(Koffie) om de hoek

In Huizen en Weesp vinden Om de Hoek activiteiten plaats: laagdrempelige inloop- en ontmoetingsactiviteiten voor iedereen die psychisch problemen heeft (gehad). Ook bewoners zonder GGZ-achtergrond zijn welkom om deel te nemen. U kunt nieuwe contacten opdoen en meedoen aan activiteiten. Niets hoeft, maar er mag veel. Wat er op het programma staat, bepalen we samen met de bezoekers.

Voor inwoners van Gooise Meren is er MeeDoen Gooise Meren; op deze website vindt u een activiteitenoverzicht van alle samenwerkende organisaties die zich bezig houden met het geestelijk welzijn van de bewoners van Gooise Meren.

Om de Hoek activiteiten

Koffie om de Hoek is opgezet om tegemoet te komen aan de wens van (ex)-psychiatrische cliënten om elkaar en anderen te kunnen ontmoeten in een veilige omgeving in hun eigen wijk en om deel te blijven nemen aan de maatschappij. Inmiddels zijn er meerdere soorten Om de Hoek-activiteiten, allemaal op initiatief van deelnemers: Tuin om de Hoek, Sport om de Hoek en dagbesteding op maat in de vorm van vrijwilligerswerk of het opzetten van een eigen activiteit (Werken om de Hoek).

Jezelf zijn

Bezoekers kunnen bij Om de Hoek een kopje koffie drinken, een praatje maken, darten, computeren, wandelen of koken. Uitgangspunt is altijd: je mag zijn wie je bent, alles mag, niets moet. Het gaat om warmte, gezelligheid en veiligheid. Deelnemers ontmoeten in het wijkcentrum in eerste instantie lotgenoten, maar ook andere wijkbewoners. Voor sommige deelnemers is dit een van de weinige momenten in de week is dat zij ‘onder de mensen’ zijn. Zij geven aan dat ‘Koffie om de Hoek’ voor hen een plek is waar zij zichzelf kunnen zijn en al het ‘moeten’, dat zij op veel andere plekken ervaren, los kunnen laten.

Veel mensen met psychische problemen vinden het moeilijk om de stap te zetten naar een activiteit. Om de Hoek activiteiten zijn laagdrempelig. Bij deze activiteiten mag je vallen en opstaan: het mag ook niet goed gaan. Wanneer iemand toe is aan een volgende stap, zoals vrijwilligerswerk of reguliere activiteiten, kan hij of zij daarbij begeleid worden vanuit Om de Hoek.

Waar en wanneer?

De precieze tijden verschillen per gemeente en per wijkcentrum. Kijk in onze database Cursussen en Activiteiten voor de tijden bij u in de buurt.

Samenwerking

Koffie om de Hoek is een samenwerkingsproject van verschillende organisaties in de Gooi & Vechtstreek op het gebied van de geestelijke gezondheid en het welzijnswerk. Naast Versa Welzijn zijn dat GGZ Centraal en Kwintes.

Meer informatie/aanmelden

Huizen: Simone Hinrichs, t. (035) 525 72 81, shinrichs@versawelzijn.nl
Weesp: Susan Wognum, t. (035) 623 11 00, swognum@versawelzijn.nl, Let op: In Weesp gaat Koffie om de Hoek per september 2019 over in de Buurtinloop.

.

Kunnen wij je helpen?