Peuterspeelzaal Leeuwengrut

Leeuwengrut peuterspeelzaal Hilversum

 

Je vindt peuterspeelzaal Leeuwengrut in een lokaal van basisschool de Sterrenschool. De peuterspeelzaal heeft een buitenspeelterrein voor de ingang. Leeuwengrut heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4. Wij werken met de methodes Piramide en Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden

Leeuwengrut is open van 08:30-12.00 uur en van 12:30-16.00 uur. Leeuwengrut heeft twee groepen van vier dagdelen, namelijk:

  • de Gele Leeuwen: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.
  • de Rode Leeuwen: maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Over Leeuwengrut

De peuterspeelzaalleidsters doen met de groep peuters activiteiten die bij een thema horen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling door middel van allerlei spelletjes. Soms individueel en soms in kleine groepjes. Zo kunnen de peuterspeelzaalleidsters goed zien welk kind ondersteuning nodig heeft. De kinderen worden regelmatig geobserveerd. Twee keer per jaar wordt er bij alle 3-jarigen een peutertoets afgenomen. Aan de hand van de observatie- en toetsgegevens kunnen de leidsters zien, hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de peutertoets worden met de ouders besproken.

Lekker spelen en leren

De peuterspeelzaalleidsters zorgen voor een fijne, rustige sfeer op de speelzaal. Het is belangrijk dat de peuters lekker kunnen spelen en leren om samen het speelgoed te delen. Door het werken met de dagritmekaarten en door liedjes is de structuur van de dag duidelijk. Zo kunnen ze zien en horen wanneer we in de kring gaan of het speelgoed moeten opruimen.

Samen op stap

Verder organiseren we elk jaar feestelijke evenementen. Dat zijn: het uitstapje naar de kinderboerderij, Suikerfeest, Sinterklaas, Kerstontbijt/lunch. De ouders worden hierbij altijd betrokken. Ook werken we met een meedraai-rooster. Zo is elke ouder 1x per 5 weken aan de beurt om de peuterspeelzaalleidsters te helpen. Hierdoor kunnen de ouders de ontwikkeling van hun kind op de peuterspeelzaal volgen.

Wil je bij ons even de sfeer komen proeven, bel dan vooraf gerust voor een afspraak: (035) 642 11 74  of leeuwengrut@versawelzijn.nl. Je bent met je kind van harte welkom!

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Leeuwengrut. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 276289924.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Adres en contact

Jan Blankenlaan 8
1222 SW, Hilversum 
(035) 642 11 74
leeuwengrut@versawelzijn.nl


Zou u willen aangeven uit welke woonplaats u komt?
Dit helpt ons om u van de juiste informatie te voorzien.