Seniorenmarkt in het gemeentehuis Gooise Meren

Op zaterdag 1 oktober wordt van 9.30 tot 13.30 uur in het gemeentehuis te Bussum weer een seniorenmarkt gehouden. Op de informatiemarkt presenteren instellingen, organisaties en bedrijven diensten en producten die voor senioren en mantelzorgers van belang zijn. Daarnaast presenteert Catherine Keyl ’s morgens in de raadzaal tafelgesprekken met deskundigen over wonen, zorg en welzijn. De toegang en koffie en thee zijn gratis.

Om 10.00 wordt de seniorenmarkt geopend. Senioren, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 9.30 en 13.30 uur op de Brinklaan 35. Parkeren kan tegen betaling in de buurt. Het doel van de markt is ouderen informeren over nieuwe ontwikkelingen en inspireren om zo lang mogelijk actief te blijven en vitaal oud te worden. Op de markt presenteren organisaties en bedrijven informatie over diensten en producten op het gebeid van gezondheid, wonen, vervoer, welzijn, zorg, zingeving, vrije tijdsbesteding en vrijwilligerswerk.

Wat is er te vinden op de informatiemarkt?

  • Een breed opgezette informatiemarkt.
  • Workshops en videopresentaties.
  • Demonstraties van hulpmiddelen.
  • Muzikale intermezzo’s door de Pauwergirls, de Muziekschool en het trio Gentle Rain

In de raadzaal van 10.30 – 12.30 uur tafelgesprekken met Catherine Keyl en deskundigen over:

  • Langer thuis blijven wonen of zelfstandig wonen met zorg
  • De gevolgen van de verandering in de (ziekenhuis)zorg
  • Hulp, ondersteuning en meedoen in de samenleving

De vorige seniorenmarkt in 2019, door corona weer drie jaar geleden, was een groot succes. Ook dit jaar worden weer vele honderden bezoekers verwacht. De markt wordt georganiseerd door de
seniorenraad Gooisemeren in samenwerking met de Bibliotheek, de gemeente, Versa en GGD.

Kijk voor het programma op : www.seniorenraadgooisemeren.nl

Kunnen wij je helpen?