Peuterspeelzaal Roezemoes

Peuterspeelzaal Roezemoes heeft twee groepen van maximaal 14 kinderen van 2 tot 4, met twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Als de ouders hun kind komen brengen, staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Ze kunnen dan een spelletje doen met hun kind en praten met de pedagogisch medewerkers. Als de ouders weg zijn, mogen de kinderen nog even lekker vrij spelen. 

Openingstijden Roezemoes

De peuterspeelzaal is geopend van 08.30-12:00 uur en van 12:30-16.00 uur.
Roezemoes heeft twee groepen:

  • Groep 1: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.
  • Groep 2: maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag. 

Over Roezemoes

Er wordt gewerkt met het programma Puk & Ko. Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen worden regelmatig geobserveerd.

Ontwikkeling van het kind

In de peuterspeelzaalperiode worden de kinderen drie keer geobserveerd. Aan de hand van de observatiegegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Gezellige sfeer

Met een gezellige sfeer en leuke spelactiviteiten proberen wij de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk te stimuleren. Er is veel aandacht voor thema-activiteiten. Bijvoorbeeld: wat is “groot” en wat is “klein”? Of: Zoek een “rood” autootje. Bij het thema “kleding” plakken we bijv. een broek en een trui. Zo leren de kinderen spelenderwijs hoe het kledingstuk heet, hoeveel knopen erop zitten en wat je ermee doet. Op het buitenspeelterrein staat een peuterspeelhuisje. De peuters kunnen er lekker spelen, fietsen, rennen, klimmen en van de glijbaan glijden. En de pedagogisch medewerkers, die doen daar met veel plezier aan mee! 

Peuterspeelzaal Roezemoes werkt samen met diverse omliggende basisscholen zoals de Minckelerschool, de Nassauschool, het Kruispunt, Al Islaam en de Dubbeldekker.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven? Kom gerust langs. Wij laten alles zien en beantwoorden je vragen.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Roezemoes in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wij zijn geregistreerd onder LKR nummer: 118116599.

Adres en contact

Zwaluwplein 8
1221 KV Hilversum
(035)  642 23 45
roezemoes@versawelzijn.nl