Sociaal-juridische dienstverlening - Wegwijzer in wetten en regelingen

Wat is sociaal-juridische dienstverlening (sjd)?

Een conflict op je werk. Een huurverhoging die je niet meer kunt betalen. Een betalingsachterstand die steeds verder oploopt. Een lastige brief van de Belastingdienst. Ken jij dit soort situaties? En weet je dan ook niet wat je moet doen? Je bent niet de enige. Ons systeem van wetten en regels is heel ingewikkeld. Daarom zijn er de sociaal-juridisch dienstverleners (sjd’ers) van Versa Welzijn. Eigenlijk is het dus een combinatie van sociale hulpverlening en hulp bij vragen die te maken hebben met wet- en regelgeving.

Hoe kan de sjd’er van Versa Welzijn je helpen?

Het is lang niet altijd duidelijk waar jij recht op hebt. Of wat jouw verplichtingen zijn. Of hoe je dingen moet regelen. Blijf niet te lang zelf tobben. Vraag hulp van een van onze deskundigen. Als jij de juiste informatie hebt, kun je al heel veel zelf oplossen. Lukt het toch niet, dan helpt de sociaal juridisch dienstverlener je bij het schrijven van een brief of bij het indienen van een klacht of bezwaarschrift. Hij of zij kan ook samen met jou de instantie bellen waar je een probleem mee hebt. En als het echt te moeilijk wordt, kan de dienstverlener zelfs het woord voor je doen.

Voor wie is sjd?

Voor alle inwoners van Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Weesp/Driemond en Wijdemeren.

Kosten

De hulp van een sdj’er is altijd gratis.

Waar en wanneer?

Je kunt een afspraak maken met een sociaal juridisch dienstverlener via tel. 035 623 11 00 (op werkdagen van 08.30 uur – 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@versawelzijn.nl.

Je kunt voor sociaal juridisch advies ook langskomen op de volgende gratis spreekuren:

Meer informatie en afspraak maken

Wil je meer informatie of een afspraak? Bel met Versa Welzijn, 035 623 11 00 (op werkdagen van 08.30 uur – 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@versawelzijn.nl.