Gezocht: vrijwilligers voor spreekuren Weg & Wijzer

Zet jij jouw administratieve talent in voor een ander?

Jij werkt graag met mensen, bent handig met administratie en het invullen van (overheids)formulieren schrikt je niet af. Door de inzet van jouw talenten breng je orde in de chaos en zorg je ervoor dat iemand moeiteloos de juiste voorzieningen aanvraagt.

Weg en Wijzer biedt alle inwoners van Hilversum ondersteuning bij administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen en nog veel meer. Bij Weg en Wijzer van Versa Welzijn kunnen inwoners voor al deze onderwerpen aankloppen.

Wat ga je doen?

Tijdens spreekuren help je inwoners uit Hilversum met het (digitaal) invullen van formulieren, het op orde brengen van de administratie of het aanvragen van een uitkering of toeslag. Je werkt in een team met andere vrijwilligers onder begeleiding van een Sociaal Juridisch Dienstverlener. 

Wie ben jij?

Je werkt graag met mensen en vindt het leuk om praktisch bezig te zijn met allerlei soorten formulieren en administratie. Je gaat op een respectvolle en geduldige manier met mensen om en kan een neutrale en objectieve houding aannemen. Je voelt je betrokken, maar benadert iedere situatie zakelijk. Verder durf je mensen aan te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid en te bewegen naar zelfredzaamheid. Je bent in staat jouw eigen grenzen goed aan te geven. Spreek je Tigrinya en/of Arabisch, dan is dat een pré.

Wat levert het jou op?

Een goed gevoel! Door mensen te helpen kan je van grote betekenis zijn voor hen. Zonder vrijwilligers kan de samenleving niet optimaal functioneren. Natuurlijk werken wij je goed in.

Geïnteresseerd?
Aarzel niet en neem direct contact op met Deborah Erwich, zij gaat graag met je in gesprek. Telefonisch: 06 45 23 24 15, mail: derwich@versawelzijn.nl.