Piep zei de muis

De cursus ‘Piep zei de Muis’ is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met stress en spanningen. Het is een leuke club waar kinderen heel veel plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben.

Wat is de ‘PIEP zei de muis Club’?

De ‘Piep zei de muis club’ is ontwikkeld voor kinderen van 4-8 jaar die extra steun nodig hebben omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen. Bijvoorbeeld als een ouder ernstig ziek wordt of depressief is, of er sprake is van een scheiding of heftige ruzies. Andere voorbeelden waar je aan kunt denken: als iemand komt te overlijden of bij een ernstig ziek broertje of zusje.

Waarom is PIEP belangrijk?

Kinderen kunnen hier minder goed mee omgaan dan volwassenen en betrekken veel op zichzelf. Ze kunnen zich schuldig voelen en denken dat het door hen komt dat papa of mama zo verdrietig of ziek is. Kinderen van deze leeftijd reageren op verschillende manieren op stress en spanning: door bijvoorbeeld heel stil te worden, zich niet te uiten of ze worden boos, dwars of onzeker. Ook kunnen ze bang zijn om te gaan slapen of bij hun moeder weg te gaan.

Wat doen we op de kinderclub PIEP?

In de club vertelt PIEP de muis, een handpop, over wat er thuis allemaal gebeurd. Piep nodigt de kinderen uit om samen met hem voor allerlei situaties een oplossing te zoeken: wat doe je bijvoorbeeld als je verdrietig bent? Op deze wijze wordt er op een speelse manier geprobeerd om kinderen vaardigheden te leren waardoor ze makkelijker met eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan en zich niet meer schuldig voelen.

Het filmpje ‘Hallo, ik ben Piep’ kun je samen met je kind kijken als je zou willen meedoen aan piep!

Praktische informatie 

Er zijn 14 bijeenkomsten voor de kinderen en 4 voor de ouders.
Start in Hilversum: dinsdag 8 oktober 2019 tot 4 februari 2020 (10 maart 2020 start de volgende groep)

Aanmelden en contact 

Om een kind aan te melden voor een preventieve cursus kun je gebruik maken van de volgende link: Aanmelden. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking. Twijfel je nog of heb je vragen? Mail of bel gerust vrijblijvend naar Hasse Bosboom telnr: 06 11 35 76 26, mail: Hasse.Bosboom@arkinjeugd.nl  

.