Buurtkamer Ons Huis

Oosterengweg 86
1212 CP Hilversum
035 685 64 80

Beheerder:

Yvette Minderhout: 06 13 96 56 53, yminderhout@versawelzijn.nl

Activiteiten

Kijk voor meer informatie over de activiteiten in Buurtkamer Ons Huis bij Cursussen en Activiteiten of lees de wijkkrant.
Zie ook de website Van Riebeeckkwartier, www.vanriebeeckkwartier.nl

Contactpersoon Versa Welzijn: 

Sociaal werker/opbouwwerk:
Sandra Zamir, szamir@versawelzijn.nl, 06 30 20 24 81

Maatschappelijk werk: Corine Boonstra, cboonstra@versawelzijn.nl, 06 29 07 74 34
Sociaal werk/mantelzorg: Tulay Becer, tbecer@versawelzijn.nl, 06 29 59 80 00

Kinderwerk Hilversum Zuidoost:

Kati Lipusz, 035 303 46 54, klipusz@versawelzijn.nl

Jongerenwerk:

Steven Fer, 035 303 46 42, sfer@versawelzijn.nl

Jongerencentrum Scan

Kolonel Verveerstraat 64 (tijdelijke locatie 2020)
1411 VE Naarden
(035) 694 32 62
jcscan@versawelzijn.nl

SCAN is een wijkcentrum en een jongerencentrum. Jongerencentrum SCAN is een gezellig jeugdcentrum voor de jeugd van Naarden van 11 t/m 20 jaar. Er is van alles te doen: Playstation 4, poolen, muziek luisteren, film kijken, chillen en er is natuurlijk gratis wifi. Je kunt ook je eigen activiteiten en uitjes organiseren.

Wil je meer weten, kom gerust langs, mail, bel of app ons even. Je vindt ons ook op Facebook.

Jongerenwerkers Scan

Rosanda Vidovic, 06 57 79 40 24, rvidovic@versawelzijn.nl
Abdeslam Azaoum 06 13 48 47 22, aazaoum@versawelzijn.nl

Openingstijden

Flexibel, neem contact op met de jongerenwerkers voor meer informatie.

Activiteiten

Bekijk de activiteiten die Versa Welzijn organiseert in jongerencentrum SCAN via Cursussen en Activiteiten.

Verhuurmogelijkheden

Wijkcentrum SCAN  biedt de mogelijkheid aan personen en groepen om ruimte(s) te huren voor zelf te organiseren activiteiten.

Versa Welzijn Hilversum

Hoofdkantoor Versa Welzijn & Meldpunt Discriminatie
Bezoekadres: Larenseweg 30, 1221 CN Hilversum
Postadres: Postbus 1463, 1200 BL Hilversum
(035) 623 11 00
info@versawelzijn.nl

Openingstijden:

Ma. t/m vr. van 08.30 tot 17.00 uur.

Peuterspeelzaal Roezemoes

Peuterspeelzaal Roezemoes heeft twee groepen van maximaal 14 kinderen van 2 tot 4, met twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Als de ouders hun kind komen brengen, staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Ze kunnen dan een spelletje doen met hun kind en praten met de pedagogisch medewerkers. Als de ouders weg zijn, mogen de kinderen nog even lekker vrij spelen. 

Openingstijden Roezemoes

De peuterspeelzaal is geopend van 08.30-12:00 uur en van 12:30-16.00 uur.
Roezemoes heeft twee groepen:

  • Groep 1: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.
  • Groep 2: maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag. 

Over Roezemoes

Er wordt gewerkt met het programma Puk & Ko. Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen worden regelmatig geobserveerd.

Ontwikkeling van het kind

In de peuterspeelzaalperiode worden de kinderen drie keer geobserveerd. Aan de hand van de observatiegegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Gezellige sfeer

Met een gezellige sfeer en leuke spelactiviteiten proberen wij de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk te stimuleren. Er is veel aandacht voor thema-activiteiten. Bijvoorbeeld: wat is “groot” en wat is “klein”? Of: Zoek een “rood” autootje. Bij het thema “kleding” plakken we bijv. een broek en een trui. Zo leren de kinderen spelenderwijs hoe het kledingstuk heet, hoeveel knopen erop zitten en wat je ermee doet. Op het buitenspeelterrein staat een peuterspeelhuisje. De peuters kunnen er lekker spelen, fietsen, rennen, klimmen en van de glijbaan glijden. En de pedagogisch medewerkers, die doen daar met veel plezier aan mee! 

Peuterspeelzaal Roezemoes werkt samen met diverse omliggende basisscholen zoals de Minckelerschool, de Nassauschool, het Kruispunt, Al Islaam en de Dubbeldekker.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven? Kom gerust langs. Wij laten alles zien en beantwoorden je vragen.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Roezemoes in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wij zijn geregistreerd onder LKR nummer: 118116599.

Adres en contact

Zwaluwplein 8
1221 KV Hilversum
(035)  642 23 45
roezemoes@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal De Vlindertuin

Peuterspeelzaal De Vlindertuin is gevestigd aan de Lopes Diaslaan 203, in woon-dienstencentrum Lopes Dias. Peuterspeelzaal De Vlindertuin heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Er zijn altijd minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie.

Openingstijden De Vlindertuin

De Vlindertuin is ’s ochtends geopend van 08:30-12:00 en in de middag van 12:30-16:00. Er zijn twee groepen:
de Blauwe Vlinder: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.
de Gele Vlinder: maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Over De Vlindertuin

Peuterspeelzaal De Vlindertuin beschikt over een prachtige lokaal in het woondienstencentrum Lopes Dias waar de peuters heerlijk kunnen spelen. Er is een eigen buitenspeelterrein voor de peuters waar de locatie gebruik van kan maken. De ruimte is met meerdere speelhoeken ingericht bijv. een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek. De inrichting is met opzet eenvoudig gehouden. Het speelgoed en de werkjes brengen vanzelf veel kleur in de peuterlokalen.

Samenwerking met de basisscholen 

Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen krijgen hierdoor meer aandacht en hun ontwikkeling wordt extra gestimuleerd. Peuterspeelzaal de Vlindertuin werkt o.a. samen met de Titus Brandsmaschool en de Lelyschool. De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 hebben een goede samenwerking opgebouwd. Er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Samen spelen is leuker

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, gemoedelijke sfeer op de speelzaal. Dit geeft de kinderen de ruimte om heerlijk te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. De kinderen krijgen de kans om zich optimaal te ontplooien. Ze worden zich bewust van zichzelf en ze leren verantwoordelijk gedrag zoals:
samen spelen, vragen om speelgoed ( en niet afpakken), een kind helpen, opruimen, zelf de jas aantrekken. Door het werken met de dagritmekaarten is de structuur van de dag duidelijk. Wanneer is de kring? Wanneer gaan we eten en drinken? Wanneer buiten spelen?

Er op uit

Regelmatig organiseren we activiteiten rond een thema dat centraal staat. Met het thema ‘herfst’ maken we een wandeling naar de hei, met het thema “lente” gaan we naar de kinderboerderij, met het thema “kleding” houden we een modeshow, enzovoort. Regelmatig organiseren we activiteiten waarbij de ouders betrokken worden. Zo is er aan het begin van ieder thema een ouderbijeenkomst waarin we uitleg geven over het thema en waar de ouders samen met hun kind mee bezig zijn. Ook worden er bijeenkomsten met een feestelijk tintje georganiseerd, zoals met kerst en de afsluiting van het schooljaar.

Op de peuterspeelzaal worden veel foto’s gemaakt, die we delen met de ouders in het digitale fotoboek.

Ben je benieuwd of de peuterspeelzaal iets is voor je kind? Kom gezellig langs, ’s morgens tussen 09.30 en 10.30 uur of ’s middags tussen 14.00 en 15.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen, samen met je kind. Je vindt ons aan de Lopes Diaslaan 203.

Inschrijven, kosten en verder informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk het inspectierapport van Peuterspeelzaal de Vlindertuin. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 214998332.

Adres en contact

Lopes Diaslaan 203
1222 VE Hilversum
(035) 642 65 40
vlindertuin@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Pippeloentje

Peuterspeelzaal Pippeloentje is gevestigd aan de Badhuislaan in een mooi, ruim en karakteristiek voormalig schoolgebouw. De speelzaal is gehuisvest in de ruimte, die vroeger de gymzaal was. Daardoor heeft de speelzaal een grote groepsruimte. Verder is er een apart keukentje, een sanitaire ruimte met verschoontafel en toiletjes, kantoortje en berging. Via openslaande deuren kunnen de peuters vanuit de groepsruimte rechtstreeks de gezellige buitenspeelplaats op.

Peuterspeelzaal Pippeloentje heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4, met twee pedagogisch medewerkers en één vrijwilliger. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Pippeloentje

Pippeloentje is geopend van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen twee of vier dagdelen komen, op de volgende dagdelen: maandagochtend, maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Over Pippeloentje

Op de groepen werken 2 pedagogisch medewerkers en 1 vrijwilligster, regelmatig werken er ook stagiaires mee op de speelzaal. Het lijkt veel, drie volwassen begeleiders op een groep van 16 peuters. Maar de kinderen hebben deze volwassenen vaak nog zo nodig. Dat beetje extra aandacht als je voor het eerst alleen gaat spelen op de peuterspeelzaal. Dan kunnen peuters vaak heel erg boos of verdrietig zijn. Of als je net een babybroertje of -zusje hebt gekregen en er thuis voor jou ineens veel minder aandacht is. Altijd een vaste groep met eigen juffies en eigen vriendjes en vriendinnetjes! Voor peuters is alles wat ‘anders’ is dan het gewone, al spannend genoeg. 

Thema’s en feesten

Met deze manier van werken hebben we ook de mogelijkheid om thema’s per groep goed uit te werken (bijvoorbeeld: Knuffels, Wat heb jij aan vandaag?, Hatsjoe). Ook is er tijd om alle feesten per groep te vieren (bijvoorbeeld: Sinterklaas, Paasontbijt, zomerfeest).

Naar de basisschool

Veel kinderen stromen op 4-jarige leeftijd door naar de Violenschool of de Bavinck-school. De pedagogisch medewerkers hebben contact met de leerkrachten van groep 1 van deze scholen.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven? Kom gerust langs, samen met je kind aan de Badhuislaan 10 in Hilversum.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pippeloentje

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Pippeloentje in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wij zijn geregistreerd onder LKR nummer: 221229243.

Adres en contact

Badhuislaan 10
1217 SK Hilversum
(035)  621 71 87
pippeloentje@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Leeuwengrut

Je vindt peuterspeelzaal Leeuwengrut in een lokaal van basisschool de Sterrenschool. De peuterspeelzaal heeft een buitenspeelterrein voor de ingang. Leeuwengrut heeft één groep van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4. Wij werken met de methode Puk & Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Leeuwengrut

Leeuwengrut is iedere ochtend open van 08:30-12.00 uur. 

Over Leeuwengrut

De pedagogisch medewerkers doen met de groep peuters activiteiten die bij een thema horen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling door middel van allerlei spelletjes. Soms individueel en soms in kleine groepjes. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers goed zien welk kind ondersteuning nodig heeft. De kinderen worden regelmatig geobserveerd. Aan de hand van de observatiegegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien, hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Lekker spelen en leren

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, rustige sfeer op de speelzaal. Het is belangrijk dat de peuters lekker kunnen spelen en leren om samen het speelgoed te delen. Door het werken met de dagritmekaarten en door liedjes is de structuur van de dag duidelijk. Zo kunnen ze zien en horen wanneer we in de kring gaan of het speelgoed moeten opruimen.

Samen op stap

Verder organiseren we elk jaar feestelijke evenementen. Dat zijn: het uitstapje naar de kinderboerderij, Suikerfeest, Sinterklaas, Kerstontbijt/lunch. De ouders worden hierbij altijd betrokken. Ook werken we met een meedraai-rooster. Zo is elke ouder 1x per 5 weken aan de beurt om de pedagogisch medewerkers te helpen. Hierdoor kunnen de ouders de ontwikkeling van hun kind op de peuterspeelzaal volgen.

Wil je bij ons even de sfeer komen proeven, bel dan vooraf gerust voor een afspraak: (035) 642 11 74  of leeuwengrut@versawelzijn.nl. Je bent met je kind van harte welkom!

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Leeuwengrut. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 313774729.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Adres en contact

Huygensstraat 35
Hilversum 
(035) 642 11 74
leeuwengrut@versawelzijn.nl

Plaatsen

Soort locatie