Weerbaarheidstraining Rots en Water start weer op 15 mei

Voor wie: meiden 9 t/m 12 jaar
Start: woensdag 15 mei, 15.30-16.30 uur (8 lessen, niet in de schoolvakantie)
Locatie: wijkcentrum St Joseph (Minckelersstraat 71) in Hilversum.
Kosten: €40 (betalen bij 1e les)

Weerbaarheidstraining (rots en water)

Rots en water wordt aangeboden (door kinderwerk Versa Welzijn) als een weerbaarheidsprogramma en anti-pestprogramma. Weerbaarheid en sociale vaardigheden, (rots en water), worden in balans gepresenteerd en getraind.

Voor wie is de activiteit?
De training is voor meiden uit groep 7 en 8. Het programma is gericht op het vergroten van communicatie- en sociale vaardigheden en het voorkomen/verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten en meeloopgedrag. De training is sekseafhankelijk en wordt aangeboden in een meidengroep.

Wat zijn de doelen?
Rots en water is een weerbaarheidsprogramma met meerdere doelen en een breed pedagogisch perspectief. De termen rots en water staan voor standvastig en flexibel. Door de oefeningen worden er mentale en sociale vaardigheden geleerd. Thema’s zijn zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Een onderdeel van de training is dat kinderen leren dat je er in een bedreigende situatie niet meteen op los slaat.

Wie zijn de betrokken partijen?
De training wordt aangeboden door Versa Welzijn.

Hoe doen we dit?
De training wordt aangeboden in een kleine groep van maximaal 10 kinderen. De training duurt 8 lessen. Rots en water is een psychofysieke methode; dat betekent dat er via actieve, fysieke oefeningen positieve sociale-communicatie en confrontatievaardigheden worden aangeleerd. De oefeningen worden afgewisseld met momenten van zelfreflectie, kringgesprek en afgesloten met huiswerkopdrachten.