Week van de Mentale Gezondheid 22 t/m 28 mei

In de week van 22 mei, de Week van de Mentale Gezondheid, wordt landelijk aandacht gegeven aan mentale gezondheid. GGD Gooi en Vechtstreek grijpt deze week aan om op verschillende plekken in de regio allerlei activiteiten te organiseren rondom dit thema. Hierin werkt GGD Gooi en Vechtstreek onder andere samen met Versa Welzijn, de gemeenten en de bibliotheken.

De mentale gezondheid van veel mensen staat onder druk, met name onder jongeren en jongvolwassenen. Dat hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond. Hoe zorg je voor een goede balans en behoud je veerkracht? De diverse activiteiten laten zien en ervaren wat het positieve effect is van bewegen, natuur, gevoelens delen, jezelf zijn, verbinding met anderen en het beoefenen van tevredenheid.

Mensen voelen zich namelijk pas écht fit als niet alleen het lichaam, maar ook de geest in balans is.
De activiteiten die op de planning staan, prikkelen mensen om op een positieve manier aandacht te besteden aan hun mentale gezondheid.

Nieuwsgierig geworden? Op de website van de GGD kun je zien welke activiteiten er allemaal zijn.

Activiteiten Versa Welzijn zijn onder meer:

Gooise Meren

Wijkcentrum De Plataan in Naarden organiseert op maandag 22 mei een ochtend in het kader van de Week van de Mentale Gezondheid:

Hilversum

Speel mee met “Alles op Tafel?”
Versa Welzijn in Hilversum organiseert in het kader van de Week van de Mentale Gezondheid op dinsdag 23 mei van 14 – 16 uur een spelmiddag in De Schuilhof, Dalweg 8. Je kunt dan meedoen aan het spel “Alles op Tafel?”. Door het spel te spelen ga je spelenderwijs in gesprek over gezondheid. Je komt erachter wat jij belangrijk vindt voor jouw gezondheid, waar je blij van wordt en wat je graag anders zou willen. Kinderen en volwassen zijn van harte welkom om mee te doen!