Contact via Handmassage - Hilversum

Heb je wel eens het gevoel dat je te weinig écht contact hebt met anderen? Of ervaar je soms een tekort aan plezier of zin in het leven? Dan kan de handmassage via de Vrijwillige Thuishulp je misschien op weg helpen.

Waarom?

Eenzaamheid kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Handmassage is een goed instrument om – letterlijk en figuurlijk – contact te maken. Hierdoor wordt een gesprek over moeilijkere onderwerpen zoals gevoelens van eenzaamheid vergemakkelijkt.

Voor wie?

Inwoners van Hilversum die willen uitzoeken hoe ze meer kleur in hun leven kunnen brengen.

Waar en wanneer?

De handmassage vindt plaats bij jou thuis, 1 x per week gedurende een maand.

Hoe werkt het?

Een opgeleide vrijwilliger geeft de handmassage. Zij heeft een professionele training ‘Handmassage, in verbinding met eenzaamheid’ gevolgd bij UnityCare. Tijdens deze intensieve training is er aandacht besteed aan gespreksvaardigheden en eenzaamheid.

Binnen de vertrouwensrelatie die vanzelf ontstaat kun je in alle rust je wensen en behoeften uiten. Samen met de handmasseur kun je overleggen hoe je meer plezier in het leven kunt ervaren en hoe je meer een gevoel kunt krijgen van betekenis te zijn. Aan het eind van de 4 handmassages bepaal je wat je kunt gaan doen om je beter te voelen. Je kunt hierbij ondersteuning van de Vrijwillige Thuishulp krijgen, als je dat prettig vindt of nodig hebt.

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Meer informatie en aanmelden

Hiervoor kunt u contact opnemen met de Vrijwillige Thuishulp via 035 625 00 00 (ma t/m vr 10 – 13uur) of vthhilversum@versawelzijn.nl

Zie ook www.unitycare.nl.