ANWB AutoMaatje

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Versa Welzijn biedt ANWB AutoMaatje in Huizen, Blaricum/Eemnes/Laren, Gooise Meren en Wijdemeren.

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

ANWB AutoMaatje is een samenwerking tussen de betreffende gemeenten, Versa Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje belt minimaal twee werkdagen (maar liever eerder!) van tevoren met onderstaande telefoonnummers. De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger, of als u dat beiden wilt via een tikkie, op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 35 cent per kilometer gerekend.

Huizen & BEL

Meer informatie, deelnemer worden en afspraak maken:
AutoMaatje Huizen/BEL: 035 625 00 05 (tel. bereikbaar maandag t/m vrijdag 09.00-12.30 uur (er is geen mogelijkheid tot inspreken voicemail).

Vrijwilliger worden?
Meer informatie: José Warmerdam, Coördinator ANWB AutoMaatje Huizen & BEL, jwarmerdam@versawelzijn.nl, 06 51 73 06 55.

Gooise Meren

Meer informatie, deelnemer worden en afspraak maken:
AutoMaatje Gooise Meren: 035 694 74 55 (tel. bereikbaar op werkdagen van 10 – 12 uur).

Vrijwilliger worden?
Meer informatie: Sandra Deuling, sdeuling@versawelzijn.nl , 06 16 33 51 93

Wijdemeren

Meer informatie, deelnemer worden en afspraak maken:
AutoMaatje Wijdemeren: 035 694 74 55 (tel. bereikbaar op werkdagen van 10 – 12 uur) of automaatjewijdemeren@versawelzijn.nl

Vrijwilliger worden?
Meer informatie: Lesley Elskamp, 06 82 04 09 92, lelskamp@versawelzijn.nl (tijdelijke vervanging van Iris Klarenbeek, 06 51 64 12 59, iklarenbeek@versawelzijn.nl)

Meer informatie

http://www.anwb.nl/automaatje

.

Kunnen wij je helpen?