Buitenspeeldag

Wat als je kind toch eens veilig lekker op straat kon spelen? Als er geen auto’s en fietsen door de straat reden … ? Elk jaar in juni is er zo’n dag. Op Nationale Buitenspeeldag mag er in heel veel straten in ons land geen verkeer komen. En kan jouw kind midden op straat met vriendjes en vriendinnetjes spelen. De gemeente Hilversum, Versa Welzijn, Jantje Beton en Veilig Verkeer Nederland werken mee aan het organiseren van de Buitenspeeldag.

Waarom Buitenspeeldag?

De Buitenspeeldag (voorheen Straatspeeldag) bestaat al 26 jaar. En zo’n dag is echt nodig. Vroeger speelden bijna alle kinderen buiten. Nu speelt 1 op de 5 kinderen hoogstens 1 x per week vrij buiten. 80% van de kinderen beweegt ook nog eens niet genoeg. We hopen dat kinderen door Buitenspeeldag de smaak weer te pakken krijgen.

Buitenspelen is hartstikke leuk en het is ook nog eens gezond. En als je kind met andere kinderen speelt, leert het gelijk omgaan met anderen (bijv. wachten op je beurt of omgaan met verliezen). Omdat de gemeenten in ons land straten blokkeren voor verkeer, kunnen de kinderen voor één middag onbezorgd buitenspelen. Lekker spelen met vriendjes, leuke spelletjes doen en vies worden!

Ook voor ouders of verzorgers!

Buitenspeeldag is niet alleen leuk voor de kinderen. Jij als ouder kunt ook makkelijker in gesprek raken met andere ouders of verzorgers. En je kunt gelijk aan de gemeente en politie laten zien waar het misschien gevaarlijk is bij jou in de straat.

Ook meedoen?

Buitenspeeldag(en) Hilversum

In Hilversum ondersteunt Versa Welzijn bewoners(comités) bij de organisatie van de Buitenspeeldag.

Op zaterdag 15 juni 2024 faciliteert de gemeente Hilversum een speciale versie van de Buitenspeeldagen, 600 straten vieren feest – Buitenspeeldag 2024

Voor meer informatie over de Buitenspeeldag in Hilversum kun je contact opnemen met Lilian Martins, 06 13 96 57 84, buitenspeeldaghsum@versawelzijn.nl.

Buitenspeeldag Bussum

Het Kinderwerk in Bussum organiseert speciale activiteiten op de Buitenspeeldag.
Voor meer informatie over deze activiteiten kun je contact opnemen met Nicole Wendt, 06 13 96 65 25 of nwendt@versawelzijn.nl.