Sport en bewegen

Versa Welzijn ondersteunt diverse beweegactiviteiten voor volwassenen en senioren. Bewegen en sporten zijn gezond en vaak ook een goede manier om met anderen in contact te komen.

Seniorensport / Meer bewegen voor ouderen

Op verschillende locaties organiseert Versa Welzijn bewegingsactiviteiten voor senioren. Het zijn activiteiten in een aangepast tempo, bedoeld voor senioren die graag soepel willen blijven en plezier willen beleven in bewegen. Sommige bewegingsactiviteiten worden gepresenteerd onder de noemer Meer Bewegen Voor Ouderen. In veel gevallen is er na afloop gelegenheid om samen nog wat te drinken.
Kijk voor meer informatie onder Cursussen en activiteiten op deze website.

Sport- en beweegactiviteiten in of vanuit wijkcentra

In en vanuit onze wijkcentra organiseren diverse organisaties, maar ook enthousiaste buurtbewoners, diverse sport- en beweegactiviteiten, variërend van koersballen tot wandelgroepen.
Kijk voor meer informatie onder Cursussen en activiteiten op deze website.

Buurtsportcoach / Beweegcoach

Buurtsportcoaches organiseren laagdrempelige sport- en  beweegactiviteiten in de wijk en zij informeren en adviseren inwoners over thema’s als bewegen, voeding en het aannemen en/of behouden van een gezonde leefstijl. Buurtsportcoaches werken samen met buurtorganisaties, scholen, sportverenigingen, ondernemers etc. Meer informatie:

Weesp:

Huizen:

Hilversum:

Gooise Meren:

Beweegmaatjes – Naarden en Muiden

Beweegmaatjes zijn vrijwilligers die op vraag van de bewoner uit de wijk samen gaan bewegen of sporten. Voor veel mensen is het moeilijk om de stap naar een sportclub te zetten. In je eentje wandelen, fietsen of sporten is vaak lastig en niet gezellig. Beweegmaatjes zet bewoners in voor bewoners en laat mensen weer contact maken met anderen, of naar buiten gaan.

Meer informatie: Wout Vermeulen, wvermeulen@versawelzijn.nl

 

 

 

Kunnen wij je helpen?