Peuterspeelzaal Roezemoes

Zwaluwplein 8
1221 KV Hilversum
(035)  642 23 45
roezemoes@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Roezemoes heeft twee groepen van maximaal 14 kinderen van 2 tot 4, met twee gediplomeerde peuterspeelzaalleidsters. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden

De peuterspeelzaal is ’s ochtends geopend van 09:00-12:00 en in de middag van 12:30-15:30.
Roezemoes heeft twee groepen:

Groep 1 is op: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.
Groep 2 is op: maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Inschrijven, kosten en verder informatie

Meer informatie over onder andere kosten en een inschrijfformulier vindt u op de pagina over Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. U kunt de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Roezemoes lezen via het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Introductie

Er wordt gewerkt met het programma Puk & Ko. Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen worden regelmatig geobserveerd.

Twee keer per jaar wordt er bij alle 3-jarigen een peutertoets afgenomen. Aan de hand van de observatie- en de  toetsgegevens kunnen de peuterspeelzaalleidsters zien hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties en de peutertoets worden met de ouders besproken.

Als de ouders hun kind komen brengen, staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Ze kunnen dan een spelletje doen met hun kind en praten met de peuterspeelzaalleidsters. Als de ouders weg zijn, mogen de kinderen nog even lekker vrij spelen. De peuterspeelzaalleidsters hebben dan tijd om aan een aantal kinderen extra aandacht te geven.
Daarna gaan de kinderen in de kring. Er wordt een thema-activiteit gedaan. Bijvoorbeeld: wat is “groot” en wat is “klein”? Of: Zoek een “rood” autootje. Na de kring gaan we aan tafel om een knutselwerkje te maken. Bij het thema “kleding” plakken we bijv. een broek en een trui. Zo leren de kinderen spelenderwijs hoe het kledingstuk heet, hoeveel knopen erop zitten en wat je ermee doet. Na het eten en drinken gaan we bij mooi weer buiten spelen. Op het buitenspeelterrein staat een peuterspeelhuisje. De peuters kunnen er lekker spelen, fietsen, rennen, klimmen en van de glijbaan glijden. En de peuterspeelzaalleidsters, die doen daar met veel plezier aan mee! Met een gezellige sfeer en leuke spelactiviteiten proberen wij de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk te stimuleren.

Peuterspeelzaal Roezemoes werkt samen met diverse omliggende basisscholen zoals de Minckelersschool, de Nassauschool, het Kruispunt, Al Islaam en de Dubbeldekker.

Wilt u bij ons even de sfeer komen proeven? Kom gerust langs. Wij laten u alles zien en beantwoorden uw vragen.


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.