dan jouw mantelzorger. Door de hulp van mantelzorgers kun jij langer thuis blijven wonen. Maar ook een mantelzorger heeft aandacht, informatie en steun nodig. Daarom kunnen zij én jij terecht bij ’t Bussums GeheugenHuis van Versa Welzijn. Daar staan lotgenoten, vrijwilligers en professionals voor jullie klaar. In een warme omgeving en dicht bij huis.

Hoe werkt ’t Bussums GeheugenHuis?

Je komt bij het GeheugenHuis terecht in een groep met mensen die in grote lijnen hetzelfde meemaken als jij. Elke week als je naar de groep komt, bepaal je met elkaar wat je gaat doen. Dat kan iets zijn dat je helemaal zelf doet of met hulp van een medewerker, vrijwilliger of lotgenoot of samen met de groep.

Voorbeelden van wat je bij ons kan doen:

Soms kun je ook een gesprek hebben met een medewerker. Die praat met jou alleen, of met jou en iemand anders uit de groep, of met nog meer mensen. Je krijgt dan extra informatie, of we beantwoorden vragen die je misschien hebt.

Tijdens de gesprekken kun je steun vinden bij elkaar als lotgenoten en bij de medewerker. Juist het steun krijgen van professionals én van mensen die in dezelfde situatie zitten, werkt. Dat weten we, omdat het op nog veel meer plekken met succes zo wordt gedaan.

Hoe weet ik of ’t Bussums GeheugenHuis iets voor mij is?

Vaak wordt gekozen voor een eerste kennismakingsgesprek gewoon thuis, samen met je partner of een van je kinderen. Je kunt ook gewoon een keer langskomen. Je mag zelf weten of je iemand meeneemt of niet. De coördinator of een van de deelnemers heet je welkom en vertelt wat er zoal gebeurt in ’t Bussums GeheugenHuis.

Lijkt het je wel wat? Dan maken we een afspraak om te kijken of wat jij zoekt echt past bij wat wij jou en je eventuele mantelzorger kunnen bieden. Ook spreken we af wanneer en hoe vaak je wilt komen.
Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen als je eerst nog wat meer informatie wilt.

Contactgegevens

‘t Bussums GeheugenHuis
Wijkcentrum Uit-Wijk
Dr. Schaepmanlaan 10 Bussum

Geopend maandag-, woensdag-, donderdag en vrijdagochtend 09.30 – 13.00 uur.
Lunch je lekker met ons mee? Dan vragen we een bijdrage van € 2,50 per keer.

Meer informatie of aanmelden

Anita Kruys, coördinator, 06 30 05 47 37 of akruys@versawelzijn.nl.