Peuterspeelzaal Pippeloentje

PSZ Pippeloentje Hsum achterkant pand Badhuislaan

Badhuislaan 10
1217 SK Hilversum
(035)  621 71 87
pippeloentje@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Pippeloentje heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4, met twee peuterspeelzaalleidsters en één vrijwilliger. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden

Pippeloentje is ’s ochtends geopend van 8.45 tot 11.45 uur en in de middag van 12.45 tot 15.45 uur.
Pippeloentje heeft twee groepen. Kinderen kunnen twee of vier dagdelen komen.

Groep 1 is op: maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag.
Groep 2 is op: maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Inschrijven, kosten en verder informatie

Meer informatie over onder andere kosten en een inschrijfformulier vindt u op de pagina over Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. U kunt de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Pippeloentje lezen via het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Introductie

Peuterspeelzaal Pippeloentje is gevestigd aan de Badhuislaan in een mooi, ruim en karakteristiek voormalig schoolgebouw. De speelzaal is gehuisvest in de ruimte, die vroeger ‘gymzaal’ was. Daardoor heeft de speelzaal een grote groepsruimte. Verder is er een apart keukentje, sanitaire ruimte met verschoontafel en toiletjes, kantoortje en berging. Via openslaande deuren kunnen de peuters vanuit de groepsruimte rechtstreeks de gezellige buitenspeelplaats op.

Op de groepen werken 2 peuterspeelzaalleidsters en 1 vrijwilligster, regelmatig werken er ook stagiaires mee op de speelzaal. Het lijkt veel, drie volwassen begeleiders op een groep van 16 peuters. Maar de kinderen hebben deze volwassenen vaak nog zo nodig. Dat beetje extra aandacht als je voor het eerst alleen gaat spelen op de peuterspeelzaal. Dan kunnen peuters vaak heel erg boos of verdrietig zijn. Of als je net een babybroertje of -zusje hebt gekregen en er thuis voor jou ineens veel minder aandacht is.

Met deze manier van werken hebben we ook de mogelijkheid om thema’s per groep goed uit te werken (bijvoorbeeld: Knuffels, Wat heb jij aan vandaag?, Hatsjoe). Ook is er tijd om alle feesten per groep te vieren (bijvoorbeeld: Sinterklaas, Paasontbijt, zomerfeest).

Altijd een vaste groep met eigen juffies en eigen vriendjes en vriendinnetjes! Voor peuters is alles wat ‘anders’ is dan het gewone, al spannend genoeg!

Veel kinderen stromen op 4-jarige leeftijd door naar de Violenschool of de Bavinck-school. De peuterspeelzaalleidsters hebben contact met de leerkrachten van groep 1 van deze scholen.

Wilt u bij ons even de sfeer komen proeven? Kom gerust langs. Wij laten u alles zien en beantwoorden uw vragen.


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.