Preventieve huisbezoeken

Als u ouder wordt komt u voor nieuwe vragen te staan. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, vrijetijdsbesteding, gezondheid en inkomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden die u ondersteuning kunnen bieden in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij klussen in en rond het huis, maaltijdservice, personenalarmering, huishoudelijke hulp en verzorging of verpleging door de thuiszorg. Ook zijn er allerlei vrijetijdsactiviteiten speciaal voor senioren.

Versa Welzijn informeert u graag over voorzieningen die het u mogelijk maken zo lang en comfortabel mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Wij wijzen u de weg, adviseren en zijn behulpzaam bij het zoeken naar oplossingen voor eventuele problemen. Een uiteindelijke keuze maakt u natuurlijk altijd zelf.

Op verzoek van uw gemeente krijgt u automatisch een brief waarin Versa Welzijn u een preventief (ook wel informatief genoemd) huisbezoek aanbiedt. In sommige gemeenten is dat vanaf 75 jaar, in andere gemeenten vanaf 80 jaar. Na ongeveer een week wordt u telefonisch benaderd om een afspraak te maken.

Bent u nog geen 75/80 jaar en stelt u ook prijs op een huisbezoek, dan kunt u zelf contact opnemen.

Kosten

Aan het preventief huisbezoek zijn geen kosten verbonden.

Bijzonderheden

De huisbezoeken worden uitgevoerd door speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers die onder begeleiding staan van een sociaal werker/wonen-welzijn-mantelzorg van Versa Welzijn of door de sociaal werker/wonen-welzijn-mantelzorg zelf.

Meer informatie

Coördinator van het Preventief Huisbezoek in Blaricum-Eemnes-Laren:
Serena Stad, 06 31 99 56 56, sstad@versawelzijn.nl

Coördinator van het Preventief Huisbezoek in Hilversum:
Neem hiervoor contact op met de betreffende medewerker van Versa Welzijn in uw wijk:

Coördinator van het Preventief Huisbezoek in Huizen:
Marjolijn van Hilten
Tel: 06 30 09 86 72
E-mail: mhilten@versawelzijn.nl
Aanwezig: dinsdag 10-13, woensdag 13-16

Coördinator van het Preventief Huisbezoek in Gooise Meren:
Linda van den Abeelen
Tel: 06 13 30 65 90
E-mail: labeelen@versawelzijn.nl

Versa Welzijn:
info@versawelzijn.nl

 

Kunnen wij je helpen?