Om de Hoek Huizen

In ons land vinden we dat iedereen moet kunnen (blijven) meedoen aan de maatschappij. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan, voor sommigen gaat de wereld iets te snel. Stel dat je een (ex)-psychiatrisch cliënt bent en je wilt mensen ontmoeten die ook in die situatie zitten. Een handicap hebt waardoor niet alles vanzelfsprekend is, of je bent iemand die gewoon niet zomaar op iemand afstapt. Dan zou een plek waar dat veilig kan, waar niemand dat raar vindt, fijn zijn. Bij Om de Hoek van Versa Welzijn vind je die plek.

Wat is Om de Hoek in Huizen?

Om de Hoek in wijkcentrum Meentamorfose is een plek waar je veilig lotgenoten kunt ontmoeten. En waar je van alles kunt doen, in je eigen tempo en op maat. Natuurlijk gezellig een kopje koffie drinken of genieten van een betaalbare maaltijd, maar ook meedoen aan bestaande activiteiten of aan het verder ontwikkelen van activiteiten voor Om de Hoek.

Als je bij Om de Hoek komt, ontmoet je vooral mensen die ook psychiatrische problemen hebben (gehad). Maar er komen ook andere wijkbewoners in het wijkcentrum. Ook zij vinden het belangrijk om contact te hebben met anderen. Sommige bezoekers kunnen dat eigenlijk alleen hier. Zij zeggen dat Om de Hoek in de Meentamorfose voor hen een plek is waar zij helemaal zichzelf kunnen zijn. Bij ons hoeven ze ook niet zoveel als op sommige andere plekken.

Hoe werkt Om de Hoek van Versa Welzijn?

Bij Om de Hoek is niets ingewikkeld. Niets moet, als je zin hebt kan er veel. Als je meedoet met een activiteit, hoeft dat helemaal niet gelijk goed te gaan. Bij ons mag je vallen en opstaan. Sommige dagen gaat het goed, soms minder. We begrijpen het en helpen je, of jullie helpen elkaar.

Als het goed gaat, wil je misschien een volgende stap zetten. Dat kan vrijwilligerswerk zijn of meedoen aan reguliere activiteiten in onze wijkcentra of daarbuiten. Als je daarbij wat hulp nodig hebt, dan krijg je die van iemand van Om de Hoek.

De Om de Hoek-activiteiten zijn allemaal opgezet omdat er vraag naar was. Een paar voorbeelden:

Wanneer?

Dinsdag , donderdag en vrijdag (prikkelarme dag op afspraak ) inloop van 9.00 tot 14.00 uur

Waar?

Wijkcentrum Meentamorfose, Landweg 5 in Huizen

Meer informatie en aanmelden