Jongerencentrum Scan

Majoor Kampsstraat 3
1411 TT Naarden
(035) 694 32 62
jcscan@versawelzijn.nl

SCAN is een wijkcentrum en een jongerencentrum. Jongerencentrum SCAN is een gezellig jeugdcentrum voor de jeugd van Naarden van 11 t/m 20 jaar. Er is van alles te doen: Playstation 4, poolen, muziek luisteren, film kijken, chillen en er is natuurlijk gratis wifi. Je kunt ook je eigen activiteiten en uitjes organiseren.

Wil je meer weten, kom gerust langs, mail, bel of app ons even. Je vindt ons ook op Facebook.

Jongerenwerkers Gooise Meren

jongerenwerkers Gooise Meren jan2017

 

 

 

 

Van links naar rechts op de foto:
Nadir Izmar, 06 19 47 45 20, nizmar@versawelzijn.nl
Isabelle de Klerk, 06 53 66 29 20 of iklerk@versawelzijn.nl
Lennert Bont, 06 27 27 18 87 of lbont@versawelzijn.nl

 

Openingstijden

Flexibel, neem contact op met de jongerenwerkers voor meer informatie.

Activiteiten

Bekijk de activiteiten die Versa Welzijn organiseert in jongerencentrum SCAN via Cursussen en Activiteiten.

Verhuurmogelijkheden

Wijkcentrum SCAN  biedt de mogelijkheid aan personen en groepen om ruimte(s) te huren voor zelf te organiseren activiteiten.

Peuterspeelzaal Roezemoes

Peuterspeelzaal Roezemoes heeft twee groepen van maximaal 14 kinderen van 2 tot 4, met twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Als de ouders hun kind komen brengen, staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Ze kunnen dan een spelletje doen met hun kind en praten met de pedagogisch medewerkers. Als de ouders weg zijn, mogen de kinderen nog even lekker vrij spelen. 

Open dag Roezemoes 2018

Openingstijden Roezemoes

De peuterspeelzaal is geopend van 08.30-12:00 uur en van 12:30-16.00 uur.
Roezemoes heeft twee groepen:

  • Groep 1: maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.
  • Groep 2: maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag. 

Over Roezemoes

Er wordt gewerkt met het programma Puk & Ko. Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen worden regelmatig geobserveerd.

Ontwikkeling van het kind

Twee keer per jaar wordt er bij alle 3-jarigen een peutertoets afgenomen. Aan de hand van de observatie- en de  toetsgegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Gezellige sfeer

Met een gezellige sfeer en leuke spelactiviteiten proberen wij de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk te stimuleren. Er is veel aandacht voor thema-activiteiten. Bijvoorbeeld: wat is “groot” en wat is “klein”? Of: Zoek een “rood” autootje. Bij het thema “kleding” plakken we bijv. een broek en een trui. Zo leren de kinderen spelenderwijs hoe het kledingstuk heet, hoeveel knopen erop zitten en wat je ermee doet. Op het buitenspeelterrein staat een peuterspeelhuisje. De peuters kunnen er lekker spelen, fietsen, rennen, klimmen en van de glijbaan glijden. En de pedagogisch medewerkers, die doen daar met veel plezier aan mee! 

Peuterspeelzaal Roezemoes werkt samen met diverse omliggende basisscholen zoals de Minckelerschool, de Nassauschool, het Kruispunt, Al Islaam en de Dubbeldekker.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven? Kom gerust langs. Wij laten alles zien en beantwoorden je vragen.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Roezemoes in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wij zijn geregistreerd onder LKR nummer: 118116599.

Adres en contact

Zwaluwplein 8
1221 KV Hilversum
(035)  642 23 45
roezemoes@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal De Vlindertuin

Vlindertuin Hsum 1

Peuterspeelzaal De Vlindertuin is gevestigd aan de Lopes Diaslaan 203, in woon-dienstencentrum Lopes Dias. Peuterspeelzaal De Vlindertuin heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Er zijn altijd minimaal 2 peuterspeelzaalleidsters aanwezig. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie.

Open dag De Vlindertuin 2018

Openingstijden De Vlindertuin

De Vlindertuin is ’s ochtends geopend van 08:30-12:00 en in de middag van 12:30-16:00. Er zijn twee groepen:
de Blauwe Vlinder: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.
de Gele Vlinder: maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Over De Vlindertuin

Peuterspeelzaal De Vlindertuin beschikt over een prachtige lokaal in het woondienstencentrum Lopes Dias waar de peuters heerlijk kunnen spelen. Er is een eigen buitenspeelterrein voor de peuters waar de locatie gebruik van kan maken. De ruimte is met meerdere speelhoeken ingericht bijv. een huishoek, een bouwhoek, een leeshoek. De inrichting is met opzet eenvoudig gehouden. Het speelgoed en de werkjes brengen vanzelf veel kleur in de peuterlokalen.

Samenwerking met de basisscholen 

Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. Daarnaast wordt er ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen krijgen hierdoor meer aandacht en hun ontwikkeling wordt extra gestimuleerd. Peuterspeelzaal de Vlindertuin werkt o.a. samen met de Titus Brandsmaschool en de Lelyschool. De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 hebben een goede samenwerking opgebouwd. Er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Samen spelen is leuker

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, gemoedelijke sfeer op de speelzaal. Dit geeft de kinderen de ruimte om heerlijk te spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. De kinderen krijgen de kans om zich optimaal te ontplooien. Ze worden zich bewust van zichzelf en ze leren verantwoordelijk gedrag zoals:
samen spelen, vragen om speelgoed ( en niet afpakken), een kind helpen, opruimen, zelf de jas aantrekken. Door het werken met de dagritmekaarten is de structuur van de dag duidelijk. Wanneer is de kring? Wanneer gaan we eten en drinken? Wanneer buiten spelen?

Er op uit

Regelmatig organiseren we activiteiten rond een thema dat centraal staat. Met het thema ‘herfst’ maken we een wandeling naar de hei, met het thema “lente” gaan we naar de kinderboerderij, met het thema “kleding” houden we een modeshow, enzovoort. Regelmatig organiseren we activiteiten waarbij de ouders betrokken worden. Zo is er aan het begin van ieder thema een ouderbijeenkomst waarin we uitleg geven over het thema en waar de ouders samen met hun kind mee bezig zijn. Ook worden er bijeenkomsten met een feestelijk tintje georganiseerd, zoals met kerst en de afsluiting van het schooljaar.

Op de peuterspeelzaal worden veel foto’s gemaakt, die we delen met de ouders in het digitale fotoboek.

Ben je benieuwd of de peuterspeelzaal iets is voor je kind? Kom gezellig langs, ’s morgens tussen 09.30 en 10.30 uur of ’s middags tussen 14.00 en 15.00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen, samen met je kind. Je vindt ons aan de Lopes Diaslaan 203.

Inschrijven, kosten en verder informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk het inspectierapport van Peuterspeelzaal de Vlindertuin. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 214998332.

Adres en contact

Lopes Diaslaan 203

1222 VE Hilversum (035) 642 65 40

vlindertuin@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Pippeloentje

PSZ Pippeloentje Hsum achterkant pand Badhuislaan

Peuterspeelzaal Pippeloentje is gevestigd aan de Badhuislaan in een mooi, ruim en karakteristiek voormalig schoolgebouw. De speelzaal is gehuisvest in de ruimte, die vroeger de gymzaal was. Daardoor heeft de speelzaal een grote groepsruimte. Verder is er een apart keukentje, een sanitaire ruimte met verschoontafel en toiletjes, kantoortje en berging. Via openslaande deuren kunnen de peuters vanuit de groepsruimte rechtstreeks de gezellige buitenspeelplaats op.

Peuterspeelzaal Pippeloentje heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4, met twee pedagogisch medewerkers en één vrijwilliger. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Pippeloentje

Pippeloentje is geopend van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen twee of vier dagdelen komen. Pippeloentje heeft twee groepen:

  • Groep 1: maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag.
  • Groep 2: maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Over Pippeloentje

Op de groepen werken 2 pedagogisch medewerkers en 1 vrijwilligster, regelmatig werken er ook stagiaires mee op de speelzaal. Het lijkt veel, drie volwassen begeleiders op een groep van 16 peuters. Maar de kinderen hebben deze volwassenen vaak nog zo nodig. Dat beetje extra aandacht als je voor het eerst alleen gaat spelen op de peuterspeelzaal. Dan kunnen peuters vaak heel erg boos of verdrietig zijn. Of als je net een babybroertje of -zusje hebt gekregen en er thuis voor jou ineens veel minder aandacht is. Altijd een vaste groep met eigen juffies en eigen vriendjes en vriendinnetjes! Voor peuters is alles wat ‘anders’ is dan het gewone, al spannend genoeg. 

Thema’s en feesten

Met deze manier van werken hebben we ook de mogelijkheid om thema’s per groep goed uit te werken (bijvoorbeeld: Knuffels, Wat heb jij aan vandaag?, Hatsjoe). Ook is er tijd om alle feesten per groep te vieren (bijvoorbeeld: Sinterklaas, Paasontbijt, zomerfeest).

Naar de basisschool

Veel kinderen stromen op 4-jarige leeftijd door naar de Violenschool of de Bavinck-school. De pedagogisch medewerkers hebben contact met de leerkrachten van groep 1 van deze scholen.

Wil je bij ons de sfeer komen proeven? Kom gerust langs, samen met je kind aan de Badhuislaan 10 in Hilversum.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pippeloentje

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Pippeloentje in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Wij zijn geregistreerd onder LKR nummer: 221229243.

Adres en contact

Badhuislaan 10
1217 SK Hilversum
(035)  621 71 87
pippeloentje@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Leeuwengrut

Je vindt peuterspeelzaal Leeuwengrut in een lokaal van basisschool de Sterrenschool. De peuterspeelzaal heeft een buitenspeelterrein voor de ingang. Leeuwengrut heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4. Wij werken met de methodes Piramide en Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Open dag Leeuwengrut 2018

Openingstijden Leeuwengrut

Leeuwengrut is open van 08:30-12.00 uur en van 12:30-16.00 uur. Leeuwengrut heeft twee groepen van vier dagdelen, namelijk:

  • de Gele Leeuwen: maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend.
  • de Rode Leeuwen: maandagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagmiddag.

Over Leeuwengrut

De pedagogisch medewerkers doen met de groep peuters activiteiten die bij een thema horen en begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling door middel van allerlei spelletjes. Soms individueel en soms in kleine groepjes. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers goed zien welk kind ondersteuning nodig heeft. De kinderen worden regelmatig geobserveerd. Aan de hand van de observatiegegevens kunnen de pedagogisch medewerkers zien, hoe ver het kind is in zijn ontwikkeling en of het kind extra begeleiding nodig heeft. De resultaten van de observaties worden met de ouders besproken.

Lekker spelen en leren

De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne, rustige sfeer op de speelzaal. Het is belangrijk dat de peuters lekker kunnen spelen en leren om samen het speelgoed te delen. Door het werken met de dagritmekaarten en door liedjes is de structuur van de dag duidelijk. Zo kunnen ze zien en horen wanneer we in de kring gaan of het speelgoed moeten opruimen.

Samen op stap

Verder organiseren we elk jaar feestelijke evenementen. Dat zijn: het uitstapje naar de kinderboerderij, Suikerfeest, Sinterklaas, Kerstontbijt/lunch. De ouders worden hierbij altijd betrokken. Ook werken we met een meedraai-rooster. Zo is elke ouder 1x per 5 weken aan de beurt om de pedagogisch medewerkers te helpen. Hierdoor kunnen de ouders de ontwikkeling van hun kind op de peuterspeelzaal volgen.

Wil je bij ons even de sfeer komen proeven, bel dan vooraf gerust voor een afspraak: (035) 642 11 74  of leeuwengrut@versawelzijn.nl. Je bent met je kind van harte welkom!

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van Peuterspeelzaal Leeuwengrut. Wij zijn geregistreerd onder LKR-nummer 276289924.

Inschrijven, kosten en meer informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Adres en contact

Jan Blankenlaan 8
1221 TJ Hilversum 
(035) 642 11 74
leeuwengrut@versawelzijn.nl

Peuterspeelzaal Kleine IJsbeer

kleine ijsbeer 1 001

Peuterspeelzaal Kleine IJsbeer is te vinden in een lokaal van basisschool De Dubbeldekker en heeft een eigen afgesloten buitenspeelterrein. De peuterspeelzaal heeft twee groepen van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij werken met de methode Puk &Ko voor Voor- en vroegschoolse educatie (VVE).

Openingstijden Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer is ’s ochtends geopend van 08:30-12:00 uur en ’s middags van 12:45-16:00 uur.
De peuterspeelzaal heeft twee groepen:

Groep 1 op maandagochtend, dinsdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagochtend.
Groep 2 op maandagmiddag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend.

Over Kleine IJsbeer

Het hele jaar door worden er leerzame thema-activiteiten aangeboden aan de hele groep. De pedagogisch medewerkers passen de inrichting van de speelzaal aan met spelmateriaal dat hoort bij het thema. Alle activiteiten gaan dan over het thema. Zo leren de kinderen spelenderwijs wat het thema inhoudt en welke woorden er bij het thema gebruikt worden. Voor de ouders is er een thema-nieuwsbrief. Daarin staat wat er op de speelzaal wordt gedaan. Er staan ook leuke activiteiten bij, die de ouders zelf thuis met hun kind kunnen doen.

Samen met de basisschool

Er wordt ook regelmatig in kleine groepjes gewerkt. De kinderen krijgen hierdoor meer aandacht en hun ontwikkeling wordt extra gestimuleerd. De pedagogisch medewerkers en de leerkrachten van groep 1 hebben een goede samenwerking opgebouwd. Er is sprake van een doorgaande ontwikkelingslijn naar de basisschool.

Wat doen wij?

Elke dag wordt er gestart met de spelinloop. De ouders brengen hun kind en blijven nog even op de speelzaal om een spelletje te doen met hun kind. De ene keer gaan ze samen een kopje thee drinken in de huishoek, de andere keer leggen ze samen een puzzeltje. Als de ouders weg zijn, begint het programma met de kinderen. Er is vrij spelen, de kring, de groepsactiviteit, eten en drinken, voorlezen, knutselen en buitenspelen.

De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen om tijdens het vrij spelen en de gerichte activiteiten allerlei nieuwe dingen te leren. Intussen worden de kinderen goed geobserveerd. Kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, worden regelmatig individueel begeleid bij het spelen. 

Ben je benieuwd of de peuterspeelzaal iets is voor je kind? Neem even contact op, je bent samen met je kind van harte welkom: (035)  685 36 59 of mail naar
kleineijsbeer@versawelzijn.nl

Inschrijven, kosten en verder informatie

Ga naar Peuterspeelzalen in Hilversum.

Inspectierapporten

De GGD inspecteert jaarlijkse alle peuterspeelzalen. Bekijk de inspectierapporten van de Kleine IJsbeer in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Adres en contact

Oude Amersfoortseweg 196
1212 AL Hilversum
(035)  685 36 59
kleineijsbeer@versawelzijn.nl

 

 

Wijkcentrum De Draaikom

Draaikom 2

Draaikom 2
1274 NS Huizen
(035) 588 22 38

De Draaikom is het wijkcentrum van de wijk Bovenmaten. Hier bruist Welzijn Nieuwe Stijl. De samenleving verandert en dat vraagt om een andere manier van denken en werken. De buurtbewoner en zijn eigen kracht staan hierin centraal. De Draaikom ontpopt zich tot broedplaats van creatief sociaal talent en dit enthousiasme delen we graag met iedereen. We nodigen bewoners dan ook van harte uit om activiteiten te organiseren voor sociale samenhang in de buurt en een prettige leefomgeving. Initiatieven krijgen ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren. Het wijkcentrum wordt deels gerund door vrijwilligers. Zij organiseren activiteiten, zijn gastvrouw/heer van het centrum en doen allerlei klusjes. U bent van harte welkom!

In de Draaikom vindt u ook het Geheugenhuis  en Tijd voor Meedoen .

Vrijwilligersactiviteiten en -initiatieven

Vrijwilligers maken het mogelijk dat het wijkcentrum veel activiteiten aanbiedt en dat er nieuwe activiteiten gestart worden. Vrijwilligers zijn gastvrouw of gastheer in de ontmoetingsruimte, ze helpen met het onderhoud van het gebouw en ze zijn het ‘gezicht’ van het centrum. Wilt u graag als vrijwilliger achter de bar staan of klusjes doen? Kom eens langs! Ook als u gewoon nieuwsgierig bent, bent u van harte welkom.

Beheerder

Barbara Lith, blith@versawelzijn.nl, 06 13 96 59 07

Openingstijden

Geheugenhuis
Maandag t/m donderdag 09.30-15.00 uur
Vrijdag 09.30-13.30 uur
 
Tijd voor Meedoen
Maandag t/m vrijdag 09.00-16.00 uur
Tijdens de vakantie 09.30-14.00 uur

Activiteiten

Bekijk de activiteiten die Versa Welzijn en andere organisaties organiseren in de Draaikom via Cursussen en Activiteiten.

Verhuurmogelijkheden

In de Draaikom zijn diverse ruimtes beschikbaar voor activiteiten. Beschikbaarheid en tarieven op aanvraag.

Sfeervolle ontmoetingsruimte:

Draaikom - ontmoetingsruimte
Oppervlakte: 75 m²
Capaciteit: maximaal 30 personen.

Vergaderruimte:

Draaikom - vergaderruimte

Oppervlakte: 28 m².
Capaciteit: maximaal 15 personen.

Grote zaal:

Draaikom - grote zaal
Oppervlakte: 80 m²
Capaciteit: maximaal 50 personen.

Plaatsen

Soort locatie