Door het coronavirus is het doorgaan of de exacte startdatum van de activiteiten soms onzeker. Check dit daarom altijd even van tevoren bij de docent of de beheerder.

Assertiviteitstraining – Beter opkomen voor jezelf

  • Code 101.078.015
  • Leeftijdscategorie Alle groepen
  • Activiteittype Persoonlijke ontwikkeling
  • Groepering Overig
  • Opdrachtgever Versa Welzijn
  • Betaling per cursus
  • Tijd 00:00 - 00:00
  • Periode 01 augustus 2021 - 31 juli 2022
  • Kosten € 45,00

Vindt u het moeilijk om goed voor uzelf op te komen en wilt u daar iets aan veranderen? Wilt u uw zelfvertrouwen vergroten?
De assertiviteitstraining van Versa maatschappelijk werk helpt u daarbij.
De training is voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Wat houdt een assertiviteitstraining in?
Een training bestaat uit zes of elf bijeenkomsten van elk tweeënhalf uur. Drie maanden na de laatste bijeenkomst wordt de training afgesloten met een terugkombijeenkomst.
In de eerste helft van de training wordt aandacht besteed aan het stellen van doelen, vervolgens aan het zich bewuster worden van eigen gevoelens, wensen en meningen. Tot slot worden belemmerende gedachten in kaart gebracht en leren deelnemers deze gedachten zelf te corrigeren.
In het tweede deel wordt hiervan gebruik gemaakt bij het behandelen en inoefenen van diverse assertieve vaardigheden zoals gevoelens uiten, verzoeken doen en verzoeken weigeren (nee zeggen), geven en ontvangen van kritiek.
Behalve tijdens de training, oefent u ook in de dagelijkse praktijk door middel van opdrachten die wekelijks worden meegegeven.

Waar en wanneer?
Deze cursus wordt aangeboden op verschillende locaties in de regio Gooi en Vechtstreek. De cursus wordt ingepland na voldoende aanmeldingen.

Kosten
De assertiviteitstrainingen worden gesubsidieerd door de gemeenten in de regio. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 45,- voor het cursusmateriaal.

Bijzonderheden
Per groep zijn er zes tot twaalf deelnemers. De begeleiding is in handen van een of twee maatschappelijk werkers.

Meer informatie/aanmelden
Waneer u zich aanmeldt, vindt eerst een gesprek plaats om na te gaan of de cursus biedt wat u ervan verwacht.


Wilt u weten of en waar deze cursus momenteel wordt aangeboden? Kijk dan verder op deze website of neem contact op met het cursusbureau, 035 623 11 00. U kunt zich ook alvast vrijblijvend aanmelden via onderstaande aanmeldknop. Het cursusbureau neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

Aanbieder

Plaats

Leeftijdscategorieën

Types

Locaties

Kunnen wij je helpen?