Energietransitie

Alle woningen moeten op den duur van het aardgas af. In de regio Gooi en Vechtstreek gaan op termijn ruim 113.000 woningen, waarvan 70% particulier en 30% huurwoningen, van het gas af. Deze energietransitie (= overgang, structurele verandering) valt of staat met betrokkenheid van ons allemaal.

De opbouwwerkers van Versa Welzijn hebben de kennis om direct met bewoners in een buurt aan de slag te gaan met de energietransitie. Zij weten wat er speelt en kunnen bewoners verbinden, ondersteunen en bewuster maken om aan de slag te gaan met energiebesparing.

Zij kunnen u bijvoorbeeld informeren en ondersteunen bij het inzicht krijgen in uw energierekening en het terugbrengen van uw energieverbruik. U kunt al besparen op uw gas en stroomkosten met behulp van kleine maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en ledlampen. Sommige maatregelen vragen een kleine investering, anderen gaan over bewuste energiebesparende keuzes die u zelf maakt.

De opbouwwerkers kunnen u ook ondersteunen bij initiatieven die u als inwoner in uw wijk wil organiseren. Wellicht wilt u zwerfvuil in uw buurt aanpakken door samen met uw buurtgenoten te gaan afvalwandelen? Of de groenvoorziening in uw buurt vergroten door een tuinteam op te richten? Wij bespreken graag al uw ideeën!

Contact 

Wilt u weten wat Versa Welzijn voor u in de energietransitie kan betekenen?

Neem dan contact op met Jerrel Oron, Opbouwwerker Duurzaamheid/Energietransitie, joron@versawelzijn.nl, 06 82 86 04 23

Lees hier onze folder Energietransitie Hoe dan – Van gas naar groen – jan 2022

Logo energietransitie van gas naar groen

Kunnen wij je helpen?