Wijkcentrum

In een wijkcentrum van Versa Welzijn kunt u mensen uit uw buurt ontmoeten of een afspraak maken met een sociaal werker. Daarnaast kunt u een ruimte huren voor uw activiteit of deelnemen aan een van de vele activiteiten, die door Versa Welzijn en anderen worden georganiseerd.

Het buurthuis als ontmoetingsplaats

Een wijkcentrum (ook wel buurthuis genoemd) vormt het kloppend hart van de wijk. Mensen van jong tot oud kunnen er elkaar ontmoeten, een kopje koffie drinken, vergaderen of deelnemen aan een creatieve, sportieve of educatieve activiteit of cursus. Bewonersgroepen werken vanuit het buurthuis aan de leefbaarheid en veiligheid van uw wijk. Ook voor informatie over voorzieningen in de buurt bent u hier aan het goede adres. Het wijkcentrum draagt op deze manier bij aan contacten tussen bewoners onderling en de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving.

Eigen activiteiten in het wijkcentrum?

Behalve Versa Welzijn organiseren tal van collega-instellingen, van onderwijs tot zorg, een deel van hun activiteiten in het buurthuis. Wilt u zelf een activiteit voor de buurt ontwikkelen in het wijkcentrum? Wij kunnen u hierbij helpen.

De wijkcentra zijn ook regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

In gemeenten of wijken waar Versa Welzijn geen eigen wijkcentrum heeft, bieden we onze dienstverlening en activiteiten aan vanuit diverse andere locaties.

 

 

Kunnen wij je helpen?