Buurtbus – Hilversum

Wellicht heeft u hem vast wel eens zien rijden of ergens zien staan in uw straat, buurt of wijk, de buurtbus van Versa Welzijn. De buurtbus is een echte generatiebus en richt zich op bewoners en partners van jong tot oud. Van 0 tot 100 jaar en alles wat er tussen zit…

De buurtbus was vroeger een rijdende winkel, een zogenaamde SRV wagen die na een grondige verbouwing een tweede jeugd begonnen is als mobiel buurthuis. De buurtbus is niet bedoeld voor het transport of vervoeren van mensen, maar is op locatie in te zetten als mobiele oefen- en ontmoetingsplek. Eigenlijk een soort van rijdend buurthuis die bewoners van jong tot oud op veel locaties kan opzoeken.

Op de buurtbus werken diverse collega’s van Versa Welzijn, van kinderwerkers, jeugd en jongerenwerkers tot sociaal buurtwerkers. Daarnaast maken ook andere partijen, zoals de buurtcoördinatoren van gemeente Hilversum, politie, Boa’s, brandweer en andere samenwerkingspartners gebruik van de buurtbus om informatie en advies te verschaffen en buurtbewoners met elkaar te verbinden. Daarnaast kan de bus gebruikt worden om bijvoorbeeld een inspraakavond te organiseren over voorzieningen of herinrichting in de eigen buurt of wijk.  Ook kan politie of brandweer de buurtbus gebruiken, om bijv. een spreekuur te houden over ‘whatsapp buurt en inbraakpreventie’ of brandveiligheid in en nabij de woning.

In de buurtbus is een informatie- en adviespunt met diverse folders over onderwerpen en organisaties waar buurtbewoners van jong tot oud wellicht mee te maken hebben of interesse in hebben. Daarnaast heeft de buurtbus gezellig ingerichte bankjes. Er is ruim voldoende sport- en spelmateriaal voor de jeugd van 4 tot 23 jaar aanwezig. De buurtbus heeft een smart-TV voor het kijken van TV, het spelen van videogames, en bezoekers kunnen gebruikmaken van internet via een draadloze wifispot. Een lekker bakje koffie of thee wordt door onze buschauffeurs / gastheer / gastvrouw met een warm hart voor u ingeschonken. De buurtbus wordt gemiddeld zo’n 5 dagen in de week ingezet voor diverse doelgroepen en partners. In een aantal gevallen structureel, in andere gevallen incidenteel voor een eenmalige activiteit.

Projectleider van de buurtbus is Idsert Wouda. Roy Matthijssen en Youness Boughlalah besturen de buurtbus en dragen tevens zorg voor onderhoud, brandstof tanken, schoonmaak en sociaal beheer. Daarnaast assisteren zij de dienstdoende beroepskracht op de buurtbus als gastheer / gastvrouw. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto (v.l.n.r.):
Roy, Idsert en Youness

Boekingen

De buurtbus is te boeken voor interne en externe partners. Voor externe partners wordt een vergoeding gevraagd voor inzet van de buurtbus van 250 euro per dagdeel. Voor interne partners, gemeente Hilversum en Versa Welzijn is de buurtbus gratis.

Boekingen voor de buurtbus kunnen gedaan worden via Roy Matthijssen, 06 13 96 59 71, rmatthijssen@versawelzijn.nl

Algemene informatie en vragen

Idsert Wouda, projectleider, 06 46 10 80 30, iwouda@versawelzijn.nl Twitter; #AmbulantJWHilversum

 

Kunnen wij je helpen?