Buurtkamer Ons Huis

Oosterengweg 86
1212 CP Hilversum
035 685 64 80

Beheerder:

Yvette Minderhout: 06 13 96 56 53, yminderhout@versawelzijn.nl

Activiteiten

Kijk voor meer informatie over de activiteiten in Buurtkamer Ons Huis bij Cursussen en Activiteiten of lees de wijkkrant.
Zie ook de website Van Riebeeckkwartier, www.vanriebeeckkwartier.nl

Contactpersoon Versa Welzijn: 

Sociaal werker/opbouwwerk:
Sandra Zamir, szamir@versawelzijn.nl, 06 30 20 24 81 > wordt tijdelijk vervangen door: Anne Elberse, 06 82 84 85 48, aelberse@versawelzijn.nl

Maatschappelijk werk:
Corine Boonstra, cboonstra@versawelzijn.nl, 06 29 07 74 34 > wordt tijdelijk vervangen door Thirsa Dijkstra, 06 82 96 30 09, tdijkstra@versawelzijn.nl

Sociaal werk/mantelzorg:
Tulay Becer, tbecer@versawelzijn.nl, 06 29 59 80 00

Kinderwerk Hilversum Zuidoost:

Kati Lipusz, 035 303 46 54, klipusz@versawelzijn.nl

Jongerenwerk:

Steven Fer, 035 303 46 42, sfer@versawelzijn.nl

Jongerencentrum Scan

Kolonel Verveerstraat 64 (tijdelijke locatie 2020)
1411 VE Naarden
(035) 694 32 62

SCAN is een wijkcentrum en een jongerencentrum. Jongerencentrum SCAN is een gezellig jeugdcentrum voor de jeugd van Naarden van 11 t/m 20 jaar. Er is van alles te doen: Playstation 4, poolen, muziek luisteren, film kijken, chillen en er is natuurlijk gratis wifi. Je kunt ook je eigen activiteiten en uitjes organiseren.

Wil je meer weten, kom gerust langs, mail, bel of app ons even. Je vindt ons ook op Facebook.

Jongerenwerkers Naarden / Scan

Abdelslam Azaoum: 06 13 48 47 22, aazaoum@versawelzijn.nl en insta: versa_abdelslam
Angie Stelk: 06 82 74 62 49, astelk@versawelzijn.nl en insta: versa_angie
Rida Azzuzi: 06 82 32 75 15, razzuzi@versawelzijn.nl en insta: versa_rida

Openingstijden

Flexibel, neem contact op met de jongerenwerkers voor meer informatie.

Activiteiten

Bekijk de activiteiten die Versa Welzijn organiseert in jongerencentrum SCAN via Cursussen en Activiteiten.

Verhuurmogelijkheden

Wijkcentrum SCAN  biedt de mogelijkheid aan personen en groepen om ruimte(s) te huren voor zelf te organiseren activiteiten.

Versa Welzijn Hilversum

Hoofdkantoor Versa Welzijn & Meldpunt Discriminatie
Bezoekadres: Larenseweg 30, 1221 CN Hilversum
Postadres: Postbus 1463, 1200 BL Hilversum
(035) 623 11 00
info@versawelzijn.nl

Openingstijden:

Ma. t/m vr. van 08.30 tot 17.00 uur.

Peuterspeelzaal Leeuwengrut

Je vindt peuterspeelzaal Leeuwengrut in een lokaal van basisschool de Sterrenschool. De peuterspeelzaal heeft een buitenspeelterrein voor de ingang. Leeuwengrut heeft één groep van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4. Wij werken met de methode Puk & Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Leeuwengrut

Leeuwengrut is iedere ochtend open van 08:30-12.00 uur. 

Over Leeuwengrut

De pedagogisch medewerkers doen met de groep peuters activiteiten die bij een thema horen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling door middel van allerlei spelletjes. Soms individueel en soms in kleine groepjes. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers goed zien welk kind ondersteuning nodig heeft. De kinderen worden regelmatig geobserveerd. Aan de hand van de observatiegegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien, hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Lekker spelen en leren

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, rustige sfeer op de speelzaal. Het is belangrijk dat de peuters lekker kunnen spelen en leren om samen het speelgoed te delen. Door het werken met de dagritmekaarten en door liedjes is de structuur van de dag duidelijk. Zo kunnen ze zien en horen wanneer we in de kring gaan of het speelgoed moeten opruimen.

Samen op stap

Verder organiseren we elk jaar feestelijke evenementen. Dat zijn: het uitstapje naar de kinderboerderij, Suikerfeest, Sinterklaas, Kerstontbijt/lunch. De ouders worden hierbij altijd betrokken. Ook werken we met een meedraai-rooster. Zo is elke ouder 1x per 5 weken aan de beurt om de pedagogisch medewerkers te helpen. Hierdoor kunnen de ouders de ontwikkeling van hun kind op de peuterspeelzaal volgen.

Wil je bij ons even de sfeer komen proeven, bel dan vooraf gerust voor een afspraak: (035) 642 11 74  of leeuwengrut@versawelzijn.nl. Je bent met je kind van harte welkom!

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Leeuwengrut. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 313774729.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Adres en contact

Huygensstraat 35
Hilversum 
(035) 642 11 74
leeuwengrut@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Kleine IJsbeer

Peuterspeelzaal Kleine IJsbeer is te vinden in een lokaal van basisschool De Dubbeldekker en heeft een eigen afgesloten buitenspeelterrein. De peuterspeelzaal heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer is ’s ochtends geopend van 08:30-12:00 uur en ’s middags van 12:30-16:00 uur.
De peuterspeelzaal heeft twee groepen:

Groep 1 op maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.
Groep 2 op maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend.

Over Kleine IJsbeer

Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. De pedagogisch medewerkers passen de inrichting van de speelzaal aan met spelmateriaal dat hoort bij het thema. Alle activiteiten gaan dan over het thema. Zo leren de kinderen spelenderwijs wat het thema inhoudt en welke woorden er bij het thema gebruikt worden. Voor de ouders is er een thema-nieuwsbrief. Daarin staat wat er op de speelzaal wordt gedaan. Er staan ook leuke activiteiten bij, die de ouders zelf thuis met hun kind kunnen doen.

Samen met de basisschool

Er wordt ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen krijgen hierdoor meer aandacht en hun ontwikkeling wordt extra gestimuleerd. De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 hebben een goede samenwerking opgebouwd. Er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Wat doen wij?

Elke dag wordt er gestart met de spelinloop. De ouders brengen hun kind en blijven nog even op de speelzaal om een spelletje te doen met hun kind. De ene keer gaan ze samen een kopje thee drinken in de huishoek, de andere keer leggen ze samen een puzzeltje. Als de ouders weg zijn, begint het programma met de kinderen. Er is vrij spelen, de kring, de groepsactiviteit, eten en drinken, voorlezen, knutselen en buitenspelen.

De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen om tijdens het vrij spelen en de gerichte activiteiten allerlei nieuwe dingen te leren. Intussen worden de kinderen goed geobserveerd. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, worden regelmatig individueel begeleid bij het spelen. 

Ben je benieuwd of de peuterspeelzaal iets is voor je kind? Neem even contact op, je bent samen met je kind van harte welkom: (035)  685 36 59 of mail naar
kleineijsbeer@versawelzijn.nl

Inschrijven, kosten en verder informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van de Kleine IJsbeer in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). We staan geregistreerd onder LRK nummer 692452783. 

Adres en contact

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
(035)  685 36 59
kleineijsbeer@versawelzijn.nl

 

 

Wijkcentrum De Draaikom


Draaikom 2
1274 NS Huizen
(035) 588 22 38

De Draaikom is het wijkcentrum van de wijk Bovenmaten. Hier bruist Welzijn Nieuwe Stijl. De samenleving verandert en dat vraagt om een andere manier van denken en werken. De buurtbewoner en zijn eigen kracht staan hierin centraal. De Draaikom ontpopt zich tot broedplaats van creatief sociaal talent en dit enthousiasme delen we graag met iedereen. We nodigen bewoners dan ook van harte uit om activiteiten te organiseren voor sociale samenhang in de buurt en een prettige leefomgeving. Initiatieven krijgen ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren. Het wijkcentrum wordt deels gerund door vrijwilligers. Zij organiseren activiteiten, zijn gastvrouw/heer van het centrum en doen allerlei klusjes. U bent van harte welkom!

In de Draaikom vindt u ook het Geheugenhuis.

Vrijwilligersactiviteiten en -initiatieven

Vrijwilligers maken het mogelijk dat het wijkcentrum veel activiteiten aanbiedt en dat er nieuwe activiteiten gestart worden. Vrijwilligers zijn gastvrouw of gastheer in de ontmoetingsruimte, ze helpen met het onderhoud van het gebouw en ze zijn het ‘gezicht’ van het centrum. Wilt u graag als vrijwilliger achter de bar staan of klusjes doen? Kom eens langs! Ook als u gewoon nieuwsgierig bent, bent u van harte welkom.

Beheerder

Barbara Lith, blith@versawelzijn.nl, 06 13 96 59 07

Openingstijden

Geheugenhuis
Maandag t/m donderdag 09.30-15.00 uur
Vrijdag 09.30-13.30 uur 

Activiteiten

Bekijk de activiteiten die Versa Welzijn en andere organisaties organiseren in de Draaikom via Cursussen en Activiteiten.

Verhuurmogelijkheden

In de Draaikom zijn diverse ruimtes beschikbaar voor activiteiten. Beschikbaarheid en tarieven op aanvraag te verkrijgen bij Tijd voor Meedoen

Voor verhuur van het GeheugenHuis, kan er contact met de beheerder opgenomen worden, Barbara Lith: blith@versawelzijn.nl, 06 13 96 59 07

 

Peutergroep Schatjesrijk

Peutergroep Schatjesrijk in Weesp maakt onderdeel uit van de Brede School Kors Breijer en is een samenwerking tussen Versa Welzijn en KMN Kind & Co. Deze peutergroep staat open voor alle peuters, ook voor kinderen die vervolgens niet naar de Kors Breijer gaan.

Peutergroep Schatjesrijk heeft plaats voor maximaal 16 kinderen van 2 tot 4. Elk dagdeel zijn twee gediplomeerde beroepskrachten aanwezig om de kinderen te begeleiden. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden

Iedere ochtend van 08:30 -12:00 (kinderopvangplaatsen van 08:00-13:00)
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13:00-16:00

Over Schatjesrijk

Er is een nauwe samenwerking met Brede School Kors Breijer en met het kinderdagverblijf. De methodes zijn op elkaar afgestemd en er wordt gespeeld en gewerkt rond dezelfde thema’s. De kinderen worden geobserveerd en de ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd. Kinderen die dat nodig hebben, krijgen extra ondersteuning. Als de kinderen naar de basisschool gaan, wordt informatie over de ontwikkeling overgedragen aan de leerkracht van groep 1. Hierdoor is er sprake van een doorgaande lijn naar de basisschool.

Om ouders zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun belangrijke taak als opvoeder, biedt de school aan de ouders van 3 tot 5 jarigen een ouderparticipatietraject aan. Ouders krijgen informatie over de ontwikkeling van jonge kinderen en tips en adviezen hoe ze hun kind thuis kunnen stimuleren in zijn/haar ontwikkeling.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven, neem dan even contact op. Je bent samen met je kind van harte welkom! bel 0294 41 31 15 of mail.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Weesp.

Arrangementen

Peutergroep Schatjesrijk is een samenwerking tussen Versa Welzijn en KMN Kind en Co. Hierbij zijn drie arrangementen mogelijk, afhankelijk van de gezinssituatie:

Beide ouders werken of studeren: Peuterarrangement 1
De kinderen kunnen 2 tot 5 ochtenden per week komen. De ochtenden duren van 8-13 uur (inclusief lunch). De ouderbijdrage is inkomensafhankelijk en wordt geregeld via de Wet kinderopvang. Hierbij kunt u gebruik maken van de Kinderopvangtoeslag.

Reguliere peuterplaats 2 dagdelen per week: Peuterarrangement 2  
Bij inschrijving kun je je voorkeur voor dagdelen aangeven. De ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld: zie Peuterspeelzalen in Weesp.

VVE-indicatie: Peuterarrangement 3  
Voor deze kinderen is er een VVE-plaats (Voor- en vroegschoolse educatie) van 3 dagdelen per week. De dagdelen zijn verspreid over vaste combinaties van ochtenden van half 9 tot 12 uur en middagen van 13 tot 16 uur. Bij inschrijving kun je een voorkeur voor een groep aangeven. De ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld op basis van de criteria uit de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzaalwerk: zie Peuterspeelzalen in Weesp.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen.
Bekijk de inspectierapporten van Peutersgroep Schatjesrijk in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Contact Schatjesrijk

In Brede School Kors Breijer
Papelaan 122c
1382 RP  Weesp
0294 41 31 15
schatjesrijk@versawelzijn.nl

LKR nummer: 185642159

 

Plaatsen

Soort locatie