• Van mens tot mens

Vrijwilligersvervoer – ANWB AutoMaatje

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Versa Welzijn biedt ANWB AutoMaatje in Huizen en Blaricum/Eemnes/Laren. En in de loop van 2019 ook in Gooise Meren. Daarvoor zoeken we nog enthousiaste vrijwilligers!

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje is een samenwerking tussen de gemeenten Huizen, Blaricum/Eemnes/Laren, Versa Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Huizen/BEL (035 625 00 05). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Vrijwilliger of deelnemer worden?

Inwoners van Huizen en de BEL-gemeenten die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje kunnen contact opnemen met Versa Welzijn via (035) 625 00 05.

Vrijwilliger worden voor ANWB AutoMaatje in Gooise Meren? Neem dan contact op met Sandra Deuling, sdeuling@versawelzijn.nl , 06 16 33 51 93

Meer informatie

Henk Lansink, Coördinator ANWB AutoMaatje Huizen & BEL
hlansink@versawelzijn.nl 06 – 53 71 34 82

http://www.anwb.nl/automaatje

.