Maatschappelijk werk

Blijf er niet mee zitten. Kom praten over uw probleem!

Heeft u problemen en weet u niet hoe u deze kunt oplossen, blijf dan niet bij de pakken neerzetten. Neem contact op met het Algemeen Maatschappelijk Werk van Versa Welzijn. Wij ondersteunen u bij het aanpakken van uw problemen wanneer u zelf niet meer weet hoe u dat zou kunnen doen, of waar u moet beginnen.

Wat doet het maatschappelijk werk?

U krijgt vertrouwelijke ondersteuning en hulp van professioneel opgeleide en ervaren hulpverleners. Zij helpen u op weg met wat u nodig heeft om uw problemen aan te pakken en de regie over uw leven te krijgen.  Nadat u zich heeft aangemeld, bekijkt u samen met de sociaal werker/maatschappelijk werker hoe u het beste geholpen kunt worden. Het algemeen maatschappelijk werk biedt zowel individuele ondersteuning als relatie- en gezinsgesprekken. Eén gesprek kan al genoeg zijn, maar vaak zijn meerdere contacten noodzakelijk om tot veranderingen te komen. Ook een cursus, gespreksgroep of training behoren tot de mogelijkheid. Er wordt altijd maatwerk geboden; met een breed scala aan methodieken wordt aangesloten bij uw doelen, wensen en mogelijkheden.

Voor welke problemen?

Met welk probleem u ook zit, voor alles geldt: laat problemen niet te hoog oplopen, kom er liever tijdig over praten! Het maatschappelijk werk is er voor jongeren en volwassen met bijvoorbeeld:

  • Weinig zelfvertrouwen en moeite om voor zichzelf op te komen;
  • Relatieproblemen met partner, ouders, kinderen of vrienden;
  • Moeite bij de verwerking van verlies, echtscheiding, seksueel misbruik of discriminatie;
  • Vragen over gezondheid en leren leven met langdurige ziekte of handicap;
  • … en nog veel meer.

Kijk bij welke vragen het maatschappelijk werk nog meer kan helpen.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een afspraak in uw woonplaats, kunt u contact met ons opnemen op werkdagen via: (035) 623 11 00 (m.u.v. vrijdag 13.00 – 13.30 uur).

Kosten en praktische zaken

Er zijn voor u geen kosten verbonden aan een afspraak met het maatschappelijk werk. Meer praktische informatie leest u hier. 

Cursussen en gespreksgroepen

Naast individuele hulpverlening organiseren we (soms samen met andere organisaties) verschillende gespreksgroepen en trainingen. In een groep ontmoet u andere mensen die met hetzelfde probleem zitten. Dit biedt herkenning en steun.

Wij bieden ook schoolmaatschappelijk werk en bedrijfsmaatschappelijk werk.

 

Noodgevallen
Buiten kantooruren kunt u 24 uur per dag voor een vertrouwelijk gesprek bellen naar De Luisterlijn telefoon 088 0767 000, www.deluisterlijn.nl

Kunnen wij je helpen?