Stagiair Informatie Woensdagmiddag KidsClub Bussum – contactpersoon Nicole Wendt

Informatie Woensdagmiddag KidsClub

Elke woensdag gaan we bij het kinderwerk van Versa Welzijn knutselen, kleien, schilderen, kleuren en buitenspelen met de kinderen. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar uit de omliggende buurten komen naar het wijkcentrum toe en alleen uit vrije wil.

De activiteiten op de woensdag worden uitgevoerd door stagiaires van Hogescholen, en vrijwilligers o.l.v. een beroepskracht. Alle medewerkers worden verwacht om 13.00 uur op onderstaand adres. Dan starten we met de voorbereidingen van de knutselmiddag in het lokaal. Vervolgens hebben we een gezamenlijke voorbespreking en een taakverdeling en om 14.00 uur starten we met de activiteiten. Er zullen tussen de 30 en 45 kinderen staan te popelen om door ons vermaakt te worden.Onze taak als leiding is om de kinderen te begeleiden bij de activiteiten, ze te corrigeren in sociaal gedrag en hun taalgebruik en om de kinderen vooral positieve aandacht te geven. Ook als we hen aanspreken, doen we dat op een positieve manier op basis van de Triple P-methode (Positief Pedagogisch Programmeren). Bijvoorbeeld zeggen we “rennen doen we buiten, binnen lopen we” i.p.v. “je mag niet rennen binnen”

Je staat bij een tafel en daar blijf je de rest van de middag helpen. Naast het begeleiden is het signaleren van opvallend gedrag ook een taak. Tevens zorgen wij er gezamenlijk voor dat kinderen zich aan de regels houden, je mag/moet dus als leiding ingrijpen als dat nodig is.

Na een uur gaan we buiten spelen; voetballen, diverse tikspelen, verstoppertje, touwtje springen. Een deel van de medewerkers blijft binnen en een deel van ons gaat mee naar buiten, lang niet alle kinderen willen namelijk buitenspelen. Hier ligt het accent op samenspelen (voor sommige echt een opgaaf) en plezier hebben.

Om 15.30 uur is de activiteit afgelopen en gaan alle medewerkers gezamenlijk opruimen. Als we klaar zijn gaan we de activiteit nabespreken en wordt alles opgeschreven in het logboek.

Tijdschema;

13.00 uur        aanwezig

13.45 uur        voorbespreking en taakverdeling

14.00 uur        start kinderactiviteit

14.45/15.00     buitenspelen

15.30 uur        opruimen

16.00/16.15    klaar en nabespreking

17.00               naar huis

Indien je vragen hebt, kun je mailen of bellen naar onderstaande gegevens.

Contactpersoon is Nicole Wendt.

Kinderwerk Versa Welzijn

Wijkcentrum Uit-Wijk

Dr. Schaepmanlaan 10
 1402 BT Bussum
 T: 035 6921969 / M: 06 13966525

Fb: Kinderwerk Uit-Wijk
 E: mailto:nwendt@versawelzijn.nl/ I:  www.versawelzijn.nl

Kunnen wij je helpen?