Door het coronavirus is het doorgaan of de exacte startdatum van de activiteiten soms onzeker. Check dit daarom altijd even van tevoren bij de docent of de beheerder.

Van onmacht naar kracht – gespreksgroep voor mishandelde vrouwen

Elke week
  • Code 101.078.010
  • Interval Elke week
  • Leeftijdscategorie Volwassenen
  • Activiteittype Persoonlijke ontwikkeling
  • Groepering Overig
  • Opdrachtgever Versa Welzijn
  • Betaling per cursus
  • Tijd 00:00 - 00:00
  • Periode 01 augustus 2021 - 31 juli 2022
  • Kosten € 45,00

Ontdek je kracht
Waarom is mij dit overkomen? Waarom ben ik nog zo met hem bezig? Hoe krijg ik weer vertrouwen in mezelf en in andere mensen?
Deze vragen kunnen spelen bij vrouwen die gedurende een langere of kortere periode door hun partner geestelijk, lichamelijk en/of seksueel zijn mishandeld of nog worden mishandeld. De groep biedt ruimte om met deze vragen aan de slag te gaan.
Het doel van deze gespreksgroep is inzicht te krijgen in het gebeurde, leren voorkomen dat het opnieuw gebeurt en een begin maken met verwerking.

Wat houdt de gespreksgroep in?
De gespreksgroep bestaat uit acht bijeenkomsten van tweeënhalf uur. De rode draad in deze gespreksgroep is: werken aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. De onderwerpen die daarbij aan bod kunnen komen zijn:
. Hoe geef ik mijn grenzen aan; hoe leer je refelcteren?
. Hoe ga ik om met schuld en schaamte gevoelens?
. Hoe ga ik om met gedachten en gevoelens?
. Hoe leer ik om mijn kwaliteiten te ontdekken?


Ook krijg je informatie over hechtingsprocessen, gedragsstoornissen en stalken. Gaandeweg het proces ga je je doel voor de toekomst maken.

Naast deze onderwerpen is er ook ruimte voor onderwerpen die de deelneemsters belangrijk vinden en met elkaar willen bespreken.

Kosten
De gespreksgroep wrodt gesubsideerd door de gemeenten in de regio. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 45,- voor het cursusmateriaal.

Bijzonderheden
Het aantal deelnemers per gespreksgroep is minimaal zes en maximaal acht vrouwen. De begeleiding is in handen van een maatschappelijk werker.

Meer informatie/aanmelden
Waneer u zich aanmeldt, vindt eerst een gesprek plaats om na te gaan of de cursus biedt wat u ervan verwacht.


Wilt u weten of en waar deze cursus momenteel wordt aangeboden? Kijk dan verder op deze website of neem contact op met het cursusbureau, 035 623 11 00. U kunt zich ook alvast vrijblijvend aanmelden via onderstaande aanmeldknop. Het cursusbureau neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Aanbieder

Plaats

Leeftijdscategorieën

Types

Locaties

Kunnen wij je helpen?