Weesp – Corona

Lees hier meer over de dienstverlening van Versa Welzijn in Weesp gedurende de Corona periode:

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, neemt ook Versa Welzijn Weesp extra maatregelen.

De volgende activiteiten gaan weer starten:
Het ontspanningsuurtje in de Roskam start weer op maandag 8 juni van 10.30 tot 12.00 uur.
M.i.v. maandag 15 juni zal de trombosedienst weer gaan prikken in de Wintertuin van 8.00 tot 9.00 uur en op de donderdagochtend van 8.00 tot 8.30 uur. 

Administratie voor elkaar
Op woensdag 3 juni gaat ons gratis spreekuur weer van start. U kunt hier terecht met vragen over uw administratie, formulieren en financiële regelingen. 
Om hulp te krijgen bent u verplicht zich van tevoren aan te melden. Zonder afspraak mogen wij u niet helpen. Daarnaast zullen de aanwijzingen van de overheid strikt worden opgevolgd. Houd voldoende afstand, was regelmatig je handen en blijf thuis als je ziek bent.

Bent u in geldproblemen gekomen door de coronaperiode? Ook dan kunt u bij ons terecht voor informatie en advies.  Voor het maken van een afspraak: Wilma Knops 06 33 95 18 92 of wknops@versawelzijn.nl

De buurtsportcoaches Bastiaan en Ingmar hebben de volgende activiteiten weer opgestart:

  • Sport- en spel op schoolpleinen: 1x p.w. op maandag en 1x p.w op woensdag.
  • Fietstochten: 1x in de 3 weken vanaf volgende week donderdag.
  • Tennis voor ouderen: 1x p.w. op donderdag.
  • Wandelen: 1x p.w. op maandag en 1x p.w. woensdag.
  • Scootmobieltochten: 1x p.m. vanaf juli. 

 

De jongerenwerkers hebben de activiteiten in Trainspotting weer opgestart! Wil je een van ons spreken? Neem dan contact op met jongerenwerker Maindrian van Berge via 06 13 42 12 35 of met jongerenwerker Burak Sandikci via 06 13 96 57 62.

Vrijwillige Thuishulp

De reguliere vrijwillige thuishulp gaat telefonisch door. Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor of graag een luisterend oor wil bieden, neem dan contact op. Wij matchen belmaatjes. Kunt u door het virus geen boodschappen doen en heeft u daar hulp bij nodig? Of wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor mensen die boodschappen, medicijnen en dergelijke nodig hebben?

Neemt u dan contact op met Annabel Sol via asol@versawelzijn.nl of 06 13 96 56 25.

Wonen-, Welzijn- en Mantelzorgondersteuning

Door de situatie kunnen ouderen en kwetsbare mensen in de problemen komen. Versa probeert u door deze onzekere tijden heen te helpen. Meld het als we iets voor u kunnen doen. Ouderen uit ons bestand zullen we zelf telefonisch benaderen. En dat geldt ook voor mantelzorgers. Wij zullen u per mail vragen wie er af en toe gebeld wil worden.
Leuke, sociale maar vooral veilige initiatieven willen we ondersteunen, u bent welkom met uw idee.

Neem voor vragen contact op met Marianne Verstijnen, sociaal werker WWM en wijkwerk, mverstijnen@versawelzijn.nl of 06 50 63 29 25.

Maatschappelijk Werk

In deze periode heeft het maatschappelijk werk geen afspraken op locatie of bij u thuis. Wel staan wij graag voor uw vragen klaar. We zullen samen proberen een passende oplossing te vinden in deze vreemde tijd! U kunt met maatschappelijk werk contact opnemen voor de onderstaande vragen: administratie, financiën, werk of andere praktische zaken.

U kunt voor deze vragen contact opnemen met:

 

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Weesp willen alle inwoners zoveel mogelijk in beweging houden.

Check de facebookpagina van ”Versa Welzijn Weesp” en doe mee met de beweeg challenges. Er zullen regelmatig filmpjes verschijnen waarbij de buurtsportcoaches jou uitdagen om mee te doen!

Als jij zelf een leuke challenge weet, laat het ons weten via ikolbrink@versawelzijn.nl of 06 27 62 19 43.

Kan je niet meedoen aan de challenges? Dan niet getreurd. De buurtsportcoaches hebben leuke beweegoefeningen bedacht die je thuis en zittend kan uitvoeren. Op dezelfde facebookpagina worden deze filmpje gepost.

Wil je de oefeningen graag op papier? Neem dan contact op via btuenter@versawelzijn.nl of via 06 13 26 66 03.

Versa Vrijwilligerscentrale Weesp

Wil je helpen of heb je hulp nodig in de Corona periode? Zie https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures en https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-initiatieven

Algemeen

Zie ook versawelzijn.n/corona voor informatie die voor alle gemeenten geldt waar Versa Welzijn actief is.