Peuterspeelzaal De Vlindertuin

Peuterspeelzaal De Vlindertuin is gevestigd aan de Lopes Diaslaan 203, in woon-dienstencentrum Lopes Dias. Peuterspeelzaal De Vlindertuin heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Er zijn altijd minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie.

Openingstijden De Vlindertuin

De Vlindertuin is ’s ochtends geopend van 08:30-12:00 en in de middag van 12:30-16:00. Er zijn twee groepen:
de Blauwe Vlinder: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.
de Gele Vlinder: maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Over De Vlindertuin

Peuterspeelzaal De Vlindertuin beschikt over een prachtige lokaal in het woondienstencentrum Lopes Dias waar de peuters heerlijk kunnen spelen. Er is een eigen buitenspeelterrein voor de peuters waar de locatie gebruik van kan maken. De ruimte is met meerdere speelhoeken ingericht bijv. een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek. De inrichting is met opzet eenvoudig gehouden. Het speelgoed en de werkjes brengen vanzelf veel kleur in de peuterlokalen.

Samenwerking met de basisscholen 

Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen krijgen hierdoor meer aandacht en hun ontwikkeling wordt extra gestimuleerd. Peuterspeelzaal de Vlindertuin werkt o.a. samen met de Titus Brandsmaschool en de Lelyschool. De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 hebben een goede samenwerking opgebouwd. Er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Samen spelen is leuker

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, gemoedelijke sfeer op de speelzaal. Dit geeft de kinderen de ruimte om heerlijk te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. De kinderen krijgen de kans om zich optimaal te ontplooien. Ze worden zich bewust van zichzelf en ze leren verantwoordelijk gedrag zoals:
samen spelen, vragen om speelgoed ( en niet afpakken), een kind helpen, opruimen, zelf de jas aantrekken. Door het werken met de dagritmekaarten is de structuur van de dag duidelijk. Wanneer is de kring? Wanneer gaan we eten en drinken? Wanneer buiten spelen?

Er op uit

Regelmatig organiseren we activiteiten rond een thema dat centraal staat. Met het thema ‘herfst’ maken we een wandeling naar de hei, met het thema “lente” gaan we naar de kinderboerderij, met het thema “kleding” houden we een modeshow, enzovoort. Regelmatig organiseren we activiteiten waarbij de ouders betrokken worden. Zo is er aan het begin van ieder thema een ouderbijeenkomst waarin we uitleg geven over het thema en waar de ouders samen met hun kind mee bezig zijn. Ook worden er bijeenkomsten met een feestelijk tintje georganiseerd, zoals met kerst en de afsluiting van het schooljaar.

Op de peuterspeelzaal worden veel foto’s gemaakt, die we delen met de ouders in het digitale fotoboek.

Ben je benieuwd of de peuterspeelzaal iets is voor je kind? Kom gezellig langs, ’s morgens tussen 09.30 en 10.30 uur of ’s middags tussen 14.00 en 15.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen, samen met je kind. Je vindt ons aan de Lopes Diaslaan 203.

Inschrijven, kosten en verder informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk het inspectierapport van Peuterspeelzaal de Vlindertuin. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 214998332.

Adres en contact

Lopes Diaslaan 203
1222 VE Hilversum
(035) 642 65 40
vlindertuin@versawelzijn.nl