Personenalarmering

Stel u valt en kunt niet bij de telefoon komen om hulp in te roepen. Met een personen alarmsysteem roept u met één druk op de knop, de hulp in van iemand in uw naaste omgeving. Indien nodig wordt een arts of ambulance ingeschakeld.

Hoe werkt het systeem?

U draagt in huis een kleine zender bij u. Wanneer u in nood bent, drukt u op de alarmknop van de zender en krijgt u verbinding met een alarmcentrale. Van daaruit neemt men, via een in huis geplaatste intercom, direct contact met u op. U kunt dan zelf vertellen wat er aan de hand is. De alarmcentrale waarschuwt daarop een van uw contactpersonen, ook als u geen antwoord heeft kunnen geven. Wanneer geen van de contactpersonen reageert, neemt de politie de hulpverlening over en komt bij u kijken. U wordt altijd geholpen.

Alarmopvolging

U kunt zelf drie of meer contactpersonen opgeven, die door de alarmcentrale gewaarschuwd kunnen worden. Zij dienen bij u in de buurt te wonen en in het bezit te zijn van een sleutel van uw woning. In de meeste gevallen kunt u ook kiezen voor ‘alarmopvolging’. In noodsituaties komt er dan zo spoedig mogelijk een medewerker van de thuiszorg bij u langs. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.

Kosten

In bepaalde gevallen worden de kosten geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed. Dit hangt af van uw ziektekostenverzekering. Als u niet voor vergoeding in aanmerking komt, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Per woonplaats kunnen door subsidies van de gemeente de prijzen verschillen.

Bijzonderheden

De aansluiting vergt geen bijzondere of omslachtige aanpassingen in uw woning. Nodig is een telefoonaansluiting met op korte afstand daarvan een stopcontact. U kunt uw telefoon normaal blijven gebruiken. Het alarmsysteem heeft een ingebouwd controlesysteem. Storingen, stroomuitval, een defecte telefoonlijn en dergelijke worden direct opgemerkt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het systeem, subsidiemogelijkheden en hulp bij het aanvragen van een personenalarmsysteem, kunt u contact opnemen met de sociaal werker/wonen-welzijn-mantelzorg van Versa Welzijn. Versa Welzijn installeert het alarm niet, dat doet het alarmbedrijf.

035 623 11 00
info@versawelzijn.nl

Kunnen wij je helpen?