Gooische welzijnsorganisaties vieren 600 jaar Hilversum


GRATIS THEATERFESTIVAL ‘PARADE DE BELEVING’ STRIJKT NEER IN HILVERSUM

Op zondag 1 september strijkt er een zeer bijzonder festival neer in Hilversum: Parade de Beleving. Een gratis theaterfestival voor alle Hilversummers die 600 jaar Hilversum willen vieren, maar in het bijzonder voor de kwetsbare inwoners die vanwege een beperking niet zo snel naar een festival zouden gaan. Parade de Beleving neemt je mee in hun belevingswereld tijdens een programma waarin de vijf zintuigen centraal staan.

In Hilversum zijn veel kwetsbare mensen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die regelmatig eenzaam of geïsoleerd zijn omdat ze niet alleen ergens naar toe kunnen of durven gaan, mensen met een verstandelijke of audiovisuele beperking, dementie, autisme of een andere psychische of lichamelijke kwetsbaarheid. Niet alleen voor, maar ook samen met deze kwetsbare Hilversummers heeft het Gooisch Verband -het netwerk van welzijns- en zorgorganisaties binnen het Gooi (waaronder Versa Welzijn) – Parade de Beleving geïnitieerd. Een gratis festival, in het kader van 600 jaar Hilversum, bedoeld voor alle inwoners van Hilversum.

Programma
Speciaal voor Parade de Beleving wordt Werf 35, de creatieve bedrijfscampus aan de Mussenstraat, voor één dag omgetoverd tot een heus festivalterrein. Hier is in de verschillende tenten van alles te beleven, waarbij de vijf zintuigen centraal staan: zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Het volledige programma van Parade de Beleving wordt de komende tijd steeds meer prijsgegeven, maar omvat onder andere diverse optredens, games, creatieve en muzikale workshops, een silent disco en allerlei culinaire activiteiten.

Toegang is gratis

Parade de Beleving
Zondag 1 september 12:00-18:00 uur
Locatie: Werf 35, Mussenstraat 35 Hilversum

Meer informatie: www.paradedebeleving.nl