Weesp – Corona

Lees hier meer over de dienstverlening van Versa Welzijn in Weesp gedurende de Corona periode:

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, neemt ook Versa Welzijn Weesp extra maatregelen. Deze gelden voorlopig t/m 28 april aanstaande.

Vrijwillige Thuishulp

De reguliere vrijwillige thuishulp gaat telefonisch door. Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor of graag een luisterend oor wil bieden, neem dan contact op. Wij matchen belmaatjes. Kunt u door het virus geen boodschappen doen en heeft u daar hulp bij nodig? Of wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor mensen die boodschappen, medicijnen en dergelijke nodig hebben?

Neemt u dan contact op met Annabel Sol via asol@versawelzijn.nl of 06 13 96 56 25.

Wonen-, Welzijn- en Mantelzorgondersteuning

Door de situatie kunnen ouderen en kwetsbare mensen in de problemen komen. Versa probeert u door deze onzekere tijden heen te helpen. Meld het als we iets voor u kunnen doen. Ouderen uit ons bestand zullen we zelf telefonisch benaderen. En dat geldt ook voor mantelzorgers. Wij zullen u per mail vragen wie er af en toe gebeld wil worden.
Leuke, sociale maar vooral veilige initiatieven willen we ondersteunen, u bent welkom met uw idee.

Neem voor vragen contact op met Marianne Verstijnen, sociaal werker WWM en wijkwerk, mverstijnen@versawelzijn.nl of 06 50 63 29 25.

Maatschappelijk Werk

In deze periode heeft het maatschappelijk werk geen afspraken op locatie of bij u thuis. Wel staan wij graag voor uw vragen klaar. We zullen samen proberen een passende oplossing te vinden in deze vreemde tijd! U kunt met maatschappelijk werk contact opnemen voor de onderstaande vragen: administratie, financiën, werk of andere praktische zaken.

U kunt voor deze vragen contact opnemen met:

Administratie voor elkaar spreekuur

Er zijn geen inloopspreekuren op woensdagochtend.
U kunt ons telefonisch en per email bereiken met dringende vragen op:

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Weesp willen alle inwoners zoveel mogelijk in beweging houden.

Check de facebookpagina van ”Versa Welzijn Weesp” en doe mee met de beweeg challenges. Er zullen regelmatig filmpjes verschijnen waarbij de buurtsportcoaches jou uitdagen om mee te doen!

Als jij zelf een leuke challenge weet, laat het ons weten via ikolbrink@versawelzijn.nl of 06 27 62 19 43.

Kan je niet meedoen aan de challenges? Dan niet getreurd. De buurtsportcoaches hebben leuke beweegoefeningen bedacht die je thuis en zittend kan uitvoeren. Op dezelfde facebookpagina worden deze filmpje gepost.

Wil je de oefeningen graag op papier? Neem dan contact op via btuenter@versawelzijn.nl of via 06 13 26 66 03.

Jongerenwerk

De jongerenwerkers zijn in deze periode bereikbaar via whatsapp of telefonisch. Helaas stoppen de activiteiten en gaan de buurthuizen in deze periode dicht. Wij kunnen jongeren tips geven om deze tijd goed door te komen, nuttig te besteden en leggen de nadruk op educatie, creativiteit en talentenontwikkeling.

Wil je een van ons spreken? Neem dan contact op met jongerenwerker Maindrian van Berge via 06 13 42 12 35 of met jongerenwerker Burak Sandikci via 06 13 96 57 62.

Versa Vrijwilligerscentrale Weesp

Wil je helpen of heb je hulp nodig in de Corona periode? Zie https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures en https://www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-initiatieven

Algemeen

Zie ook versawelzijn.n/corona voor informatie die voor alle gemeenten geldt waar Versa Welzijn actief is.